24/5/24

Mercy

Καθηλωτικό θρίλερ με μεγάλες δόσεις suspense, που παρά κάποιες υπερβολές, σου χαρίζει ένα ευχάριστο δίωρο.
Η στρατιωτική γιατρός Μισέλ (Λία Γκίμπσον) επιζεί από μια επικίνδυνη έκρηξη κατά τη θεραπεία ενός στρατιώτη στο Αφγανιστάν, που κάνει τη θητεία της. Μετά από δύο χρόνια τη βρίσκουμε να εργάζεται στο νοσοκομείο Mercy. Είναι έτοιμη να φύγει από τη δουλειά με τον γιο της Μπόμπι όταν μια αποστολή του  FBI έρχεται στα Επείγοντα μαζί με τον κρατούμενο Ράιαν Κουίν. Έχουν τραυματιστεί σε μια ενέδρα που τους είχε κάνει η εγκληματική οικογένεια Κουίν (με καταγωγή από την Ιρλανδία). Ο godfather της οικογένειας είναι ο Πάτρικ Κουίν (Γιόν Βόιτ) και ο επίδοξος διάδοχός του Σάνι Κουίν (Τζόναθαν Ρις Μέγιερς). Η συμμορία της οικογένειας Κουίν καταλαμβάνει το νοσοκομείο, κρατάει όμηρους το προσωπικό και ψάχνει να βρει τον Ράιαν, που τον έχει κρύψει ένας πρωτάρης και άκαπνος πράκτορας του FBI μαζί με την Μισέλ, η οποία ως πρώην σκληροτράχηλη του Αφγανιστάν αναλαμβάνει ρόλο Μπρους Γουίλις στο «Πολύ σκληρός για να πεθάνει», ή το ρόλο της Γουόντερ Γούμαν, όπως της λέει και ο σεκουριτάς του νοσοκομείου.
Με κορμοστασιά Λάρα Κροφτ, αλλά με λευκό φανελάκι, η Λία Γκίμπσον κλέβει την παράσταση, ενώ για τον Γιόν Βόιτ ακόμα αναρωτιέμαι «γιατί να πάρει το ρόλο του godfather Κουίν». Ευτυχώς η μικρή διάρκεια της ταινίας και η καταιγιστική δράση δεν σου επιτρέπουν να σκεφτείς ατέλειες, ή κενά του σεναρίου, ή και ερμηνείες ακόμα. Ένα είναι σίγουρο πάντως: ότι τα μέλη της συμμορίας Κουίν, κάνουν τόσα λάθη που θυμίζουν τους αδερφούς Ντάλτον από το κόμικ Λούκι Λουκ. (Κριτική μου για το myFilm)
INFO
Προβάλλεται στο NetflixNetflix
Είδος: Θρίλερ, Δράση, 85΄
Χώρα: ΗΠΑ, 2023
Σκηνοθεσία: Τόνι Ντιν Σμιθ
Παίζουν: Λία Γκίμπσον, Τζόναθαν Ρις Μέγιερς, Γιόν Βόιτ, Σεμπάστιαν Ρόμπερτς, Άντονι Κονέτσνι, Πάτρικ Ρόκας, Άντονι Μπολονέζε, Σάνον Κούνεϊ