13/2/19

Κοντά – Close

Ένα κλασικό story σωματοφύλακα, που στην προσπάθεια να διαφυλάξει τον πελάτη του, μπλέκει σε «μεγάλη ιστορία» μόνο που έχει μια μεγάλη διαφορά από τις κλασικές ιστορίες: Ο σωματοφύλακας είναι η Σαμ την οποία υποδύεται ψυχρά η Νούμι Ράπας, η οποία εμπλουτίζει το θρύλο των σωματοφυλάκων με μια γυναίκα, λιγομίλητη, γυμνασμένη και ικανή να τα βγάλει πέρα σε κάθε περίσταση. Και όλα αυτά, χωρίς να φαντάζει στα μάτια μας ως superwoman, αλλά σαν μια γυναίκα που 

μπορεί να φάει ξύλο πριν αρχίσει να τσακίζει των κόκαλα των αντιπάλων της, ενώ από κάποιο σημείο και μετά φαίνεται να μην είναι τόσο σκληρή όσο αναγκάζεται να δείχνει, αλλά διαθέτει και ανθρωπιά.
Η Σαμ (Νούμι Ράπας) –αν και δεν το θέλει κατά βάθος- έχει αναλάβει να προστατεύει την Ζόε (Σόφι Νέλις), κόρη ενός πάμπλουτου επιχειρηματία, που μετά το θάνατό του την έχει χρίσει κληρονόμο μεγάλου μέρους των επιχειρήσεών του και κάποιοι επιθυμούν το θάνατό της για να τις ελέγξουν. Εκτός από την προστασία, επειδή βλέπει ότι όλοι οι δικοί της την έχουν εγκαταλείψει, η Σαμ αρχίζει να παραδίδει μαθήματα αυτοάμυνας στη Ζόε, ενώ τις κυνηγούν απαγωγείς κατόπιν εντολής αγνώστων.
Σφιχτή περιπέτεια, παρόλο που από κάποιο σημείο χάνει το νεύρο της, ενώ έχει και μερικές αρκετά βίαιες σκηνές. Επίσης, είναι αρκετά καλές οι ερμηνείες, τόσο της Νούμι Ράπας, όσο και της Σόφι Νέλις και εξαιρετική φωτογραφία. (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Είδος: Περιπέτεια, Δράσης
Σκηνοθεσία: Βίκι Τζούισον
Παίζουν: Νούμι Ράπας, Σόφι Νέλις, Ιον Μάκεν, Τζορτζ Τζεορτζίου, Ακίν Γκαζί
Σύνοψη: Η Σαμ, σωματοφύλακας και ειδική στην αντιτρομοκρατία αναλαμβάνει να προστατεύσει μια νεαρή ζάπλουτη την Ζόε. Η αναγκαστική συμβίωσή τους δεν είναι ό,τι το ωραιότερο και για τις δύο μέχρι τη στιγμή που βίαιοι απαγωγείς θα τις αναγκάσουν να γίνουν φυγάδες.
Προβάλλεται από τον Ιανουάριο 2019 στο Netflix