14/2/20

Like a boss

Ανάλαφρη κωμωδία, ευτυχώς μικρής διάρκειας (82’), πάνω στις επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρει η «χώρα της ευκαιρίας», αλλά και του αδυσώπητου ανταγωνισμού που επικρατεί στις ελεύθερες οικονομίες. Στη χώρα μας το λέμε «νόμο της ζούγκλας» ή «ο θάνατός σου η ζωή μου» ή «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό».

Όπως και να αποκαλέσουμε το θέμα, στο φιλμ η Σάλμα Χάγιεκ υποδύεται την αντιπαθητική ιδιοκτήτρια μιας μεγαλοβιομηχανίας καλλυντικών, που εξαγοράζει με προοπτική να τη διαλύσει στη συνέχεια, μια μικρή επιχείρηση που έχουν στήσει και την κρατούν με τα δόντια δυο κορίτσια «της διπλανής πόρτας» που τα υποδύονται οι Τίφανι Χάντις και Ρόουζ Μπερν.
Αμερικανικά αστεία και «κοινωνικά» μηνύματα, που προκαλούν αμηχανία και χαμόγελα στο θεατή. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 13/2/2020
Είδος: Κωμωδία (82’)
Χώρα: ΗΠΑ  (2020)
Σκηνοθεσία: Μιγκέλ Αρτέτα
Παίζουν: Τίφανι Χάντις, Ρόουζ Μπερν, Σάλμα Χάγιεκ, Μπίλι Πόρτερ, Τζένιφερ Κούλιτζ, Άρι Γκρέινορ, Νατάσα Ρόθγουελ, Τζέσικα Στ. Κλερ, Κάραν Σόνι
Σύνοψη: Οι καλύτερες φίλες Μία και Μελ (Τίφανι Χάντις και Ρόουζ Μπερν) ζουν την καλύτερη στιγμή της ζωής τους έχοντας τη δική τους εταιρία καλλυντικών που έχουν χτίσει από το μηδέν. Δυστυχώς, τα οικονομικά τους βρίσκονται σε αρκετά άσχημη θέση. H προοπτική μιας προσφοράς εξαγοράς από την Κλερ Λούνα (Σάλμα Χάγιεκ), περιβόητη τιτάνα της βιομηχανίας καλλυντικών, αποδεικνύεται πολύ δελεαστική για να την απορρίψουν, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη μακρόχρονη φιλία της Μελ και της Μία. Ο κόσμος της ομορφιάς θα γίνει άσχημος.
Διανομή: Odeon