30/1/19

Ιώ - Ιο

Η ταινία «Ιώ», μου θύμισε –στο περίπου- την «Διάσωση» με τον Ματ Ντέιμον. Εκείνος ξέμεινε μόνος στον Άρη όταν τα άλλα μέλη της αποστολής είχαν αναχωρήσει, ενώ εδώ η Σαμ μια νεαρή κοπέλα έχει μείνει μόνη της σε μια κατεστραμμένη Γη και ενώ προσπαθεί να επιβιώσει, λαβαίνει μηνύματα ότι θα πρέπει να προλάβει το τελευταίο διαστημόπλοιο για την Ιώ, το δορυφόρο του Δία, όπου οι άνθρωποι βρίσκοντας παρόμοιες συνθήκες ζωής έχουν δημιουργήσει μια Αποικία. 

Βρήκα τη μοναξιά ως κοινή συνισταμένη των δύο ταινιών, μόνο που εδώ συντελεί στο να εκτιμά η Σαμ, που είναι μόνη της και διατηρεί επικοινωνία με τον φίλο της Ελον, ότι ίσως να είναι καλύτερα να μείνει στη Γη και να προσπαθήσει να «επαναφέρει» κάποια πράγματα στην κανονικότητα. 
Η Margaret Qualley, υποδύεται την Σαμ, η οποία έχοντας γνώσεις, αλλά και τεχνολογία, που τη βοηθούν να επιβιώνει, διατηρεί τις ελπίδες της μέσα στον μικρόκοσμο που έχει δημιουργήσει, παρά το γεγονός ότι το περιβάλλον γύρω της είναι αφιλόξενο και όταν κυκλοφορεί έξω φοράει πάντοτε μάσκα οξυγόνου. Παράλληλα, μαγνητοφωνεί κάθε καινούργια ανακάλυψή της ή τις διαδικασίες που ακολουθεί για τη δημιουργία φυτών ανθεκτικών στο νέο (μολυσμένο) περιβάλλον της Γης.
Τη μοναχική ζωή της, θα διακόψει ένας άντρας που καταφθάνει στην περιοχή της με αερόστατο αναζητώντας τον πατέρα της και θα προσπαθήσει να την μεταπείσει να προλάβουν την τελευταία πτήση προς την Αποικία. Είναι ο, λίγο μυστηριώδης Μίκα, τον οποίο υποδύεται ο Anthony Mackie, με τον οποίο θα έχουν αρκετές συζητήσεις.
Ο σκηνοθετικός ρυθμός του Jonathan Helpert, είναι λίγο αργός, αλλά μπορεί και να θέλει να δείξει πόσο αργά περνάει ο χρόνος όταν είσαι μόνος…
INFO
Προβάλλεται από 18/1/19 στο Netflix
Σκηνοθεσία:  Jonathan Helpert
Παίζουν: Margaret Qualley, Anthony Mackie, Danny Huston