Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

9/5/19

Όλες οι νέες ταινίες από 9/5/19

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους.

Η πιο μεγάλη απάτη – J T LeRoy
Είδος: Δράμα, Βιογραφία
Σκηνοθεσία: Τζάστιν Κέλι
Παίζουν: Κρίστεν Στιούαρτ, Λόρα Ντερν, Κέλβιν Χάρισον Τζούνιορ, Κόρτνεϊ Λοβ, Νταϊάν Κρούγκερ, Τζιμ Στάρτζες
Σύνοψη: Η Λόρα Άλμπερτ γράφει υποδυόμενη το avatar της, έναν νεαρό ομοφυλόφιλο άντρα που ζει στο περιθώριο με το όνομα JT LeRoy. Όταν το λογοτεχνικό της ντεμπούτο γίνει μπεστ σέλερ και ο JT LeRoy καταλήξει ο αγαπημένος του λογοτεχνικού κόσμου, σκέφτεται μία αλλόκοτη λύση για να διατηρήσει την ανωνυμία της, δίνοντας ζωή στο ψευδώνυμο της. Πρόκειται για την ανδρόγυνη αδελφή του φίλου της, τη Σαβάνα Κνουπ, που συνδέεται με τη φεμινιστική και περιθωριακή πλευρά της Λόρα. Οι δυο τους ζουν πια διπλές ζωές, μπαίνουν δυναμικά στη λογοτεχνική και κινηματογραφική ελίτ και ανακαλύπτουν τον πραγματικό τους εαυτό, ενώ υποδύονται.
Διανομή: Tanweer

Το μυστήριο του κυρίου Πικ - Le mystère Henri Pick
Είδος: Κωμωδία, Δράμα
Σκηνοθεσία: Ρεμί Μπεζανκόν
Παίζουν: Φαμπρίς Λουσινί, Καμίλ Κοτέν, Αλίς Ισάζ, Μπαστιέν Μπουιγιόν, Τζοσιάν Στολέρου 
Σύνοψη: Μια νεαρή εκδότρια βιβλίων, ανακαλύπτει σε μια ιδιαίτερη βιβλιοθήκη (που συλλέγει τα χειρόγραφα που απορρίφθηκαν και δεν εκδόθηκαν ποτέ), ένα μυθιστόρημα που το θεωρεί αριστούργημα. Το κείμενο φέρει την υπογραφή του Ανρί Πικ, ενός πιτσαδόρου από τη Βρετάνη, ο οποίος πέθανε δύο χρόνια νωρίτερα. Όμως κατά την τηλεοπτική παρουσίασή του, ένας τηλεκριτικός θα αμφισβητήσει τη γνησιότητα του χειρογράφου και θα προσπαθήσει να ανακαλύψει ποιος είναι ο πραγματικός συγγραφέας.
Διανομή: Feelgood

Όλο γελούσε
Είδος: Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία: Θόδωρος Μαραγκός
Παίζουν: Κώστας Τσάκωνας
Σύνοψη: Το «Όλο γελούσε» καταγράφει το πέρασμα ενός καλλιτέχνη μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες της ζωή του κι από όλες τις κωμικοτραγικές καταστάσεις της εποχής του. Έξι χρόνια στα συσσίτια, 6 χρόνια στη βιοπάλη, 6 χρόνια στις βαριές δουλειές, 6 χρόνια στις πιο βαριές δουλειές και τα υπόλοιπα 50 χρόνια έκανε τον κόσμο και να γελάει, αλλά και να αισθάνεται περήφανος γι’ αυτόν, γιατί ποτέ δεν μάσησε τα λόγια του.
Διανομή: Filmcenter Τριανόν

Euforia
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Βαλέρια Γκολίνο 
Παίζουν: Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Βαλέριο Μασταντρέα, Ιζαμπέλα Φεράρι 
Σύνοψη: O Ματέο είναι ένας νέος επιχειρηματίας, ευφυής, τολμηρός και δυναμικός. Ζει μια ζωή στα άκρα γεμάτη προκλήσεις. Ο αδελφός του, Ετόρε είναι καθηγητής σε σχολείο και ζει ακόμα στη μικρή επαρχιακή πόλη όπου οι δυο τους γεννήθηκαν. Είναι ένας άνδρας συνετός με μια ήσυχη ζωή σε μια ρουτίνα που τον βολεύει, ένας άνθρωπος που συνειδητά επιλέγει να ζει στη σκιά. Αυτοί οι δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι θα έρθουν κοντά σε μια κρίσιμη στιγμή της ζωής τους και θα ανακαλύψουν μετά από χρόνια απουσίας ξανά ο ένας τον άλλον.
Διανομή: Strada Films

Άκρα - Akra
Είδος: Ντοκιμαντέρ 
Ημερομηνία Εξόδου: 11 Μαΐου 2019 
Σκηνοθεσία: Δήμητρα Μπαμπαδήμα
Σύνοψη: Τον Οκτώβριο του 2018, o υπεραθλητής Σπύρος Χρυσικόπουλος πέφτει στην θάλασσα για να διανύσει μια απόσταση που για τον κοινό νου φαντάζει ακατόρθωτη. Μια απόσταση 140 συνεχόμενων χιλιομέτρων κολύμβησης στο ανοιχτό Αιγαίο πέλαγος.
Το ταξίδι του από τη Ρόδο στην Ακριτική Μεγίστη (Καστελλόριζο) κολυμπώντας, δεν αποτελεί μόνο μια εσωτερική και υπαρξιακή αναζήτηση του ίδιου, αλλά πρόκληση για κάθε άνθρωπο να ανακαλύψει τις μεγαλύτερες επιθυμίες μέσα από τους φόβους του και να «κολυμπήσει» μακριά από την ασφάλεια που πιστεύει ότι του δίνει η «στεριά» που πατάει.
Διανομή: Danaos Film

Τα ασχημογλυκούλια – Ugly dolls
Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Κωμωδία, Οικογενειακή, Μιούζικαλ 
Σκηνοθεσία: Κέλι Άσμπουρι
Ακούγονται οι φωνές: Pitbull, Κέλι Κλάρκσον  
Και μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά 
Σύνοψη: Πολύ καιρό πριν, οι κούκλες δημιουργήθηκαν για να προσφέρουν ζεστασιά και αγάπη στα παιδιά. Από που όμως προέρχονται οι κούκλες; Κάπου ανάμεσα στο τέλος της γραμμής συναρμολόγησης και το ράφι των παιχνιδιών στα καταστήματα υπάρχει μια μαγευτική γη όπου ζουν όλες οι κούκλες. Όμως, μέχρι σήμερα καμία από όσες φτάνουν στα παιδιά δεν προέρχεται από την Ασχημούπολη, το μέρος όπου ζουν όλες οι αταίριαστες, παρατημένες και ατελείς κούκλες. Ανάμεσα τους οι: Οξ, Μόξι, Γουέιτζ, Μπάμπο, Παγερίδας, και Τυχερίδας. Όλες τους είναι ευχάριστα αδαείς για τις ιδιαιτερότητές τους και έχουν μια ευτυχή άγνοια για κάθε ζωή έξω από την πόλη τους, που είναι γεμάτη κέφι, τεράστιες γιορτές και ακόμα μεγαλύτερα πάρτι. Σε έναν κόσμο όπου επικρατεί η ατέλεια, κανείς δεν κρίνει κανέναν.
Διανομή: Odeon
(Από την παρουσίαση στη σημερινή έντυπη Αμαρυσία)