3/3/20

Το κορίτσι των αλόγων – Horse girl

Μια τυπική ιστορία για τις εμμονές η οποία μέσα από ένα επιφανειακό σενάριο καταλήγει σε σοβαρό ψυχόδραμα χάρη στην ερμηνεία της Άλισον Μπρι που υποδύεται μια εργαζόμενη κοπέλα, η οποία λατρεύει τα άλογα και τις τηλεοπτικές σειρές με μεταφυσικά θέματα.

Η Σάρα, δεν γίνεται εύκολα αποδεκτή από τους γύρω της –εκτός ίσως από τη συγκάτοικό της Νίκι (Ντέπι Ράιαν) που την ξέρει καλά και τη συνάδελφό της Τζόαν (Μόλι Σάνον) - επειδή θεωρεί ότι όσα βλέπει στην τηλεόραση γύρω από την μεταφυσική είναι πραγματικά και επιπλέον έχει την αυτογνωσία ότι μπορεί να έχει κληρονομήσει και λίγη σχιζοφρένεια από τη γιαγιά της από την οποία νομίζει ότι έχει κλωνοποιηθεί. Η μοναξιά της θα τη φέρει κοντά σε έναν συνομήλικό της (Τζον Ρέινολντ) που αρχικά συμφωνεί μαζί της, αλλά γρήγορα θα απομακρυνθεί διαπιστώνοντας ότι η κατάσταση της Σάρα είναι σοβαρή και διαρκώς επιδεινώνεται.
Ο θεατής παρακολουθεί αυτή την επιδείνωση μέσα από την πραγματικά πειστική ερμηνεία της Άλισον Μπρι (που έχει γράψει και το σενάριο και γι’ αυτό «ζει» καλύτερα τον ψυχισμό της ηρωίδας της), η οποία σταδιακά και με τη σχετική κορύφωση προς το φινάλε συγχέει αυτά που βλέπει στην πραγματικότητα με όσα συμβαίνουν στη φαντασία της. Μαζί της και ο θεατής βλέπει με ενδιαφέρον και σχετική αγωνία την ταινία και το δράμα της Σάρα μέχρι το τέλος. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 7/2/2020
Είδος: Δράμα (104’)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Τζεφ Μπένα
Παίζουν: Άλισον Μπρι, Ντέπι Ράιαν, Τζον Ρέινολντ, Μόλι Σάνον, Πολ Ράιζερ
Σύνοψη: Ένα γλυκό και ασυνήθιστο κορίτσι που λατρεύει τη χειροτεχνία, τα άλογα και τις σειρές με μεταφυσικά εγκλήματα, βλέπει τα όνειρά της να ζωντανεύουν.
Αποκλειστικά στο Netflix