15/10/24

Σύντομη ιστορία μιας οικογένειας - Brief history of a family

Ένα δυνατό σκηνοθετικό ντεπούτο, πάνω στην κινεζική πολιτική «ένα παιδί ανά οικογένεια» που φέρνει αβίαστα στο μυαλό τον πρώιμο Χάνεκε. 
Ο σκηνοθέτης  καταφέρνει να ταιριάξει απόλυτα την παράνοια με την πραγματικότητα, υπογραμμίζοντας μ’ αυτό το επιβλητικό θρίλερ, με ποιο τρόπο οι πιο ανησυχητικές ιστορίες, κατοικούν μέσα σε όσα θεωρούμε δεδομένα.
Ένα μικροατύχημα ανοίγει την κερκόπορτα μιας μεσοαστικής οικογένειας για να εισβάλει ένα νέο μέλος. Ένα νεαρό αγόρι που αρχικά συστήνεται ως «φίλος», ο οποίος σταδιακά διεκδικεί όλο και πιο έντονα τη θέση του «ενός» παιδιού. 
Ποιο είναι, όμως, το πραγματικό του κίνητρο και ποια θα είναι η αντίδραση του βιολογικού παιδιού απέναντι στον εισβολέα, είναι ένα λεπτό θέμα, το οποίο ο σκηνοθέτης προσεγγίζει και το αναλύει με χειρουργική ακρίβεια. 
Ο Λιν Ζιανζίε έχει δώσει έναν αργό και στοχαστικό ρυθμό στην ταινία του, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη των χαρακτήρων και στις διαπροσωπικές τους σχέσεις υπό την επίδραση των κοινωνικών αλλαγών, μέσα από την εξέλιξη της σύγχρονης κινεζικής κοινωνικο-πολιτικής ιστορίας. (Κριτική μου για το myfilm)
INFO
Προβάλλεται στις αίθουσες από 17/10/2024
Είδος: Θρίλερ, Δράμα, Μυστηρίου, 99΄
Χώρες: Κίνα, Δανία, Γαλλία, Κατάρ, 2024
Σκηνοθεσία: Λιν Ζιανζίε
Παίζουν: Κε-Γιού Γκουό, Μουράν Λιν, Φενγκ Ζου
Διανομή: Ama Films