21/9/24

Το τέλειο ζευγάρι – The perfect couple (σειρά)

Μίνι σειρά, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Elin Hilderbrand, που συνδυάζει στοιχεία μυστηρίου και κοινωνικού δράματος, καθώς εξετάζει τις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της πλούσιας και επιδραστικής στην κοινωνία οικογένειας Γουίνμπερι και τους καλεσμένους τους.
Η ιστορία διαδραματίζεται στο κοσμικό νησί Nantucket, λίγο πιο έξω από τη Νέα Υόρκη, όπου μια πολυτελής γαμήλια τελετή καταλήγει σε τραγωδία, όταν ανακαλύπτεται το πτώμα μιας καλεσμένης του γάμου και κολλητής της Αμέλια της νύφης (Eve Hewson), η οποία αποτελεί «ξένο σώμα» για την οικογένεια του γαμπρού (Billy Howle). Αυτό μετατρέπει τον γάμο σε μια έρευνα για δολοφονία, αποκαλύπτοντας κρυμμένα μυστικά και οικογενειακές εντάσεις, τις οποίες με μαεστρία προσπαθεί να αποκρύπτει η Γκριρ (Nicole Kidman) μαζί με τον Ταγκ, τον άντρα της (Liev Schreiber), ο οποίος ζει στη σκιά της, δεδομένου ότι η Γκριρ είναι διάσημη συγγραφέας και εξαιρετικά χειριστική γυναίκα.
Η σειρά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια απλή soap opera, εάν το πρωταγωνιστικό ζευγάρι δεν ήταν η Kidman και ο Schreiber, η οποίοι δεν αποτελούν το μοναδικό «τέλειο ζευγάρι» (που στο βάθος δεν είναι) στη μεγάλη οικογένεια των Γουίνμπερι και των καλεσμένων τους.
Ενδιαφέρον χαρακτήρας στη σειρά είναι και η αστυνομική επιθεωρήτρια, η οποία κατακρίνει και το διοικητή του τοπικού αστυνομικού τμήματος, ο οποίος συμπεριφέρεται με συγκατάβαση και ανεκτικότητα απέναντι στους πλούσιους του νησιού.
Η σκηνοθέτρια Susanne Bier (σειρές: The First Lady, The Night Manager / ταινίες: Ίσως-Αύριο, Η Δεύτερη Αλήθεια, Με τα Μάτια Κλειστά) έχοντας ένα σχετικά δυνατό cast στη διάθεσή της, έχει δώσει αρκετό αστυνομικό suspense στη σειρά, η οποία μπορεί να καταταχθεί στο είδος whodunnit αφού μέχρι το φινάλε δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιος σκότωσε την κολλητή της νύφης και σχόλασε ο γάμος. (Κριτική μου για το myFilm)
INFO
Είδος: Μίνι σειρά, Μυστηρίου, Αστυνομική (6 ωριαίων επεισοδίων)
Χώρα: ΗΠΑ, 2024
Σκηνοθεσία: Susanne Bier
Παίζουν: Nicole Kidman, Liev Schreiber, Eve Hewson, Billy Howle, Dakota Fanning, Meghann Fahy
Προβάλλεται στο Netflix