4/7/19

Γκλόρια - Gloria

O Χιλιανός σκηνοθέτης Σεμπάστιαν Λέλιο (A Fantastic Woman) επιστρέφει κάνοντας το remake της δικής του ταινίας (που μάλιστα το 2013 του χάρισε βραβεία στα Φεστιβάλ Βερολίνου και Σαν Σεμπαστιάν) παρουσιάζοντας την αγγλόφωνη εκδοχή της, εκμεταλλευόμενος το τεράστιο ταλέντο της Τζούλιαν Μουρ, η οποία το αποδεικνύει ακόμα μια φορά έχοντας πλάι της τον εξαιρετικό Τζον Τορτούρο.

Το story είναι γνωστό και επαναλαμβάνεται κάτω από τους ήχους της ντίσκο μουσικής της δεκαετίας του ’80 και αφορά σε μια γυναίκα που αρνείται να τα παρατήσει παρά τις όποιες αντιξοότητες και συνεχίζει να αναζητά την εμπειρία της ομορφιάς στη ζωή.
Η ταινία είναι μια κομψή ρομαντική κομεντί, που θέλει να δείξει ότι η αγάπη μπορεί να σε βρει ανά πάσα στιγμή, ότι οι σχέσεις δεν είναι ποτέ απλές και πως τίποτα δεν μπορεί να σε ρίξει όσο χορεύεις.
Η Τζούλιαν Μουρ συνεχίζει να είναι γοητευτική και παραμένει συναρπαστική και εάν δεν ήταν αυτή σ’ αυτό το remake δεν ξέρω εάν θα μπορούσε να το παρακολουθήσει κάποιος. Το δε «δίδυμο» με τον Τορτούρο διαθέτει τη χημεία εκείνη που μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή.
Όσοι έχουν δει το πρώτο Γκλόρια του 2013, δεν θα βαρεθούν αυτό το remake, ενώ όσοι δεν το έχουν δει είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουν τον σκηνοθέτη (που του αρέσει να κάνει remake τις ταινίες του) και να απολαύσουν την Τζούλιαν Μουρ. (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 4/7/2019
Είδος: Κωμωδία, Δράμα, Αισθηματική  
Σκηνοθεσία: Σεμπαστιάν Λέλιο 
Παίζουν: Τζούλιαν Μουρ, Τζον Τουρτούρο, Μάικλ Σέρα  
Σύνοψη: Η διαζευγμένη Gloria είναι ένα ελεύθερο πνεύμα που περνάει τις μέρες της σε μία συντηρητική δουλειά γραφείου και τις νύχτες της σε χορευτικές πίστες σε διάφορα κλαμπ, όπου ξεδίνει χορεύοντας. Μετά τη γνωριμία της με τον Arnold σε μία νυχτερινή έξοδο της, βρίσκεται να ζει έναν αναπάντεχο έρωτα, με όλες τις χαρές και τις επιπλοκές των ραντεβού, της αναζήτησης ταυτότητας της και της οικογένειας. (Από τη Feelgood)