12/9/19

Νέες ταινίες από 12/9/2019

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους 

Είσαι έτοιμος; - Ready or not
Είδος: Μυστηρίου, Τρόμου, Θρίλερ 
Σκηνοθεσία: Ματ Μπετινέλι Όλπιν, Τάιλερ Γκίλετ
Παίζουν: Σαμάρα Γουίβινγκ, Άνταμ Μπρόντι, Μαρκ Ο' Μπράιαν, Χένρι Τσέρνι, Άντι Μακ Ντάουελ
Σύνοψη: Είσαι έτοιμος για την πιο ανατρεπτική ταινία που συνδυάζει την ανατριχίλα με την ανακάλυψη ενός «κρυφού» μυστικού; Ανακάλυψε την πολύμηνη σχέση της Γκρέις (Σαμάρα Γουίβινγκ) με τον Άλεξ (Μαρκ Ο’ Μπράιαν) που ολοκληρώνεται με μια εντυπωσιακή γαμήλια τελετή στο πατρικό του γαμπρού. Ο γάμος πραγματοποιείται δίχως πρόβλημα, αλλά η εκκεντρική οικογένεια του Άλεξ έχει κάποιες παραδόσεις και ετοιμάζει να δεχτεί τη νύφη με έναν ασυνήθιστο τρόπο. Το βράδυ του γάμου τους, θα παίξουν ένα οικογενειακό παιχνίδι που θα φέρει τα πάνω κάτω στο νεαρό ζευγάρι. Η Γκρέις θα προσπαθήσει να επιβιώσει από τις σκοτεινές και παράξενες διαθέσεις της οικογένειας του Άλεξ ακόμα και αν χρειαστεί να ανατρέψει τους κανόνες του παιχνιδιού μια για πάντα.
Διανομή: Odeon

Ο πύργος του Ντάουντον – Downton Abbey
Είδος: Κοινωνική
Σκηνοθεσία: Μάικλ Ένγκλερ
Παίζουν: Χιού Μπόνβιλ, Λόρα Καρμάικλ, Τζιμ Κάρτερ, Μπρένταν Κόιλ, Μισέλ Ντόκερι, Κέβιν Ντόιλ, Τζόαν Φρόγκατ, Μάθιου Γκουντ, Χάρι Χάντεν-Πάτον, Ντέιβιντ Χέιγκ, Τζεραλντίν Τζέιμς, Ρόμπερτ Τζέιμς Κόλιερ, Σάιμον Τζόουνς, Άλεν Λιτς, Φίλις Λόγκαν, Ελίζαμπεθ ΜακΓκόβερν, Σόφι ΜακΣέρα, Τάπενς Μίντλετον, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Λέσλι Νίκολ, Κέιτ Φίλιπς, Μάγκι Σμιθ, Ιμέλντα Στάντον, Πενέλοπε Γουίλτον
Σύνοψη: Η τηλεοπτική σειρά «Ο πύργος του Ντάουντον», μετά από μια δεκαετία ζωής, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη και αποκτά μεγαλειώδεις διαστάσεις. Η οικογένεια Κρόλεϊ καλείται να αντεπεξέλθει άριστα σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της αριστοκρατικής ζωής της: την επίσκεψη του Βασιλιά και της Βασίλισσας της Αγγλίας. Πρόκειται για ένα σπουδαίο γεγονός που, όπως είναι επόμενο, θα πυροδοτήσει σκάνδαλα, ίντριγκες, αντιπαλότητες και θα φέρει στην επιφάνεια μυστικά και πάθη.
Διανομή: Tulip

