16/12/18

Baby

Ιταλική μίνι σειρά (6 επεισοδίων)  για τους έφηβους που προσπαθούν να αυτοπροσδιοριστούν και να βρουν το δρόμο τους στην κοινωνία σε εποχή κρίσης αξιών και ηθικής κατάρρευσης.
Οι δύο βασικοί χαρακτήρες, η Κιάρα (Benedetta Porcaroli) και Λουντοβίκα  (Alice Pagani), είναι δύο 16χρονες μαθήτριες σε ιδιωτικό σχολείο, οι οποίες προέρχονται μεν από ευκατάστατες οικογένειες, αλλά αισθάνονται καταπιεσμένες με αποτέλεσμα, να προσπαθούν να κερδίσουν την ανεξαρτησία τους, να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και καταλάβουν τον κόσμο γύρω τους και φυσικά να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της εφηβείας τους. 

Το γεγονός ότι στο σχολείο αντιμετωπίζονται από τα αγόρια, ως αντικείμενα του σεξ και από το σπίτι περιορίζονται και δεν μπορούν να εκφράσουν τα πραγματικά συναισθήματά τους, τις κάνει ανασφαλείς και ευάλωτες απέναντι στους επιτήδειους που προσπαθούν να τις εκμεταλλευτούν. Είναι εύκολα θύματα, αλλά δεν το αντιλαμβάνονται και έτσι οδηγούνται στο να κάνουν διπλή ζωή, ερχόμενες  σε επαφή με λάθος ανθρώπους που θα τις οδηγήσουν στην πορνεία.
Δραματάκι με ανεκτές ερμηνείες και ευρωπαϊκή νοοτροπία, σκηνοθετημένο από τον Αντρέα Ντε Σίκα (εγγονό του Βιτόριο) και την Άννα Νέγκρι..
Όμορφα αγόρια, κορίτσια, αλλά και οι μεγαλύτεροι, όλοι μοιάζουν να έχουν αποφοιτήσει από  σχολή μανεκέν. Το σενάριο είναι απόλυτα προβλέψιμο και άτολμο, χωρίς εξάρσεις σε αντίθεση με τα αμερικανικά παρόμοια σήριαλ ή ταινίες. Η σειρά φαντάζει περισσότερο σαν διδακτικό δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, παρά σαν ταινία με θέμα τα προβλήματα των εφήβων. Σ’ αυτό συμβάλλει και η αφήγηση off από τη μια εκ των δύο πρωταγωνιστριών.
INFO
Προβάλλεται από 30/11/18
Σκηνοθεσία: Andrea De Sica & Anna Negri
Παίζουν: Benedetta Porcaroli, Alice Pagani, Riccardo Mandolini, Chabeli Sastre, Brando Pacitto, Lorenzo Zurzolo, Galatea Ranzi
Αποκλειστικά στο Netflix