4/7/19

Spider-Man: Μακριά από τον τόπο του - Spider-Man: Far from home

Μια ταινία που συνδυάζει δράση, θέαμα, χιούμορ, συναίσθημα και πιο ανθρώπινους χαρακτήρες που θα ενθουσιάσει τους φίλους του Spiderman. 
Ο σκηνοθέτης Τζον Γουάτς με αυτό το φιλμ έχει καταφέρει να
συνδυάσει συναισθηματικά θέματα της εφηβικής ηλικίας και ταυτόχρονα να παραμένει πιστός στη δράση και το ύφος των προηγούμενων ταινιών. Ένα φιλμ που έρχεται και δένει με τα γεγονότα του προηγούμενου «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη».
Ο Πίτερ Πάρκερ (ο Τομ Χόλαντ στο ρόλο) και ο κόσμος αντιμετωπίζουν την απώλεια του Iron Man και ο Πίτερ απλώς θέλει να ξεχαστεί και να ζήσει σαν κανονικός έφηβος. Μάλιστα, θέλει να κάνει και διακοπές στην Ευρώπη που θα είναι και ο νέος τόπος των περιπετειών του, αφού Spiderman δεν μπορεί να ζει σαν κανονικός έφηβος. Αυτή είναι η μοίρα του που καθορίζεται από τις ευθύνες που έχει απέναντι στον κόσμο. Περισσότερο τώρα που ο Νικ Φιούρι τον εντοπίζει στην Ευρώπη.
Οι γνωστοί χαρακτήρες έχουν και πάλι τον κύριο λόγο στην ταινία, στην οποία εμφανίζεται και ο νέος υπερήρωας απέναντι στον Spiderman, ο Mysterio (που τον υποδύεται ο Τζέικ Γκίλενχαλ) ο οποίος διαθέτει έναν επιπλέον ειδικό εξοπλισμό για να αντιμετωπίσει τα επικίνδυνα πλάσματα, που πέφτουν στο δρόμο του νεαρού Πάρκερ και δεν τον αφήνουν να ησυχάσει ούτε στις διακοπές του, τις οποίες μάλιστα θέλει να συνδυάσει και με την ευκαιρία να πλησιάσει περισσότερο μια συμμαθήτριά του την MJ που υποδύεται η Ζεντάγια. (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 4/7/2019
Είδος: Φαντασίας, Δράσης, Περιπέτεια, Κωμωδία 
Σκηνοθεσία: Τζον Γουότς
Παίζουν: Τομ Χόλαντ, Ζεντάγια, Τζέικ Γκίλενχαλ, Κόμπι Σμόλντερς, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Μαρίζα Τομέι, 
Ο Πίτερ Πάρκερ επιστρέφει με επόμενο κεφάλαιο της σειράς ταινιών του Spider-Man. O φιλικός και «παιδί-της-διπλανής-πόρτας» υπέρ-ήρωας αποφασίζει να ακολουθήσει τους φίλους του Νεντ, Εμ Τζέι και την υπόλοιπη «τάξη» σε διακοπές στην Ευρώπη. Αν και τα σχέδια του Πίτερ είναι να αφήσει για λίγο πίσω του τις υπέρ-ηρωικές του ενασχολήσεις, ξαφνικά θα χαλάσουν όταν θα χρειαστεί να βοηθήσει τον Νικ Φιούρι και μαζί να ξεσκεπάσουν το μυστήριο επιθέσεων περίεργων πλασμάτων, που προκαλούν το χάος στην ήσυχη ήπειρο. (Από τη Feelgood)