9/8/18

Οι νέες ταινίες από 9/8/2018

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους

Ζωή σε φιλμ - Kodachrome
Είδος: Δράμα / Αισθηματική  
Σκηνοθεσία: Μαρκ Ράσο   
Παίζουν: Τζέισον Σουντέικις, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Εντ Χάρις,    Μπρους Γκρίνγουντ, Γουέντι Κρούσον, Ντένις Χάισμπερτ
Σύνοψη: Διαζευγμένος και στα πρόθυρα να χάσει τη δουλειά του, ο Ματ (Τζέισον Σουντέικις) αιφνιδιάζεται από την απρόσμενη επίσκεψη της Ζούι (Ελίζαμπεθ Όλσεν), της κοπέλας που προσέχει τον άρρωστο και χρόνια αποξενωμένο πατέρα του Μπεν (Εντ Χάρις). Η Ζούι τον ενημερώνει ότι ο πατέρας του, ένας διάσημος φωτογράφος, είναι βαριά άρρωστος και του ζητάει να τους συνοδεύσει μέχρι το Κάνσας. Εκεί, ο Μπεντ σκοπεύει να εμφανίσει φωτογραφίες τραβηγμένες σε Kodachrome, λίγο πριν κλείσει το τελευταίο εργαστήριο εμφάνισης αυτού του φιλμ που η Kodak αποσύρει οριστικά από την αγορά. Με τα 4 καρούλια ανά χείρας, οι 3 τους θα κάνουν ένα αποκαλυπτικό και λυτρωτικό ταξίδι.
Διανομή: TANWEER

Για καλό και για κακό - Otez moi d’ un doute
Είδος: Κομεντί  
Σκηνοθεσiα: Καρίν Ταρντιέ
Παίζουν: Φρανσουά Ντεμιέν, Σεσίλ Ντε Φρανς, Γκι Μαρσάν, Αντρέ Βιλμς 
Σύνοψη: Τα πάνω, κάτω έρχονται στη ζωή του Εργουάν, που ζει καθαρίζοντας ξεχασμένες βόμβες και νάρκες στη γαλλική περιφέρεια, όταν μαθαίνει πως ο πατέρας του δεν είναι ο αληθινός του πατέρας. Παρά τη στοργή για τον άντρα που τον μεγάλωσε, ξεκινάει διακριτικά να ανακαλύψει τον βιολογικό του πατέρα και καταφέρνει να εντοπίσει τον Τζόσεφ, έναν αξιαγάπητο παππούλη.
Όταν τα πράγματα μοιάζουν να έχουν μπει σε μια σειρά, μια άλλη αναπάντεχη «βόμβα» χτυπάει τον Εργουάν με τη μορφή της όμορφης Άννα.
Μόνο που η Άννα είναι η κόρη του Τζόσεφ…
Διανομή: WEIRD WAVE 

Το εξπρές των ζωντανών νεκρών - Train to Busan
Είδος: Θρίλερ / Τρόμου 
Σκηνοθεσία: Σανγκ-Χο Γιεόν
Παίζουν: Γιου Γκονγκ, Γιου-Μι Γιουνγκ, Ντονγκ-Σεοκ Μα, Σου-Αν Κιμ, Έουι-Σουνγκ Κιμ, Γου-Σικ Τσόι, Σοχί
Σύνοψη: Στη Νότια Κορέα ξεσπά ένας ιός που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε ζόμπι και στη Σεούλ οι επιβάτες ενός τρένου με προορισμό το Μπουσάν προσπαθούν να σωθούν. Ζόμπι σε ρυθμούς υπερταχείας.
Διανομή: FEELGOOD

Παντρέψου με ρε φίλε - Épouse-moi mon pote
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Ταρέκ Μπουνταλί  
Παίζουν: Ταρέκ Μπουνταλί, Φιλίπ Λασό, Σαρλότ Γκαμπρίς, Άντι
Σύνοψη: Για να αποφύγει την απέλαση, ο Γιασίν ζητά από τον καλύτερό του φίλο Φρεντ, να τον παντρευτεί.
Διανομή: SPENTZOS

Έγκλημα στην αμμοθύελλα - Los que aman odian 
Είδος: Αστυνομική / Μυστηρίου / Αισθηματική  
Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Μάτσι 
Παίζουν: Λουιζάνα Λοπιλάτο, Γκιγιέρμο Φραντσέλα, Χουάν Μινουχίν, Κάρλος Πορταλούπι, Γιουστίνα Μπούστος, Μάριο Αλαρκόν, Μαριλού Μαρίνι, Γκονζάλο Ουρτιζμπέρεα 
Σύνοψη: Μια δυνατή ερωτική ιστορία γεμάτη με στοιχεία μυστηρίου που θυμίζει σενάριο της Αγκάθα Κρίστι. Από τους παραγωγούς των ταινιών «Ιστορίες για αγρίους» και «Το μυστικό στα μάτια της». Έκανε ρεκόρ εισιτηρίων στο box office της Αργεντινής.
Διανομή: SEVEN FILMS

Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο – Le Samurai (1967)
Σκηνοθεσία: Ζαν Πιέρ Μελβίλ 
Παίζουν: Αλέν Ντελόν, Νάταλι Ντελόν, Φρανσουά Περιέ
Είδος: Αστυνομική, Δράμα, Μυστηρίου, Θρίλερ 
Σύνοψη: Ο Ζεφ Κοστελό είναι ένας επαγγελματίας δολοφόνος που εκτελεί τα συμβόλαια του με απόλυτη ψυχρότητα και φροντίζοντας πάντα να έχει ακλόνητα άλλοθι. Κάνει το μοιραίο λάθος όμως και μετά τη δολοφονία του ιδιοκτήτη ενός νυχτερινού κλαμπ, αφήνει πίσω του μάρτυρες. Ο κλοιός στενεύει καθώς αστυνομία και εντολείς τον αναζητούν μανιασμένα.
Διανομή: SEVEN

Τρεις μέρες του Κόνδορα - Three days of the Condor (1975)
Είδος: Μυστηρίου / Θρίλερ 
Σκηνοθεσία: Σίντνεϊ Πόλακ
Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Φέι Νταναγουέι, Κλιφ Ρόμπερτσον, Μάικλ Κέιν, Μαξ Φον Σίντοφ
Σύνοψη: Ο ερευνητής της CIA (Robert Redford) ανακαλύπτοντας τυχαία κάποιες «ατασθαλίες» μέσα στην υπηρεσία, όπου και εργάζεται, βρίσκεται εκτεθειμένος σε θανάσιμους κινδύνους. Οι συνεργάτες του δολοφονούνται κατά την διάρκεια ολιγόλεπτης απουσίας του από την δουλειά. Ο ίδιος πανικόβλητος συνειδητοποιώντας την κρισιμότητα της κατάστασης προβαίνει σε μια σειρά κινήσεων (τόσο σπασμωδικών όσο και μελετημένων) στην προσπάθεια του να αποκαλύψει την συνομωσία, πριν τον εντοπίσουν οι διώκτες του. Παράλληλα, πλέκεται και το σύντομο ειδύλλιο μεταξύ του και μιας γοητευτικής «αιθέριας» ύπαρξης ( Faye Dunaway).
Διανομή: BIBLIOTHEQUE

Σινεμά ο Παράδεισος - Nuovo Cinema Paradiso (1988)
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Τζουζέπε Τορνατόρε
Παίζουν: Φιλίπ Νουαρέ, Ζακ Περέν, Σαλβατόρε Κάσιο, Μάρκο Λεονάρντι
Η ταινία αφηγείται τη ζωή σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας, όπου ο νεαρός Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά. Μέσα από τη φιλία τους, ο Τότο αποκτά ένα πατέρα που ποτέ δεν είχε, ενώ μαγεύεται από το σινεμά και τις ταινίες. Καθώς μεγαλώνει ο Τότο, έρχεται η ώρα που θα πρέπει να αποχαιρετήσει τους γνωστούς του για να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη. Ύστερα από 30 χρόνια, ο Τότο ενημερώνεται για τον θάνατο του Αλφρέντο και επιστρέφει στο χωριό του για την κηδεία… Η ταινία είναι βασισμένη στη ζωή του σεναριογράφου/σκηνοθέτη Τζουζέπε Τορνατόρε.
Διανομή: ODEON

Αποχαιρετισμός στα όπλα - A farewell to arms (1932)
Είδος: Αισθηματική / Δράμα / Πολεμική 
Σκηνοθεσία: Φρανκ Μπορζέιγκι
Παίζουν: Γκάρι Κούπερ, Έλεν Χέιζ
Σύνοψη: Το μυθιστόρημα του Ερνεστ Χεμινγουέι, που έχει γνωρίσει πλήθος κινηματογραφικών διασκευών, στην καλύτερη μεταφορά του που κέρδισε 2 Όσκαρ (φωτογραφίας και ήχου)..
Η ταινία αφορά μια ρομαντική σχέση αγάπης μεταξύ ενός Αμερικανού οδηγού ασθενοφόρων και μιας αγγλιδας νοσοκόμας στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκόσμιου Πόλεμου.
Ένας νεαρός Αμερικανός εθελοντής στο Ιταλικό Υγειονομικό Σώμα κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, συναντά στο μέτωπο και ερωτεύεται την Κάθριν Μπάρκλεϋ, μια βρετανίδα αδελφή-νοσοκόμα του Ερυθρού Σταυρού. Τα γεγονότα σύντομα οδηγούν στην απομυθοποίηση του πολέμου• τραυματίζεται στο γόνατο από το θραύσμα μιας οβίδας και αργότερα κατά τη διάρκεια μιας γενικής υποχώρησης κινδυνεύει να εκτελεστεί από την Ιταλική Στρατιωτική Αστυνομία. Έτσι αποφασίζει να δραπετεύσει και το σκάει με την Κάθριν στην Ελβετία...
Διανομή: NEW STAR