4/3/20

Όλα τα φωτεινά μέρη - All the bright places

Βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα της Τζένιφερ Νίβεν (εκδ. Πατάκη, 2016) η ταινία του Μπρετ Χέιλι διαπραγματεύεται μια ειλικρινή ιστορία αγάπης δύο εφήβων που συναντιούνται στο χείλος μιας γέφυρας. Ουσιαστικά στο χείλος πριν την κατάρρευση και των δύο αφού φέρουν τραύματα του παρελθόντος τους.

Η Βάιολετ (υπέροχη η Ελ Φάνινγκ) έχει χάσει στο παρελθόν την αδερφή της σε αυτοκινητικό δυστύχημα και έκτοτε έχει κλειστεί στον εαυτό της και δεν δέχεται κουβέντα από κανέναν. Ο Θίοντορ (εξαιρετικός ο Τζάστις Σμιθ), τη βλέπει στο παραπέτο μιας ψηλής γέφυρας και ενώ ο ίδιος έχει ψυχικό πρόβλημα (τραύματα από κακό πατέρα κατά την παιδική του ηλικία, όπως πληροφορούμεθα στην εξέλιξη της ιστορίας) προσπαθεί να την «επαναφέρει» στη ζωή. Θα κάνουν παρέα και η ζωή τους θα έχει σκαμπανεβάσματα.
Ο Μπρετ Χέιλι, δεν ξέρω εάν τηρεί κατά γράμμα το βιβλίο της Τζένιφερ Νίβεν, αλλά έχει δημιουργήσει μια γλυκιά και τρυφερή ταινία (με τη συνδρομή της ρομαντικής μουσικής του Κίγκαν Ντεγουίτ) με δύο υπέροχους ερμηνευτές που σου κρατούν το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε. Ταυτόχρονα με τα εξαιρετικά κάδρα του Ρομπ Γκίβενς στη διεύθυνση φωτογραφίας καταφέρνει να αναδεικνύει το φυσικό τοπίο και διάφορες τοποθεσίες της όχι και τόσο ενδιαφέρουσας Ιντιάνα.
Το σενάριο, έχει ανατροπές που στηρίζονται κυρίως στη ψυχοσύνθεση των δύο νέων, που βρίσκουν σημεία επαφής στις «μικρές στιγμές ευτυχίας» ξεδιπλώνοντας ταυτόχρονα τις βαθιές πτυχές του χαρακτήρα τους, που είναι επηρεασμένος από την ιδέα του θανάτου. Η Βάιολετ σκέφτεται συνεχώς το θάνατο της αδελφής της, ενώ ο Θίοντορ φοβάται το θάνατο και καθημερινά προσπαθεί να κάνει κάτι νέο για «να διατηρείται στη ζωή». (Κριτική μου για το myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 28/2/2020
Είδος: Αισθηματική (107’)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Μπρετ Χέιλι
Παίζουν: Ελ Φάνινγκ, Τζάστις Σμιθ, Αλεξάντρα Σιπ, Λιούκ Γουίλσον, Κέλι Ο’ Χάρα
Σύνοψη: Δύο έφηβοι που βιώνουν προσωπικές δυσκολίες χτίζουν μια δυνατή σχέση ξεκινώντας ένα λυτρωτικό ταξίδι στις ομορφιές της Ιντιάνα.
Αποκλειστικά στο Netflix