21/3/19

Όλες οι νέες ταινίες από 21/3/2019

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από 21/3/2019 στους κινηματογράφους

Επίθεση στη Βομβάη - Hotel Mumbai
Είδος: Δράμα, Ιστορική, Θρίλερ 
Σκηνοθεσία: Άντονι Μάρας 
Παίζουν: Άρμι Χάμερ, Ντεβ Πατέλ, Ανουπάμ Κερ, Τζέισον Άιζακς, Ναζανίν Μπονιάντι, Άμαντιπ Σινγκ, Ντινές Κουμάρ, Άμριπταλ Σινγκ
Σύνοψη: Τον Νοέμβριο του 2008 ένα κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων σε ολόκληρη την Βομβάη, έριξε την πόλη στο χάος. Μία ομάδα Τζιχαντιστών κρυμμένη ανάμεσα σε απεγνωσμένους επιζώντες που έψαχναν για καταφύγιο εισέβαλε στο ξενοδοχείο TAJ. Εκεί και χωρίς διακρίσεις επιδόθηκαν σε μια σειρά από ανείπωτες πράξεις απανθρωπιάς και βίας. 
Η αληθινή ιστορία των θυμάτων και των επιζώντων, της συμπόνοιας και του θάρρους τους απέναντι στο πιο σκοτεινό πρόσωπο της ανθρωπότητας.
Διανομή: Spentzos Film

Τα Δύο Πρόσωπα του Νόμου - Dragged across concrete
Είδος: Αστυνομική, Δράσης, Θρίλερ, Δράμα 
Σκηνοθεσία: Σ. Κρεγκ Ζάχλερ  
Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Τζένιφερ Κάρπεντερ, Βινς Βον, Ντον Τζόνσον, Λόρι Χόλντεν, Τόρι Κιτλς  
Σύνοψη: Ένας σκληρός, παλαιάς κοπής αστυνομικός (ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ Μελ Γκίμπσον) και ο ευέξαπτος, νεότερος συνεργάτης του (Βινς Βον) τίθενται σε διαθεσιμότητα όταν ένα βίντεο που δείχνει τις σκληρές μεθόδους καταστολής που ακολουθούν, διαρρέει στο διαδίκτυο. Με λίγα χρήματα και χωρίς καμία επιλογή, οι απογοητευμένοι αστυνομικοί βουτάνε στον εγκληματικό υπόκοσμο όπου και θα βρουν πολλά περισσότερα από όσα είχαν όσο ζούσαν στη σκιά.
Διανομή: Odeon

Σε Πόλεμο - En Guerre - At War
Είδος: Δράμα 
Σκηνοθεσία: Στεφάν Μπριζέ 
Παίζουν: Βενσάν Λιντόν, Μελανί Ρόβερ, Ζακ Μπορντερί
Σύνοψη: Παρά τις μεγάλες οικονομικές θυσίες των υπαλλήλων και τα τεράστια κέρδη της εταιρίας Περέν, η διοίκηση αποφασίζει να κλείσει ένα από τα εργοστάσια της. Οι 1.100 υπάλληλοι, με επικεφαλής τον εκπρόσωπο τους Λοράν Αμεντεό, αποφασίζουν να εναντιωθούν στη στυγνή αυτή απόφαση, έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να σώσουν τις δουλειές τους.
Διανομή: Seven Films

