14/11/19

Ένας καλός ψεύτης – The good liar

Από ψέμα σε ψέμα πάει η ταινία, η οποία έχει την τύχη να φιλοξενεί δύο μεγάλους ερμηνευτές: Τον Ίαν Μακ Κέλεν (Άρχοντας των Δαχτυλιδιών) στο ρόλο του Ρόι Κόρτνεϊ ενός απατεώνα και την Έλεν Μίρεν (Βασίλισσα) στο ρόλο της Μπέτι Μακλίς μιας πλούσιας χήρας.

Οι δύο τους θα βρεθούν κοντά χάρη σε ένα site γνωριμιών, στο οποίο όμως έχουν καταχωρήσει ψεύτικα στοιχεία προφίλ. Θα δώσουν ραντεβού, θα συναντηθούν και εκεί θα δοθούν οι πρώτες εξηγήσεις. Θα υπάρξει μια αμοιβαία συμπάθεια και η σχέση τους θα προχωρήσει.
Κάπου αρχίζεις να ψιλοβαριέσαι από τον τρόπο που προχωράει η σχέση τους, που είναι παράλληλη με κάποιες κρυφές οικονομικές «δουλειές» του Ρόι, αλλά όταν αρχίζει να εμφανίζεται ο εγγονός της Μπέτι και προσπαθεί να την μεταπείσει να μην προχωρήσει τη σχέση και ταυτόχρονα εμφανίζεται και ο «οικονομικός σύμβουλος» του Ρόι (τον υποδύεται ο Τζιμ Κάρτερ, ο βαθύφωνος μπάτλερ του Πύργου Ντάουτον) που συνιστά στο ζεύγος να ενώσουν τις περιουσίες τους, τότε αρχίζεις να υποψιάζεσαι ότι «κάτι δεν πάει καλά».
Οι πολύ καλές ερμηνείες των Ίαν Μακ Κέλεν, Έλεν Μίρεν, Τζιμ Κάρτερ και Ράσελ Τόβεϊ (στο ρόλο του εγγονού) είναι αρκετές για να κρατήσουν το ενδιαφέρον του θεατή. Η ταινία είναι φτιαγμένη για ηλικιωμένους, όπως λέει και ένας φίλος, αλλά είναι καλοφτιαγμένη. Αν και λίγο αργή στο πρώτο ημίωρο, εξελίσσεται σε θρίλερ με ανατροπές εξ αιτίας των ψεμάτων, ενώ η μουσική του Κάρτερ Μπέργουελ (δύο φορές υποψήφιου για Όσκαρ στα «Τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, Μισούρι» και «Carol») σε προδιαθέτει για το αναπάντεχο. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 14/11/19
Είδος: Δράμα 
Σκηνοθεσία: Μπιλ Κόντον 
Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Ράσελ Τόβι, Ίαν Μακέλεν, Τζιμ Κάρτερ 
Σύνοψη: Ο Ρόι Κόρτνεϊ (Ίαν ΜακΚέλεν), ένας επαγγελματίας απατεώνας, έχει βάλει στο μάτι τον επόμενο στόχο του: τη χήρα Μπέτι ΜακΛις (Έλεν Μίρεν) με τεράστια περιουσία στη διάθεση της. Και ο Ρόι σκοπεύει να πάρει ό,τι της ανήκει. Από την πρώτη τους συνάντηση, ο Ρόι αρχίζει να βομβαρδίζει την Μπέτι με τα δοκιμασμένα κόλπα του και η Μπέτι, που μοιάζει γοητευμένη, παρασύρεται. Αλλά αυτή τη φορά, αυτό που ξεκίνησε σαν μια ακόμα κομπίνα κλιμακώνεται σε ένα κυνηγητό γάτας-ποντικιού όπου παίζονται όλα για όλα. Αποκαλύψεις ενός δόλου πιο σκοτεινού τους οδηγούν σε ένα ναρκοπέδιο κινδύνου, ίντριγκας και προδοσίας. (Από την Tanweer)