9/2/19

Βουλευτές double - face

Τα έχουν πει και τα έχουν κάνει όλα. Τους έχουν σατιρίσει όσο κανέναν άλλο στην πολιτική ζωή της χώρας. Τα social media βρίθουν από κωμικές αναφορές πάνω σε όλα όσα διαδραματίστηκαν (και διαδραματίζονται ακόμα) αυτόν τον καιρό. Τους σατιρίζουν σε τέτοιο βαθμό, που ό,τι και να γράψω (Τετάρτη πρωί) και το διαβάζεις τώρα εσύ φίλε αναγνώστη (Σάββατο) φαντάζει πάντα ετεροχρονισμένο. 

Είναι σαν να έρχομαι και εκ των υστέρων να προσθέσω και εγώ μια ακόμα διασκεδαστική νότα πάνω σε όσα έχουν προηγηθεί. Ίσως μάλιστα να γράψω κάτι που το έχεις ξαναδιαβάσει, διότι για παράδειγμα, δεν μπορεί να μην άκουσες ή να μη διάβασες αυτό που είπε η κυρία Θ. Μεγαλοοικονόμου (βουλευτής, γενικώς). Και λέω «γενικώς» επειδή δεν γνωρίζουμε πλέον με ακρίβεια πού μπορεί να ανήκει. Στη σύγχρονη Πρώτη Φορά Αριστερά εποχή, τα πάντα είναι εξαιρετικά ρευστά. Ακόμα και αυτό το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, που μπορούμε να τα ερμηνεύουμε κατά το δοκούν (α λα καρτ, που λένε και στα ελληνικά).
Δήλωσε λοιπόν η κ. Θ. Μεγαλοοικονόμου στη live εκπομπή του κ. Αυτιά: «Ο Τσίπρας είναι μεγάλος ηγέτης, όλοι οι άλλοι είναι κουραμπιέδες». Ύστερα από αυτό, που βγαίνει από το στόμα μιας βουλευτού η οποία έχει εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων του κ. Λεβέντη, τι άλλο μπορώ να σχολιάσω για τη βδομάδα που πέρασε; Καλύτερα να αναφερθώ σε μια δήλωση – απάντηση του πρώην αρχηγού της, του κ. Λεβέντη (και «κουραμπιέ», κατά τη γνώμη της). Είπε λοιπόν ο κ. Λεβέντης: «Είναι αχάριστη, με παρακαλούσε γονατιστή για να την βάλω στην πρώτη θέση της λίστας των υποψηφίων βουλευτών, ορκιζόμενη ότι θα είναι πιστή στις αξίες και αρχές του κόμματος. Αμφιβάλλω δε εάν έχει ψηφίσει και τον ίδιο της τον εαυτό, αφού ήταν υποψήφια στην Β’ Πειραιά και ανήκει σε άλλη εκλογική περιφέρεια».
Με αφορμή μάλιστα τη ρευστότητα, στην οποία αναφέρθηκα πιο πάνω, δεν θα μπορούσα να ξεχάσω και τους περίφημους 6 βουλευτές που υπέβαλαν ομοιόμορφες επιστολές στο Προεδρείο της Βουλής, με τις οποίες δηλώνουν ότι στο εξής -και για «διευκόλυνση της διαδικασίας»- θα ψηφίζουν οποιοδήποτε νομοθέτημα φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση και να συνυπολογίζονται με τους 145 βουλευτές της πλειοψηφίας. Ψήφος εκ των προτέρων και εν λευκώ, δηλαδή. Να επισημάνω μάλιστα ότι δύο από αυτούς συνεχίζουν να παραμένουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ (Θ. Παπαχριστόπουλος, Κ. Ζουράρις). Και στην αντιπολίτευση και στη συμπολίτευση, με απλά λόγια. Δύο όψεων, όπως τα μπουφάν ντούμπλουφας.
(Από τη μόνιμη στήλη μου στην έντυπη Αμαρυσία 9/2/2019)