7/5/20

Hollywood

Μίνι σειρά για το παρασκήνιο και τη δημιουργία αστέρων στο Χόλιγουντ, τα πρώτα χρόνια μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η ιστορία, θέλει κάποιους νέους που φιλοδοξούν να γίνουν σταρ, να μη πετυχαίνουν το σκοπό τους και να πιάνουν δουλειά στο βενζινάδικο του Έρνι (Ντίλαν ΜακΝτέρμοτ), που

όμως είναι βιτρίνα για την «Ονειροχώρα» («παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών κάθε είδους»). Εκεί θα γνωρίσουν συζύγους γνωστών παραγωγών του σινεμά, ιδιοκτητών στούντιο και άλλων μεγαλοστελεχών και θα πιάσουν δουλειά «από το παράθυρο», παρόλο που είναι ατάλαντοι. Αρκεί που είναι όμορφα παιδιά, έτοιμα για κάθε είδους «παραχωρήσεις»
Ο κεντρικός χαρακτήρας Τζακ Κοστέλο (Ντέιβιντ Κόρενσουιτ) θα γνωριστεί με την Έιβις Άμπεργκ (Πάτι ΛιΠον), σύζυγο του Έις Άμπεργκ (Ρομπ Ράινερ), που βρίσκεται επικεφαλής του Ace Studio ενός μεγάλου φανταστικού στούντιο και θα προωθηθεί. Ένας από τους συναδέλφους του Τζακ στο βενζινάδικο, καταλήγει να είναι ο Άρτσι Κόλμαν (Τζέρεμι Πόουπ), ένας γκέι νεαρός συγγραφέας που ερωτεύεται έναν από τους συναδέλφους του, το αγόρι που θα γινόταν ο Ροκ Χάντσον (Τζέικ Πίκιν).
Ο Άρτσι Κόλμαν έχει γράψει ένα σενάριο με τίτλο «Πεγκ» που αφορά στην τραγωδία της Πεγκ Έντουιστλ, μιας βρετανίδας ηθοποιού η οποία σε ηλικία 24 ετών απογοητευμένη που δεν είχε πάρει ρόλο, αυτοκτόνησε πηδώντας από το τεράστιο Η το πρώτο γράμμα της λέξης Hollywoodland (και αργότερα Hollywood) που δεσπόζει πάνω από την ομώνυμη κοιλάδα του Λος Άντζελες όπου βρίσκονται τα κινηματογραφικά στούντιο.
Αν και το σενάριο αφορά λευκή ηθοποιό, η παρέα των φίλων από το βενζινάδικο θα επιβάλλει σιγά-σιγά για το ρόλο τη μαύρη Καμίλ Ουάσινγκτον (Λόρα Χάριερ), με συμπρωταγωνίστρια την κινέζα Άνα Μέι Γουόνκ (Μισέλ Κρούσιεκ), πράγματα ασύλληπτα για τη συντηρητική κοινωνία του 1947 και θα τροποποιήσουν το σενάριο όσο δεν πάει άλλο, δίνοντάς του τελικό τίτλο «Μεγκ».
Καμία σχέση η σειρά με το πρόσφατο «Κάποτε στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο, προσφέρει μια άλλη άποψη του χώρου της κινηματογραφικής βιομηχανίας, αναδεικνύοντας -σχεδόν καρτουνίστικα- το ρατσισμό και την ομοφοβία της εποχής, βάζοντας στο μίξερ υπαρκτά πρόσωπα με μυθιστορηματικούς χαρακτήρες με τέτοιο τρόπο, που χάνεται η γεύση που θέλουν να προσφέρουν στο θεατή οι δημιουργοί της σειράς, εκτός ίσως από το μήνυμα κατά των προκαταλήψεων. Από αυτή την άποψη και από το γεγονός ότι υπάρχει σενάριο, σωστός σκηνοθετικός ρυθμός, ανεκτές ερμηνείες, αρτιότητα και πειστικότητα των ντεκόρ και των κοστουμιών, συν το ότι αποκαλύπτονται τα παρασκήνια της βιομηχανίας του θεάματος έχουμε μια ενδιαφέρουσα σειρά. (Κριτική μου για το myfilm.gr)
INFO
Είδος: Δραματική μίνι σειρά 7 επεισοδίων (των 45΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Δημιουργοί: Ίαν Μπρέναν, Ράιαν Μέρφι 
Παίζουν: Ντέιβιντ Κόρενσουϊτ, Ντάρεν Κρις, Λόρα Χάριερ, Τζο Μαντέλο, Ντίλαν Μακ Ντέρμοτ
Σύνοψη: Μια παρέα φιλόδοξων νεαρών ηθοποιών και σεναριογράφων στο μεταπολεμικό Χόλιγουντ προσπαθούν να πιάσουν την καλή ανεξαρτήτως προσωπικού κόστους.
Προβάλλεται αποκλειστικά στο Netflix