Ένας αληθινός φίλος - A dog's journey
Είδος: Οικογενειακή, Κωμωδία 
Σκηνοθεσία: Γκέιλ Μανκούσο 
Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Μπέτι Γκίλπιν, Τζος Γκαντ, Μαρτζ Χελγκενμπέργκερ 
Σύνοψη: Σε αυτή την υπέροχη οικογενειακή ταινία, θα δούμε τη συγκινητική ιστορία του αφοσιωμένου σκύλου Μπέιλι που βρίσκει το νόημα της δικής του ύπαρξης μέσα από τις ζωές των ανθρώπων που κάνει να γελούν και να αγαπούν. Ο Μπέιλι ζει σε μια υπέροχη φάρμα στο Μίσιγκαν μαζί με το αφεντικό του, Ίθαν, και τη γυναίκα του, Χάνα. Έχει μάλιστα αποκτήσει έναν απίθανο καινούριο φίλο: την Σίτζεϊ εγγονή του Ίθαν και της Χάνα,. Όταν η μητέρα της Σίτζεϊ αποφασίζει να πάρει τη μικρή μακριά, ο Μπέιλι που της έχει υποσχεθεί πως θα την προστατεύει για πάντα, θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την υπόσχεσή του και να βρεθεί ξανά κοντά της. Μια τρυφερή ιστορία ελπίδας, αγάπης και απεριόριστης αφοσίωσης που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν εμείς φροντίζουμε πραγματικά τους τετράποδους φίλους μας ή εκείνοι εμάς. Αυτή είναι μια φιλία που ξεπερνάει μια ζωή και μια αγάπη που ξεπερνάει όλα τα εμπόδια.
Διανομή: Odeon

Η έπαυλη με τα μυστικά - La quietud
Είδος: Δράμα, Θρίλερ  
Σκηνοθεσία: Πάμπλο Τραπέρο 
Παίζουν: Μαρτίνα Γκούσμαν, Μπερενίς Μπεζό, Έντγκαρ Ραμίρεζ  
Σύνοψη: Μετά από χρόνια απουσίας και με αφορμή την ξαφνική ασθένεια του πατέρα της, η Εουχένια επιστρέφει στη «Γαλήνη», την έπαυλη της οικογένειας κοντά στο Μπουένος Άιρες, όπου επανενώνεται με τη μητέρα και την αδελφή της. Οι τρεις γυναίκες αναγκάζονται να έρθουν αντιμέτωπες με τις πληγές και τα σκοτεινά μυστικά του κοινού τους παρελθόντος στη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας. Παράπονα, αντιζηλίες και θαμμένα μυστικά θα έρθουν στην επιφάνεια και θα ενισχυθούν από την παράξενη φυσική ομοιότητα μεταξύ των δύο αδελφών.
Διανομή: Seven Films

Ο φύλακας άγγελος έπεσε - Angel has fallen
Είδος: Δράσης, Θρίλερ   
Σκηνοθεσία: Ρικ Ρόμαν Γουό
Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μόργκαν Φρίμαν, Ντάνι Χιούστον, Πάιπερ Περάμπο, Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, Χολτ ΜακΚάλανι, Νικ Νόλτε, Λανς Ρέντικ, Τιμ Μπλέικ Νέλσον 
Σύνοψη: Ύστερα από μια συγκλονιστική απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού Προέδρου Άλαν Τράμπουλ (Μόργκαν Φρίμαν), ο έμπιστός του μυστικός πράκτορας Μάικ Μπάνινγκ (Τζέραρντ Μπάτλερ) κατηγορείται αδίκως και τίθεται υπό κράτηση. Αφού δραπετεύσει, σύντομα θα βρεθεί μόνος του και θα χρειαστεί να αποφύγει την υπηρεσία του και να ξεγελάσει το FBI ώστε να εντοπίσει ποιος απειλεί τον Πρόεδρο. Απεγνωσμένος να βρει την αλήθεια, ο Μπάνινγκ στρέφεται σε ξένους συμμάχους με σκοπό να διατηρήσουν το όνομά του καθαρό, να προστατεύσουν την οικογένειά του από το κακό και να σώσουν τη χώρα από τον επικείμενο κίνδυνο.
Διανομή: Odeon

Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές - Murder on the Orient Express 
Είδος: Μυστηρίου, Αστυνομική, Δράμα  (1974)
Σκηνοθεσία: Σίντνεϊ Λιούμετ  
Παίζουν: Άλμπερτ Φίνεϊ, Λορίν Μπακόλ, Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Μάρτιν Μπάλσαμ, Ζακλίν Μπισέ, Ζαν Πιερ Κασέλ, Σον Κόνερι, Τζον Γκίλγκουντ, Γουέντι Χίλερ, Άντονι Πέρκινς, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Ρέιτσελ Ρόμπερτς, Ρίτσαρντ Γουίντμαρκ, Μάικλ Γιορκ  
Σύνοψη: Ο διάσημος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό ταξιδεύει με το Οριάν Εξπρές, αλλά εξαιτίας μιας τρομερής χιονοθύελλας, το τρένο σταματά στα μισά της διαδρομής Κωνσταντινούπολης - Παρισιού. Ξαφνικά, ένας από τους επιβάτες του τρένου, ύποπτος για την υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας ενός μικρού κοριτσιού, βρίσκεται δολοφονημένος. Ο Πουαρό αναλαμβάνει να ρίξει φως στην υπόθεση. Όλοι έχουν κίνητρο, όλοι είναι ύποπτοι, αλλά όλοι έχουν ένα καλό άλλοθι. Τελικά θα βρεθεί η λύση του μυστηρίου;
Διανομή: Neo Films

Ο καταδικασμένος - Ikiru
Είδος: Δράμα (1952)
Σκηνοθεσία: Ακίρα Κουροσάβα 
Παίζουν: Τακάσι Σιμούρα, Σινίτσι Χιμόρι 
Σύνοψη: Ένας στερημένος από χαρές δημόσιος υπάλληλος πληροφορούμενος ότι θα πεθάνει σύντομα , προσπαθεί να ζήσει κάποιες εφήμερες απολαύσεις, σταματώντας να πηγαίνει στη δουλειά και σπαταλώντας τις οικονομίες του σε διασκεδάσεις. Τελικά, αφιερώνει τις τελευταίες του μέρες  σε ένα κοινωνικό έργο μετατρέποντας έναν σκουπιδότοπο σε παιδική χαρά. Στην κηδεία του, συνάδελφοι και συγγενείς συγκεντρώνονται για να τον τιμήσουν, όμως καθένας έχει την δική του εκδοχή για τα κίνητρα και τον χαρακτήρα του μακαρίτη.
Διανομή: Ama Films

Αττίλας 1974 - Ο βιασμός της Κύπρου
Είδος: Ντοκιμαντέρ  (1974)
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κακογιάννης
Προβολή: Μόνο στο «STUDIO new star art cinema» (πλ. Αμερικής, Αθήνα)
Σύνοψη: Τον Σεπτέμβριο του 1974 ο Μιχάλης Κακογιάννης ταξίδεψε στην Κύπρο, τον τόπο καταγωγής του, προκειμένου να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με την εισβολή των Τούρκων στις 20 Ιουλίου του 1974, μετά την έναρξη εφαρμογής του προαποφασισμένου σχεδίου της αθηναϊκής χούντας για πραξικοπηματική ανατροπή του Μακαρίου, απαλοιφή του τουρκοκυπριακού στοιχείου και άμεση προσάρτηση της Κύπρου στην Ελλάδα. Ήταν μια προσωπική προσπάθεια, «χωρίς προκατασκευασμένες ιδέες, χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα», είπε ο σκηνοθέτης ένα χρόνο αργότερα σε συνέντευξή του. «Πήγα χωρίς να έχω σκεφθεί τίποτε». 
Το εξαιρετικό αυτό ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις, τόσο πολιτικών, με κεντρικό πρόσωπο τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, όσο και απλών ανθρώπων.
Οι εισπράξεις από την προβολή θα πάνε στο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων «Μιχάλης Κακογιάννης» Λάρνακας, την ανέγερση του οποίου χρηματοδότησε ο Μιχάλης Κακογιάννης ως προσωπική βοήθεια για τα θύματα της εισβολής και έκτοτε στηρίζεται και μέσα από τα έσοδα που προκύπτουν από τις προβολές του «Αττίλας 1974» .
Διανομή: New Star
(Από την παρουσίασή τους στη σημερινή έντυπη Αμαρυσία)