9/3/20

Σπένσερ: Εμπιστευτικό – Spenser: Confidential

Ο Σπένσερ ένας εργένης αστυνομικός (Μαρκ Γουόλμπεργκ), βγαίνει από τη φυλακή μετά από πέντε χρόνια που τα είχε φάει επειδή είχε σαπίσει στο ξύλο έναν ανώτερό του αξιωματικό που τον είδε να χτυπάει τη γυναίκα του, σκέφτεται να φύγει από τη Βοστώνη για να έχει την ησυχία του τόσο αυτός όσο και οι συνάδελφοί του που δεν τον πάνε με τίποτα. Οι συνθήκες θα τον κρατήσουν πίσω όμως επειδή δολοφονούνται δύο αστυνομικοί και οι υποψίες πέφτουν πάνω του. 

Στην απόφασή του να βρει το δολοφόνο και να αποκαταστήσει και τη δική του εικόνα, θα τον βοηθήσουν ο Χένρι ένας μάνατζερ πυγμάχων (Άλαν Άρκιν), ένα ανερχόμενο αστέρι της πυγμαχίας βίαιο και ασυγκράτητο (Γουίνστον Ντιούκ) και η αθυρόστομη πρώην φίλη του Σίσι (Ιλίζα Σλέσινγκερ).
Εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα «Wonderland» του Ρόμπερτ Π. Πάρκερ, η ταινία είναι μια παλιομοδίτικη περιπέτεια με καλούς και κακούς αστυνομικούς, με έμφαση στη συντροφικότητα και συναδελφικότητα και αμφιλεγόμενο χιούμορ, το οποίο εκφράζεται κυρίως μέσα από το ρόλο του παλαίμαχου Άλαν Άρκιν. 
Η σκηνοθεσία του Μπεργκ είναι τυπική και διεκπεραιωτική με το ανάλογο θέαμα και τις κλασικές καταδιώξεις και γρονθοπατινάδες ικανές να χαρίσουν δύο ευχάριστες ώρες με προβλέψιμο αποτέλεσμα. (Κριτική μου για το myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 6/3/2020
Είδος: Αστυνομικό, Δράμα, Δράση (111’)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Πίτερ Μπεργκ
Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Άλαν Άρκιν, Γουίνστον Ντιούκ, Ιλίζα Σλέσινγκερ
Σύνοψη: Ο Σπένσερ -ένας πρώην αστυνομικός που είναι γνωστός στο να δημιουργεί προβλήματα παρά να τα επιλύει- μόλις βγήκε από τη φυλακή και αποφασίζει να φύγει από τη Βοστώνη για πάντα. Αρχίζει όμως να βοηθάει τον προπονητή πυγμαχίας και μέντορά του, Χένρι και έναν πολλά υποσχόμενο βίαιο ερασιτέχνη τον Χοκ. Όταν δύο από τους πρώην συναδέλφους του Σπένσερ δολοφονούνται, στρατολογεί τον Χοκ και την πρώην φίλη του Σίσι, για να τον βοηθήσουν να φέρει τους ενόχους στη δικαιοσύνη. 
Αποκλειστικά στο Netflix.