9/3/19

Captain Marvel

Ένα κόμικ της Marvel, όχι από τα συνηθισμένα. Πρώτον, έχει κεντρικό ήρωα μια γυναίκα, την Κάρολ Ντένβερς που την υποδύεται η Μπρι Λάρσον και είναι η Captain Marvel της ταινίας. Δεύτερον, και η σκηνοθεσία ανήκει κατά το ήμισυ σε γυναίκα (Άνα Μποντέν), που τη μοιράζεται με τον Ράιαν Φλεκ.

Η περιπέτεια δεν ξεφεύγει από τις καθιερωμένες του είδους, είναι θεαματική και με μπόλικους υπερήρωες, από την «καλή» και την «κακή» πλευρά.
Κατά το υποτυπώδες σενάριο, η Κάρολ Ντένβερς που προέρχεται από έναν πλανήτη με το όνομα Κρι, αναμειγνύεται σε ένα διαγαλαξιακό πόλεμο ανάμεσα σε δύο εξωγήινες φυλές και φυσικά πρέπει να σώσει τον πλανήτη C53, δηλαδή τη Γη της εποχής του 1990, κάτι που δίνει ένα άλλο ενδιαφέρον στην ταινία.
Κατά τα άλλα, ο Σάμιουελ Τζάκσον, υποδύεται έναν ειδικό πράκτορα της υπηρεσίας ΑΣΠΙΔΑ, ενώ εμφανίζεται και ο Τζουντ Λο.
INFO
Προβάλλεται από 7/3/19
Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας, Περιπέτεια,   Δράσης
Σκηνοθεσία: Άνα Μποντέν, Ράιαν Φλεκ  
Παίζουν: Γκέμα Τσαν, Μπρι Λάρσον, Μακένα Γκρέις, Λι Πέις, Μπεν Μέντελσον, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Τζουντ Λο, Ντζίμον Χούντσου, Ανέτ Μπένινγκ, Κόλιν Φορντ, Κλαρκ Γκρεγκ  
Σύνοψη: Μία ολοκαίνουρια περιπέτεια από μία πρωτόγνωρη περίοδο της ιστορίας τoυ MCU, που διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’90, παρακολουθεί την Κάρολ Ντένβερς (Μπρι Λάρσον) καθώς μεταμορφώνεται σε μία από τις πιο ισχυρές ηρωίδες του κόσμου. Όταν ένας μαινόμενος διαγαλαξιακός πόλεμος ανάμεσα σε δύο εξωγήινες φυλές καταλήγει στη Γη, η Ντένβερς και οι σύμμαχοι της βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα. (Από τη Feelgood)