21/3/19

Ακίνητο Ποτάμι - Still River

Ένα δράμα για την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την πίστη, που δίνουν τη μάχη τους ενάντια στην αμφιβολία. Μια ταινία με καταπληκτική φωτογραφία και ένα σενάριο που εμπλέκει επιχειρηματίες, τοπική αυτοδιοίκηση και εκκλησία σε ένα θέμα που αφορά τη μόλυνση του περιβάλλοντος, παράλληλα με τη σχέση του Πέτρου και της Άννας, που τίθεται υπό αμφισβήτηση εξαιτίας μιας εγκυμοσύνης χωρίς προηγούμενη συνουσία, η οποία παραπέμπει ή σε εξαπάτηση, ή σε θαύμα.

Η διαφθορά της εξουσίας, οι συμβιβασμοί και οι συναλλαγές στο χώρο των μεγάλων επιχειρήσεων, εναλλάσσονται με την πίστη, τις προλήψεις, το πνευματικό και το ορθολογικό σε μια κινηματογράφηση που «θα ήθελε να είναι στυλ Θ. Αγγελόπουλου», αλλά το τηρεί μόνο στο επίπεδο των εντυπωσιακών κάδρων και της αργής κίνησης της κάμερας, στα εκπληκτικά τοπία της Ρίγας (Λετονία).
H Κάτια Γκουλιώνη (Άννα) και ο Ανδρέας Κωνσταντίνου (Πέτρος) είναι εμφανές ότι έχουν δυνατότητες, αλλά σ’ αυτή την πολύ μεγάλης διάρκειας -σε σχέση με όσα έχει να πει- ταινία (133’), πνίγονται στο «ακίνητο ποτάμι» που τους περιβάλλει.(Κριτική μου για το myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 21/3/19
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Άγγελος Φραντζής 
Παίζουν: Κάτια Γκουλιώνη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Indra Burkovska, Juris Bartkevičs, Ivars Puga, Guna Zariņa, Katrīne Pasternaka 
Σύνοψη: Η Άννα και ο Πέτρος, ένα ζευγάρι από την Ελλάδα που πρόσφατα μετακόμισε σε μία βιομηχανική πόλη της Σιβηρίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του Πέτρου, ανακαλύπτει με έκπληξη ότι η Άννα είναι έγκυος, χωρίς να έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις το τελευταίο διάστημα. Τον απάτησε; Μήπως έχουν πέσει θύματα συνομωσίας; Ή μήπως ευλογήθηκαν με ένα θαύμα; Αναζητώντας μια λογική εξήγηση, ο Πέτρος αμφισβητεί την Άννα, η οποία στρέφεται προς τη θρησκεία. Ο μέχρι πρότινος ακλόνητος δεσμός τους βρίσκεται σε κρίση, καθώς η σχέση τους μετατρέπεται σε πεδίο μάχης ανάμεσα στο ορθολογικό και το πνευματικό.(Από τη Danaos Films)