19/6/24

Ανθρωπίστρια βρικόλακας αναζητά αυτοκτονικό άτομο - Humanist vampire seeking consenting suicidal person

Μια νεανική, ρομαντική, έξυπνη και τολμηρή ιστορία βρικολάκων. Κάτι μεταξύ των ταινιών (με αυτή τη σειρά): Adam’s Family, Twilight, Love Story.  
Η Σάσα (Σαρά Μονπετί) είναι μια νεαρή βαμπίρ που έχει πρόβλημα με την εφηβεία της. Είναι πολύ συναισθηματική και ανώριμη για να ακολουθήσει τα χνάρια της οικογένειας. Δεν της αρέσει να σκοτώνει, χρειάζεται όμως αίμα για να ζήσει. Οι γονείς της αγωνιούν πάνω στο θέμα της διατροφής και της ανατροφής της. Η μητέρα της, θέλει οπωσδήποτε να τη δει να ωριμάζει και προσπαθεί μα μια ξαδέρφη της, να την κάνουν σωστό βαμπίρ πιέζοντάς την, σε αντίθεση με τον πατέρα που ισχυρίζεται «κάθε πράγμα στον καιρό του». Ο γιατρός και ο παιδοψυχολόγος ης οικογένειας δεν μπορούν να προσφέρουν πολλά. Η Σάσα είναι ένα για υγιές άτομο, έχει τα σωστά δόντια, αλλά οι κυνόδοντές της δεν μεγαλώνουν όταν βλέπει τους γονείς της στο υπόγειο να πετσοκόβουν αθώα θύματα. Είναι συναισθηματικά ανώριμη κι αδύναμη.
Ευτυχώς, η Σάσα, σε μια συνεδρία των Ανώνυμων Καταθλιπτικών και Αυτοκτονικών που τελικά δέχεται να συμμετέχει, γνωρίζει τον Πολ (Φελίξ-Αντουάν Μπενάρ), έναν μοναχικό έφηβο με τάσεις αυτοκτονίας, ο οποίος την ερωτεύεται με την πρώτη ματιά και είναι πρόθυμος να δώσει τη ζωή του για να σώσει τη δική της. 
Εκεί έχουμε θέμα: το να δώσει τη ζωή του για να την σώσει είναι ένας σοβαρός λόγος για να τον ερωτευτεί. Και αυτό συμβαίνει. Η οικογένειά της όμως είναι κάθετη: πρέπει να τον δαγκώσει και να του πιεί το αίμα μέχρι θανάτου, διότι εάν τον δαγκώσει «λίγο, για να ξεγελάσει την πείνα της» θα γίνει κι αυτός βρικόλακας.
Η Αριάν Λουί-Σεζ, μαζί με τον Σαόν Παβλίν και τη σκοτεινή (ποιος βρικόλακας κυκλοφορεί στο φως της ημέρας;) φωτογραφία του, αλλά και με τη -σχεδόν κλασική- μουσική του Πιέρ-Φιλίπ Κοτέ, έχει γυρίσει με ανατρεπτικό τρόπο, μια ταινία για την αναζήτηση του εαυτού, τον πρώτο έρωτα και την ενηλικίωση. (Κριτική μου για το myFilm)
INFO
Είδος: Κομεντί, Τρόμου, 90΄ 
Χώρα: Καναδάς, 2023
Σκηνοθεσία: Αριάν Λουί-Σεζ
Παίζουν: Σαρά Μονπετί, Φελίξ-Αντουάν Μπενάρ, Στιβ Λαπλάντ, Σοφί Καντιέ, Νοεμί Ο' Φάρελ
Διανομή: Cinobo