20/12/18

Η Άννα και η Αποκάλυψη – Anna and the Apocalypse

Να ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι η ταινία βασίζεται στη βραβευμένη με BAFTA ταινία μικρού μήκους «Zombie Musical» του Ράιαν ΜακΧένρι και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα μετα-αποκαλυπτικό μιούζικαλ, για την καταστροφή του κόσμου, γυρισμένο εξ ολοκλήρου στη Σκωτία και όπως διαπιστώνει ο θεατής, δίνει την ευκαιρία σε νέους ηθοποιούς να αναπτύξουν το όποιο ταλέντο τους σε υποκριτική, χορό και τραγούδι ταυτόχρονα. 

Τα παιδιά ενός σχολείου, του οποίου ο διευθυντής Mr. Savage (Πολ Κέι) είναι ένας τύπος άξιος του ονόματός του, ενώ ετοιμάζονται για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή,  διαπιστώνουν σιγά-σιγά ότι ο κόσμος γύρω τους μολύνεται και οι άνθρωποι μετατρέπονται σε ζόμπι. Στόχος τους πλέον είναι να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές ή αντιζηλίες είχαν και να προσπαθήσουν να επιβιώσουν. 
Το μιούζικαλ έχει ρυθμό και τραγούδια με στίχους που αντιπροσωπεύουν τις ανησυχίες των έφηβων για τους ίδιους και για τον κόσμο που τους περιβάλλει. Στο πρώτο μέρος είναι μια καθαρή νεανική κωμωδία, ενώ στο δεύτερο, που τα πράγματα σοβαρεύουν με την εμφάνιση των ζόμπι, μετατρέπεται σε ένα θρίλερ επιβίωσης με κορυφούμενη δράση, αλλά πάντα με μουσικό ρυθμό και ταυτόχρονο χιούμορ.
Το soundtrack της ταινίας είναι πρωτότυπη μουσική σύνθεση των Ρόντι Χαρτ και Τόμι Ρέιλι (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 20/12/18
Είδος: Τρόμου / Κωμωδία / Μιούζικαλ   
Σκηνοθεσία: Τζον Μακ Φέιλ 
Παίζουν: Έλα Χαντ, Μάλκομ Κάμινγκ, Σάρα Σουάιρ  
Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, το ξύπνημα των ζόμπι απειλεί την ήσυχη πόλη του Little Haven, αναγκάζοντας την Άννα και τους φίλους της να τρέξουν, να παλέψουν και να… πετσοκόψουν προκειμένου να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι αγαπημένοι τους. Σύντομα, θα ανακαλύψουν πως κανείς δεν είναι ασφαλής σε αυτόν τον κόσμο και, καθώς τα πάντα καταρρέουν γύρω τους, θα αντιληφθούν πως μπορούν να εμπιστευτούν μόνο ο ένας τον άλλον
Διανομή: Odeon