Εμείς - Us
Είδος: Τρόμου, Θρίλερ 
Σκηνοθεσία: Τζόρνταν Πιλ 
Παίζουν: Λουπίτα Νιόνγκο, Γουίνστον Ντιουκ, Ελίζαμπεθ Μος, Τιμ Χάιντεκερ, Γιάγια Αμπντούλ-Ματίν II, Άννα Ντιόπ, Έβαν Άλεξ, Σαχάντι Ράιτ Τζόζεφ, Μάντισον Κάρι, Κάλι Σέλντον, Νοέλ Σέλντον
Σύνοψη: Αφού προκάλεσε τη σύγχρονη κουλτούρα με το σκηνοθετικό του ντεμπούτο «Τρέξε!», θέτοντας νέα πρότυπα για τον προκλητικό, κοινωνικά συνειδητοποιημένο χώρο των ταινιών τρόμου, ο βραβευμένος με Όσκαρ Τζόρνταν Πιλ επιστρέφει με έναν πρωτότυπο εφιάλτη, σε σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή του ιδίου. 
Στην ταινία «Εμείς» πρωταγωνιστεί η βραβευμένη με Όσκαρ Λουπίτα Νιόνγκο, μια γυναίκα που επιστρέφει στο παραλιακό παιδικό της σπίτι μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά, για ένα ειδυλλιακό καλοκαίρι. 
Κυνηγημένη από ένα ανεξήγητο τραύμα από το παρελθόν της και βιώνοντας μια σειρά από μυστηριώδεις συμπτώσεις, η Αδελαΐδα (Λουπίτα Νιόνγκο) νιώθει την παράνοιά της να φτάνει σε ανησυχητικά επίπεδα καθώς όλο και περισσότερο αισθάνεται και πιστεύει ότι κάτι κακό θα συμβεί στην οικογένειά της. Αφού έχουν περάσει μια τεταμένη ημέρα στην παραλία με τους φίλους τους, τους Τάιλερς (Ελίζαμπεθ Μος, Τιμ Χάιντεκερ, Κάλι Σέλντον, Νοέλ Σέλντον), η Αδελαΐδα και η οικογένειά της επιστρέφουν στο σπίτι τους. Όταν πέφτει το σκοτάδι, οι Γουίλσον ανακαλύπτουν τις μορφές τεσσάρων ανθρώπων όπως στέκονται ασυνήθιστα στο δρόμο. 
Η ταινία «Εμείς» ρίχνει μια συμπαθητική αμερικανική οικογένεια ενάντια στον πιο τρομακτικό αντίπαλο: τον εαυτό της.
Διανομή: Διανομή: Tulip

Ο Διερμηνέας - The interpreter
Είδος: Δράμα, Κωμωδία 
Σκηνοθεσία: Μάρτιν Σουλίκ 
Παίζουν: Γίρι Μένζελ, Πίτερ Σιμόνισεκ 
Σύνοψη: Ένας ηλικιωμένος διερμηνέας ταξιδεύει στη Βιέννη για να εκδικηθεί τον αξιωματικό των Ναζί που ευθύνεται για την εκτέλεση των γονιών του. Αντί αυτού, βρίσκει τον γιο του και μαζί ξεκινούν ένα απρόοπτο οδοιπορικό που θα τους φέρει κοντά στις απαντήσεις που γυρεύουν.
Διανομή: Ama Films

Βερολίνο, σ' αγαπώ - Berlin, I love you
Είδος: Δράμα, Αισθηματική 
Σκηνοθεσία: 11 διαφορετικοί σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο
Παίζουν:  Κίρα Νάιτλι, Έλεν Μίρεν, Λουκ Γουίλσον, Τζιμ Στάρτζες, Μίκι Ρουρκ, Τζίνα Ντίουαν, Χέϊντεν Πανετιέρ, Ντιέγκο Λούνα, Ντιάνα Αγκρόν
Σύνοψη: Μία ερωτική επιστολή με παραλήπτη μία μοναδική πόλη. Εικοσιπέντε χρόνια μετά την πτώση του τείχους, το Βερολίνο είναι μία από τις καταπληκτικές πόλεις του κόσμου. Εμπνέει καλλιτέχνες και σκηνοθέτες από διαφορετικούς πολιτισμούς. Πρόκειται  για  δέκα διαφορετικές σύντομες ιστορίες ανθρώπων και προβάλλεται  η δυναμική των διαπροσωπικών σχέσεων έτσι όπως διαμορφώνεται από τα προβλήματα και τις χαρές που προκύπτουν. Βέβαια δεν εστιάζει κατ’ ανάγκη στους δεσμούς που ενέχουν το ερωτικό στοιχείο, αλλά και σε εκείνους που ενώνουν π.χ. μία μητέρα (’Ελεν Μίρεν) με την κόρη της (Κίρα Νάιτλι).
Η ταινία, παρουσιάζει τη ματιά 11 σκηνοθετών για την υπέροχη αυτή πόλη και  εντάσσεται στη σειρά ταινιών «Cities of Love» του Emmanuel Benbihy, εμπλουτίζοντας το κινηματογραφικό σύμπαν των ρομαντικών κομεντί όπως, το Paris, je t'aime του 2006, το New York, I Love You του 2008 και το Rio, Eu Te Amo του 2014.
Διανομή: Tanweer

