3/2/21

Spycraft – Η τέχνη της κατασκοπείας

Σειρά ντοκιμαντέρ οκτώ επεισοδίων, στα οποία εκτός από την ιστορία της κατασκοπείας, αναλύονται και οι σύγχρονες μέθοδοι, για τη στρατολόγηση πρακτόρων, τη συλλογή πληροφοριών, τις μυστικές επικοινωνίες, τις ειδικές αποστολές, την αποκρυπτογράφηση, την εφαρμογή υψηλής τεχνολογίας στην παρακολούθηση, τη χρήση «αόρατων δηλητηρίων» για την εξόντωση του εχθρού, τη σεξουαλική κατασκοπεία και τέλος τα κίνητρα που οδηγούν κάποιον για να ασχοληθεί με την κατασκοπεία και να θέλει να προδώσει τη χώρα του.Για όλα αυτά τα θέματα μιλούν μπροστά στο φακό, πρώην διευθυντές διαφόρων τμημάτων της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ.
Ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ, που αφοπλίζει με την ειλικρίνειά του και τον κυνισμό των ομιλητών, που παρουσιάζουν τα θέματα σαν να αφηγούνται τα παρασκήνια μιας ταινίας του είδους Τζέιμς Μποντ και ειδικά για τις σκηνές εκείνες που δείχνουν τον Κιού να ενημερώνει τον Μποντ για τη χρήση καινούργιων γκάτζετ.
INFO
Είδος: Σειρά Ντοκιμαντέρ (8 επεισόδια των 60΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σύνοψη: Από τις παλιές «νεκρές παραδόσεις» μέχρι τις υπερσύγχρονες ψηφιακές μεταφορές. Μάθετε πώς οι αξιωματούχοι των πληροφοριών διαχειρίζονται τις πληροφορίες που συλλέγουν οι πηγές τους (Από το Netflix)