Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

2/1/21

Καλωσορίζουμε το 2021

Καλή χρονιά φίλες και φίλοι μου και μακάρι, όλες αυτές τις ταλαιπωρίες που ζήσαμε το 2020, να είμαστε καλά να τις θυμόμαστε στα επόμενα χρόνια σαν μια περιπέτεια. Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι μερικοί από εσάς ίσως χάσατε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο και αυτή η χρονιά θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη ως η χειρότερη. Το έχω ζήσει δύο φορές παλιότερα και το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι ειλικρινά λυπάμαι και μόνο το πέρασμα του χρόνου μπορεί να απαλύνει τον πόνο και τις σκέψεις σας.
* * *
Το 2020 κατά γενική ομολογία ήταν μια χρονιά που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε. Εκτός βέβαια από όλους αυτούς τους στενόμυαλους, που βρήκαν την ευκαιρία να κατηγορήσουν την κυβέρνηση για όλα τα στραβά. Έφταιξε, που ενώ δεν υπήρχε ο κορωνοϊός, έπαιζε θέατρο με το φόβο του κοσμάκη. Ενώ έφταιγε που δεν πήρε μέτρα και εξελίχθηκε σε πανδημία. Παράλληλα, έφταιξε που χρησιμοποίησε τους επιστήμονες ως εργαλεία για να προβληθεί πως έκανε κάτι. Όταν πήρε μέτρα και περιορίστηκε η ζημιά, έφταιγε επειδή ήταν φασιστικά και περιόριζαν τις ατομικές ελευθερίες. Την άνοιξη έφταιγε που δεν άνοιγε τα σύνορα να περάσουν οι τουρίστες για να τονωθεί ο Τουρισμός. Το φθινόπωρο που ήρθε το δεύτερο και σκληρότερο κύμα, έφταιγε που τα είχε ανοίξει καλοκαιριάτικα και «πλάκωσαν ανεξέλεγκτα οι ξένοι».
* * *
Τώρα με τις γιορτές, φταίει που πήρε μέτρα και γονάτισε το εμπόριο. Έφταιξε που δεν είχε δημιουργήσει 10 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε κάθε γειτονιά. Όπως επίσης έφταιξε που ξαμόλησε την Αστυνομία να κάνει ελέγχους, ενώ θα έπρεπε να ξαμολήσει περισσότερους νοσηλευτές (να έκανε 50.000 διορισμούς, βρε αδερφέ, όπως θα έκαναν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αν ήταν στα πράγματα) για να σώζουν τον κοσμάκη.
* * *
Έφταιξε επίσης, γιατί μεγαλοποιούσε τα στατιστικά των κρουσμάτων, ώστε να «μαντρώσει» τον κόσμο. Ενώ ήταν δικό της φταίξιμο, που έκρυβε τα πραγματικά κρούσματα για να καλύψει την ανεπάρκεια των μέτρων της. Ταυτόχρονα, έφταιξε που δεν παρήγγειλε έγκαιρα τα εμβόλια και ήρθε μικρή παρτίδα για να εμβολιαστούν μόνον καμιά χιλιάδα άτομα, μεταξύ των οποίων η ΠτΔ, ο Πρωθυπουργός, οι πολιτικοί αρχηγοί και κάποιοι προνομιούχοι, ενώ θα έπρεπε να εμβολιαστούν τουλάχιστον 1.000.000 άτομα. Τέλος, έφταιξε που δεν έπεισε το λαό, ότι το εμβόλιο είναι απαραίτητο.
* * *
Γι’ αυτό σας λέω, δεν πήγαμε καλά. Ας καλωσορίσουμε λοιπόν το 2021, ώστε να έχουμε να μιλάμε μόνον για τα προστατευόμενα είδη, όπως: Caretta caretta, Monachus monachus και Folli Follie.
(Από τη μόνιμη στήλη μου στη σημερινή έντυπη Αμαρυσία)