8/5/19

Οι βράχοι της ελευθερίας - Cliffs of freedom

Η ταινία αποτελεί μια μοναδική αμερικανική παραγωγή. Γυρισμένη λίγο έξω από την πολιτεία του Νέου Μεξικού, αναφέρεται σε μια ιστορία αγάπης και δύναμης, με φόντο μια σπάνια προβαλλόμενη περίοδο της ιστορίας μας και αποτελεί ένα έργο αληθινού πάθους για την παραγωγό και συν-συγγραφέα Μαριάννα Μητροπούλου, η οποία αφιέρωσε πολλά χρόνια για τη συγγραφή μιας ιστορίας που θα μετέφερε την ελληνική επανάσταση στο ευρύ κοινό.

Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται στις αρχές του 18ου αιώνα, όταν κορυφωνόταν ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία μετά από 400 χρόνια καταπίεσης. 
Είναι ένα ιστορικό δράμα, στο οποίο συμμετέχουν φανταστικοί κυρίως χαρακτήρες και το οποίο προορίζεται για το ευρύ κοινό, επιδιώκοντας να παρουσιάσει και να τιμήσει τους Έλληνες με την αναφορά σε αξιόλογα ελληνικά και τουρκικά ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ιστορία. Ανάμεσά τους, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, εθνικός ήρωας της Ελλάδας, ο οποίος οργάνωσε τον απλό λαό σε εξέγερση εναντίον των Οθωμανών, ο Σουλτάνος Μαχμούντ II και ο Τούρκος περιφερειακός διοικητής Μουσταφά Μπέης, που συμβολίζουν μια πλούσια Αυτοκρατορία στη δύση της. 
Αληθινά γεγονότα, όπως το μαρτύριο των γυναικών του Σουλίου, αποτέλεσαν έμπνευση κατά την έναρξη της ταινίας, ενώ η κορύφωση της ιστορίας πραγματοποιείται στην κρίσιμη μάχη του Βαλτετσίου, μία από τις πρώτες μεγάλες συγκρούσεις της Ελληνικής Επανάστασης. 
Γεμάτη ρομαντισμό, συγκίνηση, επικές μάχες και αληθινό πατριωτισμό, η ταινία είναι μια περιπέτεια, που καταγράφει το πνεύμα της Ελλάδας κατά τη διάρκεια μιας ταραχώδους εποχής της ιστορίας της.
INFO
Προβάλλεται από 2/5/19
Είδος: Περιπέτεια, Ρομάντζο, Δράμα, Ιστορική
Σκηνοθεσία: Βαν Λίνγκ 
Παίζουν: Τάνια Ραϊμόντε, Ράζα Τζάφρεϊ, Πάτι Λουπόν, Κρίστοφερ Πλάμερ, Κέβιν Κόριγκαν, Μπίλι Ζέιν, Ντίνο Κέλι, Τζέιμι Γουόρντ, Σάιμον Κασιανίδης, Κόστας Μάντιλορ, Γιαν Ουντίν, Ρακέλ Κάσιντι, Ρουθ Γκέμελ, Κάρλο Ρότα, Άιβαν Κέι 
Σύνοψη: Εμπνευσμένο από ιστορικά γεγονότα, η ταινία είναι μια διαχρονική και ρομαντική ιστορία γενναιότητας και πίστης μεταξύ μιας χωριατοπούλας κι ενός Τούρκου Οθωμανού συνταγματάρχη κατά την αυγή της Ελληνικής Επανάστασης για Ανεξαρτησία το 1821.(Από την  Odeon)