1/3/21

Capitani

Ένα διαμαντάκι από το Λουξεμβούργο είναι αυτή η σύντομη αστυνομική σειρά, του στυλ whodunit με κεντρικό χαρακτήρα έναν αστυνομικό επιθεωρητή, ο οποίος αναλαμβάνει να ανακαλύψει το δολοφόνο μιας 15χρονης, σε ένα χωριό στο οποίο όλοι έχουν τα μυστικά τους. Από τους γονείς της κοπέλας, τους γείτονες, μέχρι και το δήμαρχο.
Ο Καπιτάνι, ένας αντισυμβατικός τύπος, είναι μεθοδικός και επίμονος, δίνει σημασία στη λεπτομέρεια, αλλά επιλέγει ως βοηθούς μια ντόπια οξυδερκή μεν αστυνομικίνα, η οποία όμως λόγω εντοπιότητας λειτουργεί περισσότερο με το συναίσθημα και ενώ τον βοηθά, παράλληλα τον δυσκολεύει. Επίσης, και ένα νεαρό αστυνομικό, τυπικό μεν, που δεν κρατάει κλειστό το στόμα του. Επιπλέον, έχει και αυτός τα μυστικά του, που τον κυνηγούν και δεν τον αφήνουν σε ησυχία.
Η σειρά διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να σε καθηλώσει στον καναπέ, έχει ένα έγκλημα, στο οποίο εμπλέκονται σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του χωριού που συμμετέχουν ή και συγκαλύπτουν με τον τρόπο τους, καθώς και μια στρατιωτική μονάδα που κάνει άσκηση εκεί κοντά. Έναν ντετέκτιβ που ενώ ψάχνει μεθοδικά, έχει και τους προσωπικούς του δαίμονες. Είναι καλοσκηνοθετημένη, διαθέτει σενάριο και πολύ καλές ερμηνείες.  
Βλέπεται με πολύ ενδιαφέρον. (Κριτική μου στο Myfilm)
INFO
Είδος: Αστυνομική, Μυστηρίου, Δράμα (σειρά 12 επεισοδίων των 30΄)
Χώρα: Λουξεμβούργο (2019)
Σκηνοθεσία: Thierry Faber
Παίζουν: Luc Schiltz, Sophie Mousel, Claude De Demo
Σύνοψη: Το σώμα ενός έφηβου κοριτσιού βρίσκεται στο δάσος ενός χωριού, βαθιά στο βόρειο τμήμα του Λουξεμβούργου. Ο Καπιτάνι, ένας ντετέκτιβ από το νότιο μέρος της χώρας, αναλαμβάνει την υπόθεση. Αντιμετωπίζοντας δυσκολίες στην έρευνα λόγω του κλειστού χαρακτήρα της κοινότητας, ο Καπιτάνι εξαρτάται απρόθυμα, από τη βοήθεια της Έλζα, μιας νεαρής τοπικής αστυνομικίνας.
Προβάλλεται στο Netflix