12/12/19

Τσάρλι

Δύο χρόνια μετά τη θεατρική παράσταση «Τσάρλι Τσάπλιν» που είχε ανέβει σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλα με πρωταγωνιστή τον Θανάση Τσαλταμπάση, έρχεται αυτό το τόλμημα σε σκηνοθεσία του τότε πρωταγωνιστή στο θέατρο.

Το φιλμ πλασάρεται ως «μία νοσταλγική κωμική περιπέτεια για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη δύναμη της αγάπης, τους ρόλους της ζωής και τις αξίες της» και αρχίζει μεταφυσικά, όταν ο Τσάρλι (Τσαλταμπάσης) ένα μεσημέρι, που είναι καθισμένος στο παγκάκι ενός πάρκου, ξεφυλλίζει μια εφημερίδα στην οποία ξαφνικά βλέπει ένα μήνυμα αποκλειστικά για αυτόν. 
Από εκείνη τη στιγμή και μετά για τον Τσάρλι ξεκινάει μια περιπέτεια στην οποία εξαντλεί όλα τα γκαγκς των κωμωδιών Τσάρλι Τσάπλιν, Μπάστερ Κίτον και Ζακ Τατί. Φτάνει δε σε ένα σημείο που ομολογουμένως πριν πεις «too much», το ύφος αλλάζει και η περιπέτεια αποκτά αστυνομικό ενδιαφέρον για να τελειώσει (δεν κάνω spoil) με το γνωστό ανθρωπάκο να γυρνά την πλάτη στο φακό και να απομακρύνεται σε fade out μέχρι να γίνει μια μικρή κουκίδα στο μαύρο φόντο.
Ο Τσαλταμπάσης σ’ αυτή τη σύγχρονη, βωβή ταινία δεν υποδύεται τον Τσάρλι Τσάπλιν, τον μιμείται έχοντας δημιουργήσει έναν δικό του ήρωα, ανάμικτο, κωμικοτραγικό, μια δική του εκδοχή, εμπνευσμένο πάντως από αυτόν και αποτίνοντας φόρο τιμής στο φινάλε. 
Μια ενδιαφέρουσα ταινία, για όλη την οικογένεια, που βγαίνει έγκαιρα πριν τα Χριστούγεννα (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 12/12/19
Είδος: Κωμωδία, Βωβή
Σκηνοθεσία: Θανάσης Τσαλταμπάσης
Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Γιώργος Κοψίδας, Γιώργος Γαλίτης, Αγοραστή Αρβανίτη, Σπύρος Παππάς, Μαριάννα Τουντασάκη, Νίκος Φιλημέγκας, Φοίβος Παπακώστας, Γιώργος Λαμπριανός, Βίκυ Κυριακοπούλου
Σύνοψη: Ο Τσάρλι ξεπηδά από το παρελθόν και προσγειώνεται στο σύγχρονο παρόν. Ένας ρομαντικός περιπλανώμενος, διαχρονικός ονειροπόλος, μια ύπαρξη ευαίσθητη και τρυφερή που βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση. Ένα μεσημέρι, καθισμένος στο παγκάκι ενός πάρκου, ξεφυλλίζει μια εφημερίδα στην οποία υπάρχει ένα μήνυμα αποκλειστικά για αυτόν. Εάν περάσει πέντε δοκιμασίες με επιτυχία, τότε ένας πολύ μεγάλος θησαυρός θα γίνει δικός του. Χωρίς να χάσει χρόνο, αποδέχεται την πρόκληση και από αυτό το σημείο ξεκινάνε οι περιπέτειες του. Θα κερδίσει το έπαθλο; Πόσο μεγάλος είναι στα αλήθεια ο θησαυρός; Μία νοσταλγική κωμική περιπέτεια για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη δύναμη της αγάπης, τους ρόλους της ζωής και τις αξίες της. (Διανομή: Village Films)