13/2/20

Νέες ταινίες από 13/2/2020

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που παίζονται στους κινηματογράφους από 13/2/2020

Μια κρυφή ζωή - A hidden life ( * * * )
Είδος: Δράμα, Βιογραφική, Πολεμική, Αισθηματική (174’)
Χώρες: ΗΠΑ, Γερμανία (2019)
Σκηνοθεσία: Τέρενς Μάλικ
Παίζουν: Όγκαστ Ντιλ, Βαλερί Πάχνερ, Ματίας Σένερτς, Μπρούνο Γκαντζ, Μαρία Σιμόν, Μάικλ Νίκβιστ, Τομπίας Μορέτι, Ούλριχ Μάτες, Γιούργκεν Πρόχνοφ
Σύνοψη: Ο Φραντς Γιέγκερστετερ (Όγκαστ Ντιλ), ένας Αυστριακός αντιρρησίας συνείδησης, αρνείται να αγωνιστεί για τους Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εκτελείται από αυτούς το 1943. Μπαίνοντας στο σπίτι του Γιέγκερστετερ στην ύπαιθρο της Αυστρίας, η ταινία ακολουθεί τον αγωνιστικό βίο του Φραντς και της συζύγου του, Φάνι (Βαλερί Πάχνερ). Με αφετηρία τα πραγματικά γράμματα που αντάλλασσαν κατά τον πόλεμο, η ταινία απεικονίζει πώς το ζευγάρι ήρθε σε σύγκρουση με τα μέλη της κλειστής κοινωνίας τους, την εκκλησία, την κυβέρνηση, ακόμη και τους φίλους τους - και πώς όλα αυτά τους οδήγησαν σε μια τραγική επιλογή.
Διανομή: Odeon

Εξαφανισμένος - Madre ( * * )
Είδος: Δράμα, Θρίλερ (128’)
Χώρες: Γαλλία, Ισπανία (2019)
Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Σορογκογιέν 
Παίζουν: Μάρτα Νιέτο, Ζιλ Ποριέ, Άλεξ Μπρέντεμουλ, Αν Κονσινί, Φρεντερίκ Πιερό, Γκιγιόμ Αρνόλ
Σύνοψη: Δέκα χρόνια έχουν περάσει από την εξαφάνιση του 6χρονου γιου της Έλενα. Στην τελευταία επικοινωνία της μαζί του, ο μικρός τής τηλεφώνησε για να της πει ότι είχε χαθεί σε μια παραλία στη Γαλλία και ότι δεν μπορούσε να βρει τον πατέρα του. Σήμερα, η Έλενα ζει στην ίδια παραλία, και δουλεύει σ’ ένα εστιατόριο. Έχει επιτέλους αρχίσει να αφήνει πίσω της το τραγικό αυτό συμβάν, όταν γνωρίζει έναν γάλλο έφηβο που της θυμίζει έντονα τον χαμένο της γιο. Οι δυο τους θα αναπτύξουν μια σχέση που θα σπείρει χάος και καχυποψίες στους γύρω τους.
Διανομή: Seven, Rosebud21

Like a boss ( * )
Είδος: Κωμωδία (82’)
Χώρα: ΗΠΑ  (2020)
Σκηνοθεσία: Μιγκέλ Αρτέτα
Παίζουν: Τίφανι Χάντις, Ρόουζ Μπερν, Σάλμα Χάγιεκ, Μπίλι Πόρτερ, Τζένιφερ Κούλιτζ, Άρι Γκρέινορ, Νατάσα Ρόθγουελ, Τζέσικα Στ. Κλερ, Κάραν Σόνι
Σύνοψη: Οι καλύτερες φίλες Μία και Μελ (Τίφανι Χάντις και Ρόουζ Μπερν) ζουν την καλύτερη στιγμή της ζωής τους έχοντας τη δική τους εταιρία καλλυντικών που έχουν χτίσει από το μηδέν. Δυστυχώς, τα οικονομικά τους βρίσκονται σε αρκετά άσχημη θέση. H προοπτική μιας προσφοράς εξαγοράς από την Κλερ Λούνα (Σάλμα Χάγιεκ), περιβόητη τιτάνα της βιομηχανίας καλλυντικών, αποδεικνύεται πολύ δελεαστική για να την απορρίψουν, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη μακρόχρονη φιλία της Μελ και της Μία. Ο κόσμος της ομορφιάς θα γίνει άσχημος.
Διανομή: Odeon

