5/6/20

White lines

Από τις σειρές που εκφράζεις το θαυμασμό σου για τους σεναριογράφους. Μια τυπική ιδέα «αναζήτησης» και ένα πλέγμα ανατροπών με υποδόριο χιούμορ (προσωπική μου άποψη, αφού σου έρχεται να γελάσεις με τις ανατροπές να οφείλονται σε έναν εξαιρετικά ειλικρινή χαρακτήρα, αυτόν της Ζόι που υποδύεται η Λόρα Χάντοκ), η σειρά αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυρίως από τη σχέση της Ζόι με όσους συναντά στην πορεία της και είτε είναι με το μέρος της είτε όχι. 

Υπόψη, ότι η Ζόι διαθέτει έναν υπερευαίσθητο χαρακτήρα υπέρ το δέον ειλικρινή (έως αφελή) που αντί να τη βοηθά στην ανεύρεση της αλήθειας, όχι μόνο τη δυσκολεύει περισσότερο, αλλά δημιουργεί προβλήματα και στους γύρω της.  
Η ιστορία, τώρα: Οι έντονες βροχοπτώσεις στην έρημο της Αλμερίας αποκαλύπτουν το πτώμα του Άξελ (Τομ Ράις Χάρις) ενός DJ γεννημένου στο Μάντσεστερ, ο οποίος εξαφανίστηκε στην Ίμπιζα πριν από 20 χρόνια. Η Ζόι που είναι αδερφή του, μαθαίνει ότι η δολοφονία του Άξελ θα μπει στο αρχείο λόγω των ισπανικών νόμων περί παραγραφής του εγκλήματος και φεύγει για την Ίμπιζα αναζητώντας απαντήσεις. 
Στην Ίμπιζα ο Αντρέου Καλαφάτ (Πέντρο Καζαμπλάνκ), ένας ισχυρός επιχειρηματίας, προβληματίζεται γιατί το πτώμα του Άξελ βρέθηκε στη γη του και αναθέτει στον Μπόξερ (Νούνο Λοπές), τον αρχηγό ασφαλείας του, να ανακαλύψει εάν η πανούργα σύζυγός του Κόντσιτα (Μπελέν Λόπεζ) ή ο μαμάκιας γιος του Οριόλ (Χουάν Ντιέγκο Μπότο) συμμετείχαν στη δολοφονία του. Οι έρευνες της Ζόι και του Μπόξερ συμπίπτουν στον Μάρκους (Ντάνιελ Μέις), έναν πρώην κολλητό του Άξελ και διακινητή ναρκωτικών.
Το ζευγάρι Ζόι – Μπόξερ και η μεταξύ τους αναπτυσσόμενη σχέση, παρά το γεγονός ότι εκείνη είναι παντρεμένη και με κόρη ενώ εκείνος όχι, κερδίζει όλο το ενδιαφέρον του θεατή και ειδικότερα ο χαρακτήρας του Μπόξερ. Ο ισπανός ηθοποιός Νούνο Λοπές που τον υποδύεται είναι απλά καταπληκτικός. Δημιουργεί ένα σταθερό χαρακτήρα, πιστός και αφοσιωμένος στο αφεντικό, φονιάς, σκληρός, ψύχραιμος στην αντιμετώπιση κρίσεων και τέλος ερωτεύσιμος που θα κερδίσει την καρδιά της Ζόι, η οποία είναι διπολική, ειλικρινής και πολύ επιπόλαιη και της οποίας η συμπεριφορά θα αναγκάσει τους δικούς της (σύζυγο, κόρη και πατέρα) να αλλάξουν στάση απέναντί της. Αρκετά.
Η σειρά είναι δημιουργημένη από τον Άλεξ Πίνα, τον άνθρωπο που έστησε το La casa de papel (δεν σας είναι άγνωστο) και είναι σκηνοθετημένη με τέτοιο τρόπο από τους Nick Hamm (4), Luis Prieto (3) και Ashley Way (3), που θέλεις να δεις και τα 10 ωριαία επεισόδια σε μια μέρα. 
Ξεκινάει με αφήγηση της Ζόι και με flashback εξηγούνται τόσο η υπερβολική αγάπη της για τον αδερφό της, όσο και η δράση του Άξελ όταν εκείνος έφυγε από το Μάντσεστερ για την Ίμπιζα, όπου έγινε άλλος άνθρωπος του στυλ όλοι να τον αγαπούν και όλοι να τον μισούν. Γι’ αυτό άλλωστε και η έρευνα της Ζόι και του Μπόξερ θα είναι δύσκολη. Υπάρχουν πολλοί ύποπτοι και το σενάριο διαθέτει πολλές ανατροπές, δεδομένου ότι όλοι οι χαρακτήρες έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Παρακολουθώντας δε τα flashbacks, βλέπεις εκτός από τα οργιαστικά πάρτι με το μπόλικο γυμνό, τα οποία οργάνωνε ή συμμετείχε ο Άξελ, ότι υπάρχουν αντιζηλίες, εμπόριο ναρκωτικών, λυκοφιλίες, ελαστικοί χαρακτήρες, προδότες και διπρόσωποι. Όλα συμβαίνουν κάτω από τον ήλιο της Ίμπιζα, η οποία μέσα από τη φωτογραφία των Juan Miguel Azpiroz, Kieran McGuigan, Martin Fuhrer και Álvaro Gutiérrez είναι κινηματογραφημένη για καλοκαιρινό τουριστικό οδηγό. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Σειρά 10 επεισοδίων (των 50΄- 60΄)
Είδος: Αστυνομική, Δραματική, Μυστηρίου
Δημιουργός: Άλεξ Πίνα
Παίζουν: Λόρα Χάντοκ, Νούνο Λοπές, Τομ Ράις Χάρις, Πέντρο Καζαμπλάνκ, Μπελέν Λόπεζ, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Ντάνιελ Μέις
Σύνοψη: Μια νέα γυναίκα προσπαθεί να εξιχνιάσει την πριν 20 χρόνια δολοφονία του διάσημου DJ αδερφού της Άξελ στην Ίμπιζα.
Προβάλλεται στο Netflix