31/10/19

Νέες ταινίες από 31/10/2019

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους.
Κρατάς μυστικό; - Can you keep a secret?
Είδος: Δράμα, Κομεντί, Αισθηματική 
Σκηνοθεσία: Ελίζ Ντουράν 
Παίζουν: Αλεξάντρα Νταντάριο, Τάιλερ Χόχλιν, Λαβέρν Κοξ 
Σύνοψη: Η Έμμα είναι 30κάτι και πλήρως απογοητευμένη από την ζωή της. Σε μία πτήση θα πιεί λίγο παραπάνω και εξαιτίας των αναταράξεων και του φόβου της ότι το αεροσκάφος θα συντριβεί αρχίζει να αποκαλύπτει στον διπλανό της πικάντικες λεπτομέρειες της ζωής της. Το αεροπλάνο προσγειώνεται με ασφάλεια στο έδαφος, αλλά μικρό το κακό για την Έμμα αφού δεν πρόκειται να ξαναδεί τον συνεπιβάτη της ... μέχρι την στιγμή που ανακαλύπτει ότι αυτός είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας που η ίδια εργάζεται.
Διανομή: Spentzos Film

Το κορίτσι και το λιοντάρι - Mia et le lion blanc - Mia and the white lion
Είδος: Περιπέτεια, Οικογενειακή, Δράμα 
Σκηνοθεσία: Ζιλ ντε Μεστρ
Παίζουν: Ντανάια ντε Βιγιέ, Μελανί Λοράν, Λάνγκλεϊ Κέρκγουντ 
Σύνοψη: Η ζωή της 10χρονης Μία αναστατώνεται όταν η οικογένειά της αποφασίζει να αφήσει το Λονδίνο και να ζήσει σε μια φάρμα με λιοντάρια στην Αφρική. Όταν γεννιέται ένα όμορφο λευκό λιοντάρι, ο Τσάρλι, η Μια μοιάζει να βρίσκει ξανά την χαμένη ευτυχία, αναπτύσσοντας μαζί του έναν ιδιαίτερο δεσμό. Όταν ο Τσάρλι φτάνει τα 3, η ισορροπία στη ζωή της Μία καταρρέει καθώς ανακαλύπτει το μυστικό του πατέρα της. Με τον φόβο ότι ο Τσάρλι θα πάθει κακό, η Μία αποφασίζει να το σκάσει μαζί του. Οι δύο φίλοι ξεκινούν ένα απίθανο και περιπετειώδες ταξίδι στην Αφρικανική Σαβάνα με σκοπό να βρουν μια πατρίδα όπου ο Τσάρλι θα μπορέσει να ζήσει ελεύθερος.
Διανομή: Feelgood

Πόνος και δόξα - Dolor y gloria - Pain and glory
Είδος: Δράμα 
Σκηνοθεσία: Πέδρο Αλμοδόβαρ
Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Πενέλοπε Κρουζ, Ασιέρ Ετσεαντία, Χουλιέτα Σεράνο, Λεονάρντο Σμπαράλια, Νόρα Νάβας 
Σύνοψη: Ένας κινηματογραφιστής στη δύση της καριέρας του αναπολεί τη ζωή του: τη μητέρα του, τις ερωμένες του, τους ηθοποιούς με τους οποίους δούλεψε. Τη δεκαετία του ‘60 σε ένα μικρό χωριό της Βαλένθια, τη δεκαετία του ‘80 στη Μαδρίτη και το σήμερα, όπου νιώθει την απόλυτη μοναξιά και είναι αντιμέτωπος με τη θνητότητα, τη ανικανότητά του να συνεχίσει να γυρίζει ταινίες, την αδυναμία του να διαχωρίσει τη δημιουργία από την ίδια του τη ζωή. Η ανάγκη του να διηγηθεί την ιστορία του μπορεί να είναι και η σωτηρία του.
Διανομή: Odeon

Εξολοθρευτής: Σκοτεινό πεπρωμένο - Terminator: Dark fate
Είδος: Δράσης, Περιπέτεια, Επιστημονικής Φαντασίας 
Σκηνοθεσία: Τιμ Μίλερ
Παίζουν: Λίντα Χάμιλτον, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Μακένζι Ντέιβις, Ναταλία Ρέγιες, Γκάμπριελ Λούνα, Ντιέγκο Μπονέτα
Σύνοψη: Η Λίντα Χάμιλτον (Σάρα Κόνορ) και ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ (T-800) επιστρέφουν στους εμβληματικούς τους ρόλους στην ταινία «Εξολοθρευτής: Σκοτεινό Πεπρωμένο» σε σκηνοθεσία Τιμ Μίλερ (Deadpool). Την επόμενη ημέρα μετά από το «Εξολοθρευτής 2: Μέρα Κρίσης», στο «Εξολοθρευτής: Σκοτεινό Πεπρωμένο» πρωταγωνιστούν επίσης οι Μακένζι Ντέιβις, Ναταλία Ρέγιες, Γκάμπριελ Λούνα και Ντιέγκο Μπονέτα.
Διανομή: Odeon

Ορεινές συμφωνίες
Είδος: Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ευθυμίου
Σύνοψη: Η ταινία επιχειρεί να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της σύνθετης προσωπικότητάς του τόσο γνωστού, αλλά ταυτόχρονα και τόσο «άγνωστου» Έλληνα πολιτικού. Σ’ αυτήν αποτυπώνονται στιγμές ζωής του εμβληματικού  Έλληνα πολιτικού, μέσα από σπάνιο υλικό και συνεντεύξεις. 
Διανομή: Feelgood

Το σενάριο που άναψε φωτιές – Tel Aviv on fire
Είδος: Κωμωδία, Σάτιρα, Περιπέτεια
Σκηνοθεσία: Σαμέχ Ζοαμπί
Παίζουν: Καΐς Νασίφ, Ναντίμ Σαουάλχα, Γιανίβ Μπιτόν 
Σύνοψη: Ένας 30χρονος ασκούμενος σε τηλεοπτικό στούντιο, πηγαίνει καθημερινά στη Ραμάλα για τα γυρίσματα της δημοφιλούς σαπουνόπερας «Το Τελ Αβίβ φλέγεται». Στο σημείο ελέγχου του Ισραηλινού στρατού, συναντά έναν αξιωματικό που του δίνει ιδέες για το σενάριο- σύντομα η καριέρα του θα εκτοξευθεί.
Διανομή: Seven Films

Καρό Νίντζα - Ternet ninja - Checkered Ninja
Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Κωμωδία, Περιπέτεια, Οικογενειακή, (μεταγλωττισμένη) 
Σκηνοθεσία: Άντερς Μάθεσεν 
Σύνοψη: Ο Άλεξ παίρνει μια κούκλα Νίντζα ως δώρο από τον θείο του που επέστρεψε από ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη. Προς έκπληξή του διαπιστώνει ότι αυτή η κούκλα με την καρό στολή είναι ζωντανή κι έχει τη δύναμη να τον βοηθήσει να με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο σχολείο. Ο Άλεξ θέλει να ανταποδώσει τη χάρη στον Καρό Νίντζα, αλλά σύντομα μαθαίνει ότι εκείνος βρίσκεται σε μια αποστολή εκδίκησης.
Διανομή: Filmtrade
(Από την παρουσίασή μου στην έντυπη Αμαρυσία)