26/12/20

Μπρίτζερτον - Bridgerton

Αμερικανικό σήριαλ, βασισμένο σε μια σειρά ιστορικών ρομαντικών μυθιστορημάτων που γράφτηκαν από τη Julia Quinn (μία από τις 16 συγγραφείς που εντάχθηκαν στο Hall of Fame των Ρομαντικών Συγγραφέων της Αμερικής) μεταξύ 2000 και 2006, το «Bridgerton» μας μεταφέρει στην Αγγλία των αρχών του 1800,  όταν για να παντρευτεί μια κοπέλα εύπορης οικογένειας έπρεπε να την εγκρίνει εμφανισιακά η βασίλισσα.
Με τη Julie Andrews να υποδύεται την αφηγήτρια – κουτσομπόλα και εκδότρια gossip magazine της εποχής, παρακολουθούμε στενά την οικογένεια Μπρίτζερτον σε μια προσπάθεια να αποκατασταθούν τα οκτώ παιδιά της (Anthony, Benedict, Colin, Daphne, Eloise, Francesca, Gregory και Hyacinth).
Τα οκτώ επεισόδια του σήριαλ βασικά ασχολούνται με την Daphne (την οποία υποδύεται η Phoeby Dyvenor) γεγονός που με βάζει σε υποψίες ότι εάν περιμένουμε να αποκατασταθούν και τα οκτώ παιδιά, τότε έχουμε πολλές σεζόν μπροστά μας και δεκάδες επεισόδια. Η ουσία είναι ότι η Δάφνη επί το ελληνικότερον, είναι μια γλυκιά και τελείως άβγαλτη κοπέλα, που δεν ξέρει ούτε πως γεννιούνται τα παιδιά και θα αναγκαστεί μετά τον λευκό γάμο της να ρωτήσει μια υπηρέτρια. Σημειώνεται εδώ ότι υπάρχουν και αρκετές σκηνές σεξ, ως αλατοπίπερο.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά πλούσια και θεαματική (σε ντεκόρ και κοστούμια) σαπουνόπερα, με δεκάδες λευκούς και έγχρωμους ηθοποιούς, που δεν θυμίζουν άγγλους ευγενείς (η αμερικανική κοψιά και προφορά, δεν αντέχονται), αλλά τους υποδύονται κάνοντας απέλπιδες προσπάθειες, μέσα σε πύργους και εντυπωσιακά σαλόνια με τους πιο απίθανους ενδυματολογικούς και αρχιτεκτονικούς συνδυασμούς. (Κριτική μου στο Myfilm)
INFO
Είδος: Αισθηματική δραματική σειρά (8 επεισόδια των 60΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Δημιουργός: Chris Van Dusen
Παίζουν: Phoebe Dynevor, Jonathan Bailey, Luke Thompson, Harriet Cains, Bessie Carter, Florence Hunt, Ruby Stokes,  Julie Andrews
Σύνοψη: Πλούτος, ηδονή και προδοσία στην εποχή της Αντιβασιλείας στην Αγγλία του 19ου αιώνα, μέσα από τη ζωή της πανίσχυρης οικογένειας Μπρίτζερτον (Από το Netflix)