Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

28/12/19

Και… καλή χρονιά!

Στις 19 Δεκεμβρίου 2019 σε άρθρο μου με τίτλο «Το όνειρό μου» έγραφα μεταξύ άλλων ότι η αστυνομία (οποιουδήποτε κράτους) όταν ξεκινά μια επιχείρηση να εκκενώσει κάποια σπίτια που έχουν καταληφθεί από τρίτους, άγνωστους προς τους ιδιοκτήτες (είτε είναι ιδιώτες είτε το Κράτος) δεν ξεκινά με την ιδέα ότι θα αντιμετωπίσει ευγενικά άτομα που θα της πουν «τι μπορώ να κάνω για σας κύριοι;» Αν ήταν έτσι δεν θα ξεκινούσε «επιχείρηση», αλλά θα έστελνε εξώδικο με κάποιον κοστουμάτο γραφειοκράτη, ο οποίος μόλις το παρέδιδε θα λάβαινε την απάντηση: «Μισό… Να μαζέψουμε τα προσωπικά μας είδη και φύγαμε». 

* * *
Γι’ αυτό και σε τέτοιες επιχειρήσεις η αστυνομία συνοδεύεται από εισαγγελέα και πάει εξοπλισμένη. Επειδή γνωρίζει ότι το κτήριο δεν θα εκκενωθεί ομαλά και ήσυχα. Διότι μπορεί να βγουν κάποιοι που θα τους πετάξουν καμία καρέκλα (τουλάχιστον), και θα φωνάζουν «δεν βγαίνουμε από εδώ που να χτυπιέστε» και το «εδώ» να είναι ιδιοκτησία άλλου και όχι δική τους. Κάπου εκεί η παρεκτροπή είναι αναμενόμενη. Εάν αυτοί που έχουν καταλάβει το ξένο σπίτι δεν θέλουν να φύγουν, θα αναγκαστούν να τους «σύρουν δια της βίας». Με το: «Ελάτε καλά μου παιδιά, αποσυρθείτε ήσυχα-ήσυχα να πάμε κι εμείς στα σπίτια μας» δεν θα πετύχει κάτι η αστυνομία. 
* * *
Αυτά έγραφα στις 19/12 και το Σάββατο (22/12/2019) οι καταληψίες της βίλλας Κουβέλου που είχε εκκενωθεί με επιχείρηση πριν 10 μέρες, επανήλθαν να την ανακαταλάβουν με το επιχείρημα ότι εκεί είχαν «στεγάσει πλήθος πολιτιστικών – πολιτικών εκδηλώσεων» και είχαν «διοργανώσει διάφορους τοπικούς και κεντρικούς αγώνες». Όταν δε, τους απώθησε η αστυνομία, έτρεξαν προς το εμπορικό κέντρο πανικοβάλλοντας ανυποψίαστους καταστηματάρχες και καταναλωτές και καταστρέφοντας πράγματα που δεν τους ανήκουν.
* * *
Πώς να επαναλάβω τώρα, προς τους πολιτικούς ότι αυτά τα παιδιά δεν έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν σπίτια που δεν τους ανήκουν για τις πολιτιστικές ή πολιτικές εκδηλώσεις τους; 
* * *
Αυτό είναι το θέμα. Όχι το ότι η αστυνομία προσπαθεί να τους απωθήσει, οπότε πάνω στο σπρώξιμο γίνεται και κανα ατύχημα ένθεν κακείθεν. 
* * *
Οι  διάφοροι εκλεγμένοι (δεξιοί, αριστεροί και υπόλοιποι), αφού θέλουν να κάνουν δηλώσεις να μη τα ρίχνουν ο ένας στον άλλο. Να εξηγούν στα παιδιά αυτά, ότι εάν τους αρέσουν οι πολιτιστικές και πολιτικές εκδηλώσεις, δεν υπάρχει καλύτερος χώρος από τα σπίτια τους. Εκεί δεν πρόκειται να πάει απρόσκλητη η αστυνομία να τους ενοχλήσει. 
(Δημοσιεύεται στην Αμαρυσία του Σαββατοκύριακου 28/12/2019)