13/3/19

Η Ακαδημία της Ομπρέλας

Η Ακαδημία της Ομπρέλας, είναι μια σειρά φαντασίας (10 επεισοδίων) που βασίζεται στο γνωστό κόμικ της Dark Horse και αφορά στην ιστορία έξι «ιδιόρρυθμων» παιδιών, που μετά από χρόνια που δεν ζούσαν μαζί, συναντιούνται με αφορμή τον θάνατο του πατριού τους και συνεργάζονται με σκοπό να διαλευκάνουν το μυστήριο γύρω από τον θάνατό του.
Με ένα άλμα στο χρόνο, πάμε σε μια ημέρα του 1989, κατά την οποία 43 τυχαίες γυναίκες, που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, φέρνουν στον κόσμο από ένα παιδί η κάθε μία, παρόλο που μέχρι και την προηγούμενη ημέρα δεν παρουσίαζαν κανένα σημάδι εγκυμοσύνης. 

Ο Σερ Ρέτζιναλντ Χάργκριβς, ένας δισεκατομμυριούχος βιομήχανος, υιοθετεί επτά από τα παιδιά αυτά, ιδρύει την Ακαδημία της Ομπρέλας και τα προετοιμάζει «για να σώσουν τον κόσμο». Όταν τα παιδιά είναι στην εφηβεία, η οικογένεια διασπάται και η ομάδα διαλύεται. Σε flashback βλέπουμε το ενδιαφέρον παρελθόν τους.
Στο σήμερα, τα έξι τριαντάχρονα πλέον παιδιά που επέζησαν συναντιούνται με αφορμή τον θάνατο του Χάργκριβς και μπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες, δεδομένου ότι έχουν τεράστιες δυνάμεις και δυνατότητες και ιδιαίτερα ο Νούμερο Πέντε, που μπορεί να ταξιδεύει στο χρόνο όποτε θέλει, την ίδια ώρα που η μικρή Βάνια ουσιαστικά είναι ακατάβλητη, αλλά (ευτυχώς) δεν το ξέρει.
Ο Λούθερ, ο Ντιέγκο, η Άλισον, ο Κλάους, η Βάνια και ο Νούμερο Πέντε ουσιαστικά αποτελούν σούπερ ήρωες, αλλά δεν διαθέτουν τη μαγεία και τη λάμψη των σούπερ ηρώων της Marvel και της DC Comics. Μοιάζουν με καθημερινούς ανθρώπους, εκτός αν προσέξετε… κάποιες λεπτομέρειες.
Η σειρά είναι σκοτεινή και η ατμόσφαιρα είναι γκόθικ και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις ταινίες «τύπου Χάρι Πότερ». 
Οι χαρακτήρες έχουν «προσωπικότητα», δεν είναι χάρτινοι, διαθέτουν αισθήματα και παρελθόν γεμάτο τραύματα και εμπειρίες.
Τα ντεκόρ είναι εξαιρετικά, όπως και η φωτογραφία, ενώ η μουσική είναι υποβλητική (ειδικά τα βιολιά, που παίζουν και ιδιαίτερο ρόλο στη σειρά) και τα τραγούδια είναι γνωστά και δεμένα άψογα με την εξέλιξη, που οδηγεί σε ένα κρεσέντο αγωνίας και ανατροπών προς το φινάλε. (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 15/2/2019 στο Netflix σε παραγωγή Universal Cable Productions
Παίζουν: Έλεν Πέιτζ (Βάνια), Τομ Χόπερ (Λούθερ), Έμι Ρέιβερ-Λάμπαν (Άλισον), Ρόμπερτ Σίχαν (Κλάους), Ντέιβιντ Καστανιέντα (Ντιέγκο), Έιντεν Γκάλαγκερ (Νο 5), Κάμερον Μπρίτον (Χέιζελ) και Μέρι Τζέι Μπλάιζ.
Τον ρόλο του showrunner και διευθυντή παραγωγής έχει ο Στιβ Μπλάκμαν ("Fargo", "Θνητοί Θεοί") σε συνεργασία με τον Τζεφ Φ. Κινγκ ("Χέρι του Θεού"), την Bluegrass Television, τον Μάικ Ρίτσαρντσον και τον Κιθ Γκόλντμπεργκ από την Dark Horse Entertainment. Χρέη διευθυντή παραγωγής εκτελούν επίσης ο Τζέραρντ Γουέι και ο Γκαμπριέλ Μπα.