12/9/19

Ένας αληθινός φίλος - A dog's journey

Βασισμένη σε ένα από τα θεωρούμενα καλύτερα ρομαντικά μυθιστορήματα του W. Bruce Cameron, η ταινία αυτή της Γκέιλ Μανκούσο (με εξαιρετικό τηλεοπτικό σκηνοθετικό παρελθόν) ακολουθεί τη ζωή ενός σκύλου του Μπέιλι, ο οποίος 

(και δεν αποκαλύπτω εγώ την υπόθεση διότι έχει προηγηθεί το τρέιλερ της παραγωγής) επανέρχεται και ξαναεπανέρχεται στη ζωή ως κουτάβι ή σκύλος άλλης ράτσας, προκειμένου να βρίσκεται πάντα δίπλα στην Σιτζέι,  την εγγονή του Ίθαν και της Χάνα, την οποία γνώρισε όταν ήταν ένας Ορεινός Σκύλος των Πυρηναίων (ένας φίλος μου είχε κάποτε έναν τέτοιο, γλυκό, πιστό και αφοσιωμένο σκύλο) στο κτήμα τους.
Έχουμε να κάνουμε με μια τρυφερή ιστορία ελπίδας, αγάπης και αφοσίωσης που, όπως αναφέρει και η παραγωγή «σε κάνει να αναρωτιέσαι αν εμείς φροντίζουμε πραγματικά τους τετράποδους φίλους μας ή εκείνοι εμάς». 
Για να χρησιμοποιήσω επίσης, και το tagline της ταινίας:  Για κάποιες φιλίες μπορεί μια ζωή να μην είναι αρκετή. Αρκεί ο θεατής να πιστέψει στην μετενσάρκωση, ή στο γεγονός ότι στον κινηματογράφο (την τέχνη της ψευδαίσθησης, όπως τον αποκαλούν και συμφωνώ) όλα είναι πιθανά. (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 12/9/19
Είδος: Οικογενειακή, Κωμωδία 
Σκηνοθεσία: Γκέιλ Μανκούσο 
Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Μπέτι Γκίλπιν, Τζος Γκαντ, Μαρτζ Χελγκενμπέργκερ 
Σύνοψη: Σε αυτή την υπέροχη οικογενειακή ταινία, θα δούμε τη συγκινητική ιστορία του αφοσιωμένου σκύλου Μπέιλι που βρίσκει το νόημα της δικής του ύπαρξης μέσα από τις ζωές των ανθρώπων που κάνει να γελούν και να αγαπούν. Ο Μπέιλι ζει σε μια υπέροχη φάρμα στο Μίσιγκαν μαζί με το αφεντικό του, Ίθαν, και τη γυναίκα του, Χάνα. Έχει μάλιστα αποκτήσει έναν απίθανο καινούριο φίλο: την Σίτζεϊ εγγονή του Ίθαν και της Χάνα,. Όταν η μητέρα της Σίτζεϊ αποφασίζει να πάρει τη μικρή μακριά, ο Μπέιλι που της έχει υποσχεθεί πως θα την προστατεύει για πάντα, θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την υπόσχεσή του και να βρεθεί ξανά κοντά της. Μια τρυφερή ιστορία ελπίδας, αγάπης και απεριόριστης αφοσίωσης που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν εμείς φροντίζουμε πραγματικά τους τετράποδους φίλους μας ή εκείνοι εμάς. Αυτή είναι μια φιλία που ξεπερνάει μια ζωή και μια αγάπη που ξεπερνάει όλα τα εμπόδια. (Από την Odeon)