4/7/19

70 πεντακοσάρικα - 70 Binladens – 70 Big ones

Έντονο θρίλερ ανατροπών με φόντο μια ληστεία τράπεζας (τα θρίλερ με ληστείες τραπεζών έχουν γίνει μόδα στον ισπανικό κινηματογράφο).
Μια γυναίκα που βρίσκεται σε απόγνωση προκειμένου να ανακτήσει τη μικρή της κόρη από τα χέρια κάποιων εκμεταλλευτών, πηγαίνει σε ένα κατάστημα τραπέζης για να ζητήσει δάνειο 35.000 ευρώ (τόσα της χρειάζονται και είναι μόνον 70 πεντακοσάρικα, ή 70 Μπιν Λάντεν, όπως τα αποκαλούν οι Ισπανοί).

Στο παρά πέντε της μεταφοράς των χρημάτων στο λογαριασμό της, αλλά και στο κλείσιμο του καταστήματος, ανοίγει η πόρτα του υποκαταστήματος και εισβάλλουν δύο ληστές. Μια «σημαδεμένη» και ένας «εξαρτημένος», θέλουν να πετύχουν τη γερή μπάζα αναίμακτα, αλλά μια σειρά τραγικών συμπτώσεων θα τους οδηγήσει στην πρώτη δολοφονία και στη συνέχεια, το υποκατάστημα θα περικυκλωθεί από αστυνομικούς, ειδικές δυνάμεις, ψυχολόγους και διαπραγματευτές.
Εάν νομίζετε ότι κάπου τα έχετε ξαναδεί όλα αυτά, θα ξεγελαστείτε (δεν έχει να κάνει με το casa de papel). Οι ανατροπές ακολουθούν η μία την άλλη μέχρι το φινάλε.
Ο σκηνοθέτης Κόλντο Σέρα σκηνοθετεί με νεύρο, αλλά το σενάριο με τις πολλές ανατροπές κάπου μπάζει. Η Έμα Σουάρεζ ως απεγνωσμένη μητέρα είναι πραγματικά καταπληκτική και διατηρεί το μυστήριο γύρω από τον τελικό της ρόλο στο φιλμ, ενώ η Νάταλι Πόζα και ο Ούγκο Σίλβα ως ληστές είναι αρκετά πειστικοί, ως ευκαιριακοί και ανοργάνωτοι ληστές.
Το θέμα είναι πάντως, ότι οι δύο –σχεδόν- ώρες περνούν απαρατήρητες στο θεατή και η ταινία είναι απόλαυση. (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 27/6/2019
Είδος: Θρίλερ / Αστυνομική
Σκηνοθεσία: Κόλντο Σέρα
Παίζουν: Έμα Σουάρεζ, Νάταλι Πόζα, Ούγκο Σίλβα
Σύνοψη: Η Ρακέλ πρέπει, πάση θυσία, να βρει χρήματα, για ένα ζήτημα ζωής και θανάτου που αφορά το παιδί της. Την στιγμή που έχει κατορθώσει να πείσει μια τράπεζα να της δώσει δάνειο, πραγματοποιείται ένοπλη ληστεία στο συγκεκριμένο υποκατάστημα. Τώρα η πρωταγωνίστρια θα πρέπει να φανεί πολύ πιο έξυπνη από τους ληστές προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει τα χρήματα. Όταν μια μάνα έχει να σώσει το παιδί της, ακόμα και οι πλέον τρομακτικές απειλές δεν πρόκειται να την πτοήσουν.(Από την Weird Wave)