Fantasy Island ( * )
Είδος: Περιπέτεια, Τρόμου (110’)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Τζεφ Γουάντλοου
Παίζουν: Μάγκι Κιου, Μάικλ Πένια, Πόρσια Ντάμπλντεϊ, Κιμ Κόουτς, Λούσι Χέιλ 
Σύνοψη: Σ’ ένα πολυτελές αλλά απομακρυσμένο θέρετρο, ο αινιγματικός κος Ρορκ κάνει τις πιο κρυφές επιθυμίες των τυχερών επισκεπτών του, πραγματικότητα. Αλλά όταν οι φαντασιώσεις γίνονται εφιάλτες, οι φιλοξενούμενοι θα πρέπει να λύσουν το μυστήριο του νησιού για να μπορέσουν να δραπετεύσουν από αυτό ζωντανοί.
Διανομή: Feelgood

Ο άνθρωπος του βασιλιά: Το Ξεκίνημα - The King's man ( * * )
Είδος: Δράσης, Κωμωδία, Περιπέτεια
Χώρες: ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο   (2020)
Σκηνοθεσία: Μάθιου Βον 
Παίζουν: Μάθιου Γκουντ, Τζέμα Άρτερτον, Άαρον Τέιλορ Τζόνσον, Ραλφ Φάινς, Στάνλεϊ Τούτσι, Τομ Χολάντερ, Χάρις Ντίκινσον, Ντζίμον Χούνσου, Ντάνιελ Μπρουλ, Τσάρλς Ντανς
Σύνοψη: Όταν ένας στρατός από τους χειρότερους τυράννους και ικανότερους εγκληματίες όλων των εποχών συγκεντρώνεται για να εξολοθρεύσει εκατομμύρια, ένας άνθρωπος πρέπει να αγωνιστεί ενάντια στο χρόνο για να τους σταματήσει. Ανακαλύψτε την αρχή της πρώτης ανεξάρτητης υπηρεσίας πληροφοριών στην ταινία «Ο Άνθρωπος του Βασιλιά».
Διανομή: Odeon

Γκρέτελ & Χάνσελ - Gretel & Hansel ( * * )
Είδος: Φαντασίας, Τρόμου, Θρίλερ (87’)
Χώρα: ΗΠΑ  (2020)
Σκηνοθεσία: Οζ Πέρκινς
Παίζουν: Σοφία Λίλις, Άλις Κριτζ, Τζέσικα Ντε Γκόου, 
Σύνοψη: Πριν από πολύ καιρό, σε μια καταραμένη περιοχή, ένα νεαρό κορίτσι (Σοφία Λίλις) και ο μικρότερος αδερφός της (Σάμι Λίκι) αναγκάζονται από την οικογένειά τους να ψάξουν για φαγητό και δουλειά. Αν και ένας ευγενής κυνηγός τους βοηθάει, οι δυο τους περνούν τα όρια και χάνονται σε ένα βαθύ και σκοτεινό δάσος. Όταν ανακαλύπτουν τυχαία ένα πανέμορφο εξοχικό, στο οποίο μένει μόνο μια συμπαθής ηλικιωμένη ονόματι Χόλντα (Άλις Κριτζ), η Γκρέτελ και ο Χάνσελ πιστεύουν πως βρήκαν ένα καταφύγιο. Όμως, τα αμέτρητα κεράσματα της γυναίκας σε μια περίοδο λιμού καθώς και οι παράξενες ψευδαισθήσεις του σπιτιού, δίνουν την υπόνοια πως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.
Διανομή: Odeon

Η μάχη της Ρωσίας -   The battle of Russia ( * * )
Είδος: Ιστορική, Ντοκιμαντέρ, Πολιτική (83’)
Χώρα: ΗΠΑ (1943)
Σκηνοθεσία: Frank Capra, Anatole Litvak
Σύνοψη: Η Μάχη της Ρωσίας είναι η πέμπτη και μεγαλύτερη ταινία από τις εφτά της σειράς ντοκιμαντέρ “Why We Fight του πολυβραβευμένου Frank Capra και αποτελείται από δύο μέρη.  Το ντοκυμαντέρ εξιστορεί τα γεγονότα στο ρωσικό μέτωπο του Β ;Παγκοσμίου Πολέμου, για την ηρωική αντίσταση της Ρωσίας στην εισβολή Σκιαγραφείται η ρωσική επιμονή και η αποφασιστικότητά τους να κερδίσουν ενάντια στις φαινομενικά ανίκητες δυνάμεις της Ναζιστικής Γερμανίας στις πιο αιματηρές μάχες του πολέμου. Διανομή: New  Star

