6/4/24

Σώσε με (σειρά)

Βραδυφλεγής, ελληνική αστυνομική μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων. Ένα ψυχολογικό θρίλερ που αφηγείται μια ιστορία ενοχής, εκδίκησης και λύτρωσης με φόντο την ελληνική επαρχία. Η σειρά βασίζεται στο best seller ψυχολογικό θρίλερ του συγγραφέα Δημήτρη Σίμου (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ματαίχμιο).
Μια μοναχική καλλιτέχνης ξυλογλυπτικής, η Νικόλ Πομάνου (Δανάη Σκιάδη), επιστρέφει στο χωριό της στην Κομοτηνή, για να συναντήσει την οικογένειά της στο μνημόσυνο του πατέρα της. Την επόμενη μέρα της άφιξής της, η μικρότερη αδελφή της, η Άλκηστη, εξαφανίζεται. Λίγα χιλιόμετρα μακριά, η αστυνόμος Δέσποινα Λουκίδη (Έλενα Μαυρίδου) φτάνει στην Κομοτηνή για να αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας μιας νεαρής γυναίκας. Η σωρός της ανακαλύπτεται στο Εθνικό Πάρκο Θράκης. Από το θύμα έχουν αφαιρεθεί τα μάτια. 
Το story που επακολουθεί αφορά έναν κατά συρροή δολοφόνο που αναστατώνει τη ζωή της περιοχής. Το κυνήγι του πλέκει έναν ιστό που ενώνει ξανά τη μοίρα δύο γυναικών, τη στιγμή που το κρυμμένο παρελθόν της οικογένειας Πομάνου θα συναντήσει το παρόν. 
Γυρισμένη με ατμόσφαιρα που θυμίζει σκανδιναβική αστυνομική ταινία (nordic noir, χάρη στη φωτογραφία του Βασίλη Κασβίκη), η σειρά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από παρόμοιες ξένες, διαθέτει στοιχεία που μπορούν να κρατήσουν καθηλωμένο το θεατή που δεν έχει συνηθίσει τέτοιου είδους ελληνικές σειρές: συγκλονιστικές ερμηνείες, παράλληλές ιστορίες σχέσεων πάθους και λύτρωσης και ανατροπές μέχρι τον επίλογο που δεν περιμένει κανείς. Διαδραματίζεται δε στην περιοχή της Κομοτηνής, ενός τόπου που χρωματίζεται από τη συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων, όπου οι ισορροπίες είναι λεπτές.
Το σενάριο της σειράς υπογράφουν, εκτός από τον συγγραφέα, ο Βαγγέλης Νάσης και ο Πιέρρος Ανδρακάκος, που έχει κάνει και τη σκηνοθεσία των οχτώ 50λεπτων επεισοδίων (τα οποία γυρίστηκαν στη Θράκη και την Αθήνα) - Κριτική μου για το myfilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Σειρά, Αστυνομική, Δραματική, 8 επεισοδίων των 50΄
Χώρα: Ελλάδα, 2022
Σκηνοθεσία: Πιέρρος Ανδρακάκος
Παίζουν: Δανάη Σκιάδη, Έλενα Μαυρίδου, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Νίκος Γεωργάκης, Μαρία Γεωργιάδου, Σύρμω Κεκέ, Έκτορας Λιάτσος, Άννα Μάσχα, Λίλα Μπακλέση, Κώστας Μπιμπής, Παύλος Ορκόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Μιχάλης Συριόπουλος.