21/10/19

Το κάταγμα - Fractured

Κατά την διάρκεια της επιστροφής στο σπίτι, μετά από ένα έντονο διήμερο με τα πεθερικά του, ο Ρέι Μόνρο (Σαμ Γουόρθινγκτον) ένας ήσυχος και εμφανώς κουρασμένος ψυχικά οικογενειάρχης, κάνει μια στάση στο δρόμο με την γυναίκα του Τζόαν (Λίλι Ρέιμπ) και την κόρη του Πέρι (Λούσι Κάπρι) για ένα φρεσκάρισμα και ένα μικρό διάλλειμα από ένα οικογενειακό καυγαδάκι που έχει προηγηθεί μέσα στο αυτοκίνητο.
Στη διάρκεια αυτού του διαλλείματος η Πέρι τραυματίζεται και ο Ρέι με την Τζόαν την μεταφέρουν σε ένα κοντινό  κέντρο υγείας, που λειτουργεί με ένα προσωπικό που φαίνεται σαν κάτι να κρύβει… Ο Ρέι αφήνει την κόρη του με τη συνοδεία της Τζόαν στα χέρια της επιστήμης και κάθεται στο χώρο αναμονής όπου και κοιμάται περιμένοντας την περίθαλψη της κόρης του. Όταν ξυπνά τις αναζητά, αλλά κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει κάτι, η πρωινή βάρδια έχει αλλάξει, οι νοσοκόμες και οι γιατροί δεν τον γνωρίζουν και τα στοιχεία εισαγωγής της κόρης του δεν υπάρχουν. Οι επικεφαλής ιατροί, μάλιστα, αρχίζουν να τον αντιμετωπίζουν σαν να είναι παρανοϊκός. Ή έχει τρελαθεί ο Ρέι ή κάποια συνωμοσία παίζεται εις βάρος του και είναι υποχρεωμένος –μόνος εναντίον όλων- να ανακαλύψει την αλήθεια.
Το story δεν είναι πρωτότυπο, αλλά ο σκηνοθέτης Μπραντ Άντερσον καθηλώνει το θεατή, με την ατμόσφαιρα που δημιουργεί γύρω από την προσωπικότητα του ήρωα, με τις μυστηριώδεις συμπεριφορές των ιατρών και των νοσοκόμων του κέντρου, με τα close up του Γουόρθινγκτον, τα flashbacks στο παρελθόν του, τη μουντή -σχεδόν γκρίζα- φωτογραφία και την πραγματικά υποβλητική μουσική.
Η ταινία διαθέτει μυστήριο και κορυφούμενη αγωνία μέχρι το ανατρεπτικό φινάλε, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί προβλέψιμο μόνον από τους μυημένους στα θρίλερ τα οποία θέλουν να κατατάσσονται στην κατηγορία του «ψυχολογικού θρίλερ» όπως το πλασάρει το Netflix - (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Είδος: Θρίλερ, Ψυχολογικό
Σκηνοθεσία: Μπραντ Άντερσον
Παίζουν: Σαμ Γουόρθινγκτον. Λίλι Ρέιμπ, Στίβεν Τομπολόφσκι, Άντζοα Άντο, Λούσι Κάπρι
Σύνοψη: Μετά την εξαφάνιση της γυναίκας του και της τραυματισμένης κόρης του από την εντατική, ένας άντρας ψάχνει πανικόβλητος και πείθεται  ότι το νοσοκομείο κάτι του κρύβει.
Προβάλλεται στο Netflix