Ακίνητο Ποτάμι - Still River
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Άγγελος Φραντζής 
Παίζουν: Κάτια Γκουλιώνη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Indra Burkovska, Juris Bartkevičs, Ivars Puga, Guna Zariņa, Katrīne Pasternaka 
Σύνοψη: Η Άννα και ο Πέτρος, ένα ζευγάρι από την Ελλάδα που πρόσφατα μετακόμισε σε μία βιομηχανική πόλη της Σιβηρίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του Πέτρου, ανακαλύπτει με έκπληξη ότι η Άννα είναι έγκυος, χωρίς να έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις το τελευταίο διάστημα. Τον απάτησε; Μήπως έχουν πέσει θύματα συνομωσίας; Ή μήπως ευλογήθηκαν με ένα θαύμα; Αναζητώντας μια λογική εξήγηση, ο Πέτρος αμφισβητεί την Άννα, η οποία στρέφεται προς τη θρησκεία. Ο μέχρι πρότινος ακλόνητος δεσμός τους βρίσκεται σε κρίση, καθώς η σχέση τους μετατρέπεται σε πεδίο μάχης ανάμεσα στο ορθολογικό και το πνευματικό.
Η διαφθορά της εξουσίας, οι συμβιβασμοί και οι συναλλαγές στο χώρο των μεγάλων επιχειρήσεων, εναλλάσσονται με την πίστη, τις προλήψεις, το πνευματικό και το ορθολογικό σε μια κινηματογράφηση που «θα ήθελε να είναι στυλ Θ. Αγγελόπουλου», αλλά το τηρεί μόνο στο επίπεδο των εντυπωσιακών κάδρων και της αργής κίνησης της κάμερας, στα εκπληκτικά τοπία της Ρίγας (Λετονία).
Η Κάτια Γκουλιώνη (Άννα) και ο Ανδρέας Κωνσταντίνου (Πέτρος) είναι εμφανές ότι έχουν δυνατότητες, αλλά σ’ αυτή την πολύ μεγάλης διάρκειας (σε σχέση με όσα έχει να πει- ταινία - 133 λεπτά), πνίγονται στο «ακίνητο ποτάμι» που τους περιβάλλει.
Διανομή: Danaos Films

Vox Lux
Είδος: Δράμα, Μουσική 
Σκηνοθεσία: Μπράντι Κορμπέτ  
Παίζουν: Νάταλι Πόρτμαν, Γουίλεμ Νταφόε, Τζουντ Λο, Στέισι Μάρτιν Ράφι Κάσιντι, Μαρία Ντίζια, Τζένιφερ Έλε  
Σύνοψη: Μια εκρηκτική ερμηνεία από τη Νάταλι Πόρτμαν στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Μπράντι Κόρμπετ, ο οποίος ακολουθεί τη σκανδαλώδη ζωή μιας ποπ σταρ με απροσδόκητη επιτυχία, την γεμάτη τρικυμίες σχέση με την κόρη της και τον αυταρχικό ατζέντη της (Τζουντ Λο). Με τη μουσική της Sia.
Διανομή: Seven Films

Free Solo
Είδος: Ντοκιμαντέρ, Αθλητική   
Σκηνοθεσία: Τζίμι Τσιν, Ελίζαμπεθ Τσάι Βασαρέλι
Σύνοψη: Το φετινό Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ. Είναι μια από τις πιο συγκλονιστικές κινηματογραφικές εμπειρίες της χρονιάς και έχει σαν θέμα την συναρπαστική απόπειρα του αναρριχητή Αλεξ Χόνολντ να ανέβει -δίχως σχοινιά- τον μεγαλύτερο κάθετο βράχο του κόσμου, ύψους 1.000 μ., το Ελ Καπιτάν. Για όσους αντέχουν τα ύψη.
Πληροφοριακά: To Ελ Καπιτάν είναι ένας γρανιτένιος μονολιθικός σχηματισμός στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ο μονόλιθος, ύψους περίπου 900 μέτρων, θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον πλανήτη για κάθε αναρριχητή, εξαιτίας της κάθετης κλίσης του. Το αγωνιώδες αυτό ντοκιμαντέρ καταγράφει, στιγμή προς στιγμή, τον αδιανόητο άθλο του Άλεξ Χόνολντ, ο οποίος σκαρφάλωσε στην κορυφή του Ελ Καπιτάν, χωρίς τη βοήθεια σκοινιών ή προστατευτικού εξοπλισμού, υπογράφοντας ένα από τα σπουδαιότερα κατορθώματα στην ιστορία της αναρρίχησης.
Διανομή: Neo Films