14/11/19

Last Christmas

Εμπνευσμένη από το τραγουδιστικό ρεπερτόριο του Τζορτζ Μάικλ και των Wham, αυτή η ρομαντική κομεντί του Πολ Φιγκ, προσπαθεί να μας μεταφέρει το πνεύμα των Χριστουγέννων, μέσα από τη γνωριμία δύο νέων.

Εκείνη, η Κέιτ, είναι μια νεαρή και ταλαντούχα κοπέλα (η Εμίλια Κλαρκ του Game of Thrones), που κάπως έχει χάσει το δρόμο της, εξαιτίας μιας περιπέτειας με την υγεία της και λόγω της οικογενειακής της κατάστασης, καθώς η μητέρα της δυσκολεύεται ως μετανάστρια σε ένα Λονδίνο που βρίσκεται στα πρόθυρα του Brexit. 
Εκείνος, ο Τομ (τον υποδύεται ο Χένρι Γκόλντινγκ) είναι ένας καλοπροαίρετος και τρυφερός νέος, που ενώ τη γεμίζει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, την ίδια στιγμή φαίνεται απόμακρος και μυστηριώδης.
Θα συναντηθούν στο καταστόλιστο Λονδίνο κάτω από τους γνωστούς ήχους των Wham και του Τζορτζ Μάικλ.
Ρομαντική κομεντί, λοιπόν, με βασικό θέμα τη διαχρονική γοητεία και θαλπωρή των Χριστουγέννων και αυτή που εξέχει λίγο παραπάνω με την ερμηνεία της σ’ αυτή τη γλυκερή ιστορία είναι η Έμα Τόμσον (που συμμετέχει και στο σενάριο) η οποία υποδύεται τη Γιουγκοσλάβα μετανάστρια μητέρα της Κέιτ.
Η ταινία προσπαθεί να συνδυάσει την αγνότητα των κομεντί της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, με την τρυφερότητα των μιούζικαλ της δεκαετίας του ‘30 και την καθαρότητα των κλασικών Βρετανικών μελοδραμάτων και ίσως να το πετύχαινε καλύτερα εάν οι διάλογοι ήταν κάπως συντομότεροι και ειδικά στο πρώτο μέρος. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 14/11/19
Είδος: Κωμωδία, Αισθηματική, Κομεντί 
Σκηνοθεσία: Πολ Φέιγκ
Παίζουν: Εμίλια Κλαρκ, Χένρι Γκόλντινγκ, Μισέλ Γιο, Έμα Τόμσον  
Σύνοψη: Η Κέιτ (Εμίλια Κλάρκ) βρίσκεται στο Λονδίνο και τριγυρνάει δυσαρεστημένη, παρέα με μια στοίβα κακών αποφάσεων που έχει πάρει στη ζωή της, ακούγοντας το χτύπημα των κουδουνιών στα παπούτσια της - μια άλλη ενοχλητική συνέπεια από τη δουλειά της ως Ξωτικό σε ένα χριστουγεννιάτικο κατάστημα. Ο Τομ (Χένρι Γκόλντινγκ) φαίνεται πολύ καλός για να είναι αληθινός, όταν μπαίνει στη ζωή της και αρχίζει να βλέπει και να καταλαβαίνει πολλούς από τους εσωτερικούς φραγμούς της. Καθώς το Λονδίνο μεταμορφώνεται στην πιο υπέροχη εποχή του χρόνου, τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί για τους δυο τους. Αλλά, μερικές φορές, πρέπει να αφήσεις το χιόνι να πέσει όπου μπορεί, πρέπει να ακούσεις την καρδιά σου ... και πρέπει να έχεις πίστη.(Από την Tulip)