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων ( * * * )
Είδος: Ντοκιμαντέρ (78’)
Χώρες: Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ (2018)
Σκηνοθεσία: Νίκος Παπακώστας
Σύνοψη: Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, έναν αρχαίο υπολογιστή του 2ου π. Χ. αιώνα, που είναι το σπουδαιότερο αρχαιολογικό εύρημα όλων των εποχών και αποδεικνύει ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν αναπτύξει προηγμένη τεχνολογία, με βάση την πυθαγόρεια φιλοσοφία και την ελληνική επιστήμη, πριν από 2500 χρόνια. Εμφανίζονται είκοσι περίπου διάσημοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων, όπως αστρονόμοι, φυσικοί, μαθηματικοί, παλαιογράφοι, ιστορικοί των επιστημών, αρχαιολόγοι κ.ά. 
Διανομή: New Star

Ciao Italia Οι κλέφτες της καρδιάς μας ( * )
Είδος: Κωμωδία
Χώρα: Ελλάδα (2019)
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαθεοδώρου
Παίζουν: Ηλίας Λογοθέτης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τιτίκα Σαριγκούλη, Νίνα  Έππα, Κυριακή Υψηλάντη, Εβίτα Φιτσαντωνάκη, Κατερίνα Χριστοδουλίδου, Στίλβη Ψιλοπούλου, Θοδωρής Ρωμανίδης, Μαρία Ζαχαρή, Γιώργος Λαμπάτος, Κώστας Δράκος, Αλέξης Μαρτζούκος, Γιάννης Παπαθύμιος, Θανάσης Γεωργάκης. Σε ρόλο έκπληξη ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.
Σύνοψη: Πέντε νεαρά άνεργα, απελπισμένα κορίτσια σχεδιάζουν μία ληστεία. Στα σχέδια τους αναπάντεχα εμπλέκεται μία «περίεργη» γιαγιά πρώην αντάρτισσα που μένει στο διπλανό διαμέρισμα. Από το πουθενά, ένας παρανοϊκός απόστρατος χωροφύλακας, περιπλέκεται στα πόδια τους. Τα πράγματα μπερδεύονται ακόμη περισσότερο όταν στο «παιχνίδι» μπαίνει η δαιμόνια, αδίστακτη ανιψιά, η άπληστη πλαστογράφος αλλά και ένας…  περιπτεράς έκπληξη. Η ληστεία πέτυχε, αλλά ο ασθενής απεβίωσε.
Διανομή: Audiovisual, Odeon

Οι Σκανταλιάρηδες – The Elfkins ( * * * )
Die Heinzels: Rückkehr der Heinzelmännchen 
Είδος: Κινούμενα σχέδια, Κωμωδία, Περιπέτεια, Οικογενειακή (78’)
Χώρες: Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο (2019)
Σκηνοθεσία: Ούτε φον Μούνχοβ-Πολ
Στη μεταγλώττιση ακούγονται: Βασίλης Μήλιος, Ζωή Ρηγοπούλου, Γιώργος Σκουφής, Στεφανία Φιλιάδη, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Γιάννης Στεφόπουλος, Χρήστος Θάνος, Μελίνα Κατσακούλη, Βίνα Παπαδοπούλου
Σύνοψη: Σύμφωνα με έναν διάσημο γερμανικό θρύλο, τα σκανταλιάρικα ξωτικά της Κολονίας ήταν πλάσματα που βοηθούσαν τους τεχνίτες κρυφά τη νύχτα. Πριν από 200 χρόνια όμως, η κακόβουλη σύζυγος ενός ράφτη τα έδιωξε και αυτά έφυγαν για πάντα. Από τότε, οι Σκανταλιάρηδες κρύβονται στις μυστικές υπόγειες κατοικίες τους, όπου απαγορεύεται κάθε επαφή με τον κόσμο από πάνω, ειδικά με τους ανθρώπους. Μία μέρα, όμως, η ζωηρούλα Έλφι αποφασίζει να μην ανεχτεί άλλο αυτούς τους περιορισμούς. Μαζί με δύο φίλους της, τον Κιπ και τον Μπακ, σκαρφαλώνει στην επιφάνεια της γης, αποφασισμένη να βρει τον πραγματικό της προορισμό στη ζωή. Μετά από ξεκαρδιστικές περιπέτειες, η Έλφι πιάνει φιλίες με τον γκρινιάρη ζαχαροπλάστη Θίο και όλοι μαζί οι Σκανταλιάρηδες καταλαβαίνουν ποιος είναι ο σκοπός τους στη ζωή: να βοηθάνε τους άλλους.
Διανομή: Tanweer