3/10/24

Όλες οι νέες ταινίες από 3/10/2024 :

Joker: Τρέλα για δύο / Μικροί ήρωες σε δράση / Τα 13 τριαντάφυλλα (Επαν.)
===
Joker: Τρέλα για δύο - Joker: Folie a deux
Η ταινία αποτελεί συνέχεια του βραβευμένου με Όσκαρ Joker (2019) και είναι ουσιαστικά  χωρισμένη σε δύο μέρη: το πρώτο (βίαιο και σκληρό) που διαδραματίζεται μέσα στη φυλακή, το δεύτερο (και λίγο βαρετό) μέσα στο δικαστήριο και με ένα πρόλογο κινουμένων σχεδίων πριν τους τίτλους έναρξης (εξαιρετικά πρωτότυπο και αρκετά αστείο). 
Περισσότερα ΕΔΩ
INFO
Είδος: Μιούζικαλ, Φυλακής, Δικαστικό, Δράμα 138'
Χώρα: ΗΠΑ, 2024
Σκηνοθεσία: Τοντ Φίλιπς
Παίζουν: Χοακίν Φίνιξ, Lady Gaga, Μπρένταν Γκλίζον, Κάθριν Κίνερ, Ζαζί Μπιτζ
Διανομή: Tanweer
===
Μικροί ήρωες σε δράση - Buffalo kids
Η Μαίρη και ο Τομ, είναι δύο αχώριστα ορφανά αδέρφια από την Ιρλανδία, που φτάνουν στην Νέα Υόρκη και ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι με τρένο διασχίζοντας την Άγρια Δύση, όπου θα γνωρίσουν έναν ξεχωριστό καινούριο φίλο που θα τους αλλάξει την ζωή για πάντα. Με συμμάχους την περιέργεια, την ομαδική δουλειά και τη φιλία, θα έρθουν αντιμέτωποι με τρομερούς αντιπάλους, θα συναντήσουν απρόσμενους φίλους, απροσδόκητους ήρωες και θα μπλέξουν σε απίστευτες περιπέτειες στην αναζήτησή τους για ένα νέο σπίτι.
INFO
Είδος: Animation, Οικογενειακό, 93΄
Χώρα: Ισπανία, 2024
Σκηνοθεσία: Χουάν Γιέζους Γκαρσία Γκαλότσα και Πέδρο Σόλις Γκαρσία
Διανομή: The Film Group
===
Τα 13 τριαντάφυλλα - Las 13 rosas (Επαν.)
Ιστορικό δράμα που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα τα οποία εκτυλίχθηκαν στην Ισπανία λίγο μετά τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο (1936–1939). Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην εκτέλεση 13 νεαρών γυναικών από το καθεστώς του Φρανθίσκο Φράνκο στις 5 Αυγούστου του 1939.
Μετά την ήττα της Δημοκρατίας στον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο, το νέο καθεστώς του Φράνκο εφάρμοσε σκληρή καταστολή εναντίον όσων συνδέονταν με τις δημοκρατικές δυνάμεις ή ήταν ύποπτοι για συμμετοχή σε αντιφασιστικές δράσεις. Εκείνη την εποχή, 13 νέες γυναίκες, που τους δόθηκε το συλλογικό όνομα Las 13 Rosas, κατηγορήθηκαν αδίκως για συμμετοχή σε μια συνωμοσία με σκοπό τη δολοφονία του Φράνκο και άλλων ηγετών του καθεστώτος, κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Παρά την έλλειψη αποδείξεων, καταδικάστηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν. (Περισσότερα ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Ιστορικό, Δράμα, 124΄
Χώρα: Ισπανία, Ιταλία, 2007
Σκηνοθεσία: Εμίλιο Μαρτίνεζ Λαζάρο
Παίζουν: Πιλάρ Λόπεζ Ντε Αγιάλα, Βερόνικα Σάντσεζ, Μάρτα Ετούρα, Νάντια Ντε Σαντιάγο, Γκαμπριέλα Πεσιόν, Ενρίκο Λοβέρσο, Αντριάνο Τζιανίνι
Διανομή: New Star