24/12/19

Βόμβα – Bombshell

Μια αληθινή ιστορία, η οποία περιστρέφεται γύρω από τρεις κοπέλες που εργάζονται στο τηλεοπτικό Fox News και τις σχέσεις τους με τον επικεφαλής Ρότζερ Έιλς τον οποίο υποδύεται ο εξαιρετικός Τζον Λίθγκοου. 

Πρόκειται για την Γκρέτσεν Κάρλσον (Νικόλ Κίντμαν) η οποία υποβιβάστηκε και στη συνέχεια απολύθηκε επειδή δεν ενέδωσε στις σεξουαλικές ορέξεις του αφεντικού και τώρα μιλάει με δικηγόρους. Την Μέγκιν Κέλι (Σαρλίζ Θερόν), η οποία δεν υπέκυψε, αλλά παρέμεινε σιωπηρή προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα της στο δίκτυο και τέλος την Κάιλα Πόσπισιλ (Μαργκότ Ρόμπι), που δέχεται πιέσεις από τον Έιλς και ξεκινάει να ρωτάει εάν έχουν δεχθεί «πιέσεις» και άλλες κοπέλες στην εταιρεία.
Οι τρεις βασικοί χαρακτήρες του φιλμ με τα κοντινά πλάνα που χρησιμοποιεί ο σκηνοθέτης για να ανεβάσει την συγκινησιακή ένταση, είναι πραγματικές ηρωίδες και αξίζει τον κόπο να αναφερθεί η σκηνή με την Μαργκότ Ρόμπι, όπου ως Κάιλα «παγιδευμένη» ουσιαστικά, στο γραφείο του Έιλς καλείται να του αποδείξει ότι είναι «συνεργάσιμη και αφοσιωμένη» σηκώνοντας τη φούστα της, ώστε να του αποδείξει ότι έχει τα κατάλληλα προσόντα για να εμφανιστεί στο δελτίο ειδήσεων, μιας και η πολιτική του καναλιού είναι να έχει στα δελτία του όμορφες ξανθές κοπέλες και καλλίγραμμες.
Ο σκηνοθέτης έχει πιάσει το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης με σοβαρότητα και έχοντας στη διάθεσή του τέσσερις αρκετά καλές ερμηνείες, με προεξάρχοντα τον Τζον Λίθγκοου, ακολουθεί γραμμικά την ιστορία του σκανδάλου, που είχε ξεσπάσει στο Fox και τη δραματοποιεί με στερεότυπα μελοδράματος. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 26/12/19
Είδος: Δράμα, Βιογραφία
Σκηνοθεσία: Τζέι Ρόουτς
Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Σαρλίζ Θερόν, Μάργκοτ Ρόμπι, Τζον Λίθγκοου
Σύνοψη: Η ταινία ξεδιπλώνει το σκάνδαλο που ξέσπασε στο δίκτυο FOX και αφορούσε τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από επιφανείς γυναίκες κατά του Ρότζερ Έιλς, ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου του Fox News και επίσης προσωπικού συμβούλου για τις καμπάνιες ρεπουμπλικανών προέδρων των ΗΠΑ κατά το παρελθόν. Το σενάριο είναι του Τσαρλς Ράντολφ, που υπέγραψε πριν λίγα χρόνια το «Το μεγάλο σορτάρισμα» (The Big Short). Διανομή: Village