12/9/19

Είσαι έτοιμος; - Ready or not

Μόνον ο χαρακτηρισμός «Μαύρη κωμωδία» απουσιάζει από την ελληνική παρουσίαση της ταινίας, η οποία χαρακτηρίζεται ως «Μυστηρίου, Τρόμου, Θρίλερ». Κι όμως εάν προσέξεις από τις πρώτες σκηνές το γεγονός ενός «κατά τύχη φόνου» και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται αυτός, τότε θα υποψιαστείς ότι έχεις να κάνεις με «μαύρη κωμωδία». Σκληρή όμως και βίαιη.

Η Γκρέις (την υποδύεται με συνεχώς γουρλωμένα μάτια η Σαμάρα Γουίβινγκ, της οποία μάλιστα οι στριγκλιές έχουν υποστεί και μια ψηφιακή βελτίωση) παντρεύεται τον καλό της και για να γίνει αποδεκτή από την πραγματικά «περίεργη» και πλούσια οικογένειά του, θα πρέπει να παίξει ένα παιχνίδι μαζί τους, την πρώτη νύχτα του γάμου τους. Ιδιοτροπίες πλουσίων. Το άτιμο το κεφάλαιο. Τι να σου κάνει η φτωχιά; Πρέπει να παίξει.
Συμμετέχει, τραβώντας ένα χαρτί, το οποίο όμως τους καλεί να παίξουν το πιο επικίνδυνο από την γκάμα των παιχνιδιών που έχουν παίξει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Το «κρυφτό», στο οποίο εκείνη τρέχει να κρυφτεί κάπου και τα μέλη της οικογένειας, πεθερικά, αδερφός του γαμπρού, λοιποί συγγενείς και προσωπικό ψάχνουν να τη βρουν. Αυτό που δεν γνωρίζει η φτωχιά Γκρέις αλλά εμείς το ζούμε -όχι στο πετσί μας, διότι τότε θα επρόκειτο για αριστούργημα-  είναι το γεγονός ότι όλοι είναι οπλισμένοι σαν αστακοί. Τι χρειάζεται το κορίτσι μας λοιπόν; Γερά νεύρα και πολλή τύχη. 
Το «υβριδικό» αυτό Θρίλερ εξαντλεί όλα τα κλισέ των ειδών Μυστήριο, Τρόμος, Μαύρη Κωμωδία και ένα ακόμα που δεν θέλω να το αποκαλύψω. Μπορεί να θέλει κάποιος να πάει και να κάνει χαβαλέ με ποπ κορν και αναψυκτικό ανά χείρας. (Κριτική μου για το myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 12/9/19
Είδος: Μυστηρίου, Τρόμου, Θρίλερ 
Σκηνοθεσία: Ματ Μπετινέλι Όλπιν, Τάιλερ Γκίλετ
Παίζουν: Σαμάρα Γουίβινγκ, Άνταμ Μπρόντι, Μαρκ Ο' Μπράιαν, Χένρι Τσέρνι, Άντι Μακ Ντάουελ
Σύνοψη: Είσαι έτοιμος για την πιο ανατρεπτική ταινία που συνδυάζει την ανατριχίλα με την ανακάλυψη ενός «κρυφού» μυστικού; Ανακάλυψε την πολύμηνη σχέση της Γκρέις (Σαμάρα Γουίβινγκ) με τον Άλεξ (Μαρκ Ο’ Μπράιαν) που ολοκληρώνεται με μια εντυπωσιακή γαμήλια τελετή στο πατρικό του γαμπρού. Ο γάμος πραγματοποιείται δίχως πρόβλημα, αλλά η εκκεντρική οικογένεια του Άλεξ έχει κάποιες παραδόσεις και ετοιμάζει να δεχτεί τη νύφη με έναν ασυνήθιστο τρόπο. Το βράδυ του γάμου τους, θα παίξουν ένα οικογενειακό παιχνίδι που θα φέρει τα πάνω κάτω στο νεαρό ζευγάρι. Η Γκρέις θα προσπαθήσει να επιβιώσει από τις σκοτεινές και παράξενες διαθέσεις της οικογένειας του Άλεξ ακόμα και αν χρειαστεί να ανατρέψει τους κανόνες του παιχνιδιού μια για πάντα. (Από την Odeon)