Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

23/1/20

Νέες ταινίες από 23/1/2020

Παρουσίαση όλων των νέων κινηματογραφικών ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους

Cats 
Είδος: Μιούζικαλ, Κομεντί, Φαντασίας, Οικογενειακή (110’)
Χώρες: ΗΠΑ, Ενωμένο Βασίλειο  (2019)
Σκηνοθεσία: Τομ Χούπερ 
Παίζουν: Φρανσέσκα Χέιγουορντ, Τζέιμς Κόρντεν, Ίαν ΜακΚέλεν, Τζούντι Ντεντς, Τζέισον Ντερούλο, Ίντρις Έλμπα, Τζένιφερ Χάντσον, Τέιλορ Σουίφτ, Ρέμπελ Γουίλσον, Ρέι Γουίνστοουν 
Σύνοψη: Με τη χαρακτηριστική μουσική του Λόιντ Γουέμπερ και με ένα καστ παγκοσμίως αναγνωρισμένων χορευτών, κάτω από την καθοδήγηση του βραβευμένου με Τόνι χορογράφου Άντι Μπλάνκενμπιούλερ (Hamilton, In the Heights), η ταινία επαναπροσδιορίζει και προτείνει το μιούζικαλ σε μια νέα γενιά θεατών, με τη θεαματική παραγωγή του, την τεχνολογία αιχμής και με χορευτικά που κινούνται από το μπαλέτο στο σύγχρονο χορό και από την hip-hop στην jazz.
Διανομή: Tulip

Τζότζο – Jojo Rabbit
Είδος: Σάτιρα, Πολεμική (108’)
Χώρες: Αγγλία, Νέα Ζηλανδία, Τσεχία (2019)
Σκηνοθεσία: Τάικα Γουαϊτίτι 
Παίζουν: Ρόμαν Γκρίφιν Ντέιβις, Τόμαζιν Μακένζι, Σκάρλετ Τζόχανσον, Τάικα Γουαϊτίτι, Ρέμπελ Γουίλσον, Σαμ Ρόκγουελ, Στίβεν Μέρτσαντ, Άλφι Άλεν 
Σύνοψη: Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Τάικα Γουαϊτίτι (Thor: Ragnarok, Κυνήγι Ανθρώπων), φέρνει με τη μοναδική αίσθηση του χιούμορ και πάθους την τελευταία του ταινία «Τζότζο». Μία σάτιρα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με ήρωα ένα μοναχικό αγόρι της Ναζιστικής Νεολαίας (Ρόμαν Γκρίφιν Ντέιβις) του οποίου η ιδέα για τον κόσμο αντιστρέφεται, όταν ανακαλύπτει ότι η διαζευγμένη μητέρα του (Σκάρλετ Γιόχανσον) κρύβει μια Εβραιοπούλα (Τόμασιν ΜακΚένζι) στη σοφίτα τους. Έχοντας διαρκώς στο πλευρό του έναν φανταστικό Αδόλφο Χίτλερ (Τάικα Γουαϊτίτι) που συνεχώς τον χειραγωγεί, ο Τζότζο θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον τυφλό φανατισμό του.
Διανομή: Odeon

Τραγούδι χωρίς όνομα - Canción sin nombre - Song without a name
Είδος: Δράμα (97’)
Χώρες: Περού, Ισπανία, ΗΠΑ, Χιλή (2019)
Σκηνοθεσία: Μελίνα  Λεόν 
Παίζουν: Πάμελα Μεντόζα, Τόμι Παράγκα, Λούτσιο Ρόχας 
Σύνοψη: Περού, 1988. Η Χεορχίνα, μια νεαρή κοπέλα από ένα μικρό χωριό των Άνδεων, φτάνει στη Λίμα προκειμένου να γεννήσει σε μια αυτοσχέδια κλινική. Μυστηριωδώς όμως, το βρέφος εξαφανίζεται. Εν μέσω των πολιτικών αναταραχών της εποχής, ο Πέδρο, ένας εσωστρεφής δημοσιογράφος θα γίνει ο μοναδικός της σύμμαχος στην απελπισμένη αναζήτηση να βρει το παιδί της.
Διανομή: Danaos Films

Ενωμένες Πατούσες - Pets United
Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Περιπέτεια, Κωμωδία (89’)
Χώρες: Γερμανία, Κίνα, Ενωμένο Βασίλειο  (2019)
Σκηνοθεσία: Ράινχαρντ Κλος 
Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά 
Σύνοψη: Όταν ο Ρότζερ ένας αδέσποτος σκύλος (με συμπεριφορά Ρομπέν των Δασών) και η Μπελ (μια κομψή και κακομαθημένη κατοικίδια γάτα) ρίχνονται μαζί μέσα στο χάος της πόλης τους που κυβερνάται από ένα ρομπότ, πρέπει να παραμερίσουν όλες τις προκαταλήψεις τους για να επιβιώσουν, καθώς ξεκινούν μια περιπέτεια γεμάτη δράση.
Διανομή: Tanweer

Η γκουβερνάντα - The turning
Είδος: Θρίλερ, Τρόμου, Μυστηρίου (94’)
Χώρες: Ενωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Φλόριαν Σιγκισμόντι 
Παίζουν: Μακένζι Ντέιβις, Φιν Γούλφχαρντ, Μπρούκλιν Πρινς 
Σύνοψη: Σε ένα μυστηριώδες κτήμα στην εξοχή της περιοχής Μέιν, η Κέιτ μόλις έχει ξεκινήσει να δουλεύει ως νταντά, φροντίζοντας δύο ψυχικά διαταραγμένα ορφανά, την Φλόρα και τον Μάιλς. Σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι το μέρος αλλά και τα παιδιά κρύβουν σκοτεινά μυστικά και τα πράγματα μπορεί να μην είναι όπως δείχνουν.
Διανομή: Odeon

Η πτώση του Βερολίνου, 1945 - Fall of Berlin, 1945
Είδος: Ντοκιμαντέρ
Χώρα: Σοβιετική Ένωση (1945)
Σκηνοθεσία: Γιούλι Ράισμαν, Γιελισαβέτα Σβίλοβα
Σύνοψη: Η «Πτώση του Βερολίνου – 1945», ή απλά το «Βερολίνο» είναι ένα Σοβιετικό Ντοκιμαντέρ για τη Μάχη του Βερολίνου, την τελευταία μάχη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη που σήμανε την οριστική ήττα και παράδοση της Ναζιστικής Γερμανίας. Περιλαμβάνει πραγματικά πλάνα από την επέλαση των Σοβιετικών στρατευμάτων ενώ προωθούνται προς το Ράιχσταγκ, μέχρι την ιστορική στιγμή με τη Κόκκινη Σημαία να ανυψώνεται προς ένδειξη κατάκτησης του Ράιχσταγκ. Η μάχη του Βερολίνου θεωρείται μία από τις μακρύτερες μάχες για μια πόλη κατά τα έτη 1900 - 2000.
Διανομή: New Star