18/10/19

El Camino: Μία ταινία του Breaking Bad

Ξεκινώντας από το τελευταίο επεισόδιο της διάσημης σειράς «Breaking Bad», ο σκηνοθέτης παρακολουθεί από τις πρώτες στιγμές της ελευθερίας του τον Τζέσι να προσπαθεί να φύγει από το Άλμπουκερκ, όπου θεωρείται Νο 1 καταζητούμενος.

Ο Τζέσι, σ’ αυτό το σίκουελ, ενώ έχει καταφέρει να αποφύγει τους διώκτες του, που τον βασάνιζαν έγκλειστο για πολύ καιρό, βασανίζεται από τις αναμνήσεις του και το παρελθόν του, που είναι όπως θυμούνται οι φαν της σειράς πολύ σκληρότερο.
Με αρκετά flashbacks, που μας συνδέουν ρομαντικά με το serial, ο σκηνοθέτης κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή, ο οποίος βλέπει τον Τζέσι να τρέχει με μια κλεμμένη El Camino (μοντέλο της Chevrolet) και να προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του, χωρίς όμως να μπορεί να διορθώσει κάτι από το παρελθόν του. 
Ο Άαρον Πολ, παραμένει καλός και εκφραστικός στο ρόλο ενός «συμπαθούς» κακού, που εξελίχθηκε σε κυνικός και αδίστακτος επειδή εκεί τον οδήγησαν οι περιστάσεις της ζωής. Ενός κακού, που ουσιαστικά ο μεγαλύτερος εχθρός του είναι ο εαυτός του και οι αδυναμίες του, όπως θυμούνται οι φαν της σειράς.
Γύρω από  αυτόν τον άξονα περιστρέφεται η υπόθεση της ταινίας, της οποίας το φινάλε είναι λυτρωτικό –κατά κάποιο τρόπο- τόσο για τον ήρωα της ταινίας, όσο και για τους θαυμαστές της σειράς, που είχαν την απορία μετά το φινάλε της: «Και τι έγινε στη συνέχεια;» (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 11/10/2019 στο Netflix
Είδος: Δράμα, Θρίλερ
Σενάριο και σκηνοθεσία: Βινς Γκίλιγκαν
Παίζουν: Άαρον Πολ, Ματ Τζόουνς, Τσαρλς Μπέικερ
Σύνοψη: Το «El Camino: Μία ταινία του Breaking Bad», επανασυνδέει τους θεατές με τον Τζέσι Πινκμαν. Αφού καταφέρνει να ξεφύγει από τα δεσμά της αιχμαλωσίας, ο Τζέσι πρέπει να συμφιλιωθεί με το παρελθόν του, προκειμένου να μπορέσει να έχει ξανά ένα κάποιο μέλλον. 
Μία ταινία του δημιουργού του «Breaking Bad» Βινς Γκίλιγκαν, στην παραγωγή της οποίας βρίσκονται οι Μαρκ Τζόνσον, Μελίσσα Μπερνστάιν, Τσαρλς Νιούγουερθ, Νταϊάν Μέρσερ, Βινς Γκίλιγκαν και Άαρον Πολ, σε συνεργασία με την Sony Pictures Television. 
MORE INFO