Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

1/1/21

Θάνατος στο 2020 - Death to 2020

Ένα σατιρικό ντοκιμαντέρ για τη χρονιά που πέρασε και όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε. Ένα κοινωνικο-πολιτικό σχόλιο, μέσα από δηλώσεις επιστημόνων και καθηγητών (της πλάκας), ανθρώπων της διπλανής πόρτας (σχολιαστών του καναπέ, επιλεγμένων από τους πέντε πιο μέτριους παγκοσμίως) και μέσα από πραγματικά πλάνα τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.
Αφηγητής του ντοκιμαντέρ είναι ο Laurence Fishburne, ο οποίος σχολιάζει με σοβαροφάνεια και λεπτή ειρωνεία όλες τις τραγικές καταστάσεις που έζησε ο πλανήτης το 2020, βασικά από την έκρηξη του κορωνοϊού και μετά, ενώ κεντρικός παρουσιαστής είναι ο Samuel L. Jackson, του οποίου τα σχόλια τσακίζουν κόκαλα και δεν σέβονται κανέναν (κυρίως από την αμερικανική και την βρετανική πολιτική σκηνή).
Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζονται ο Hugh Grant (ως ο ανιστόρητος και ρατσιστής καθηγητής ιστορίας Τένισον Φος), που κλέβει και την παράσταση, η Lisa Kudrow (ως Τζάνετ Γκρέις Σούζαν εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, αντάξια διαψεύστρια και διαστρεβλωτική των γεγονότων, όπως και ο ανεκδιήγητος «για όλα φταίει ο Τύπος» πρόεδρός της), ο Kumail Nanjiani (ως Μπαρκ Μούλτιβερς ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης social media), ο Samson Kayo (ως βιολόγος Πυρέξ Φλασκ) και η Tracey Ullman (ως βασίλισσα της Αγγλίας).
Η σκηνοθεσία είναι αρκετά σφιχτή και δεν αφήνει περιθώρια πλήξης, το χιούμορ είναι σκληρό και κυνικό έως μαύρο και οι ερμηνείες εξαιρετικές. Το βρήκα αποκαλυπτικό, διασκεδαστικό και σύντομο. (Κριτική μου στο Myfilm)
INFO
Είδος: Κωμωδία (70΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Al Campbell, Alice Mathias
Παίζουν: Samuel L. Jackson, Hugh Grant, Lisa Kudrow, Kumail Nanjiani, Tracey Ullman, Laurence Fishburne, Samson Kayo
Σύνοψη: Μια κωμική ματιά στη χρονιά που όλοι θέλαμε να τελειώσει, όπως την αντιλαμβάνονται οι πιο άσχετοι σχολιαστές όλων των εποχών. (Από το Netflix)