21/12/23

Ο μαέστρος - Maestro

Μια ταινία αγάπης για τη ζωή και την τέχνη, μία συναισθηματικά επική απεικόνιση της οικογένειας και της αγάπης. Αυτό είναι βασικά το θέμα της φιλόδοξης ταινίας του Μπράντλεϊ Κούπερ, που μας έχει δώσει προηγουμένως το «Ένα αστέρι γεννιέται».Η ταινία εξιστορεί το χρονικό της σχέσης ζωής ανάμεσα στο πολιτισμικό είδωλο Λέοναρντ Μπέρνσταϊν (ο Μπράντλεϊ Κούπερ έχει κρατήσει για τον εαυτό του το ρόλο) και την γυναίκα του Φελίσια Μοντεαλέγκρε (η Κάρεϊ Μάλιγκαν κερδίζει τις εντυπώσεις).
Είναι κρίμα, που αυτό το μεγαλεπήβολο για τον Κούπερ φιλμ, δίνει μεγαλύτερη σημασία στην αισθηματική και σεξουαλική ζωή του Μπερνστάιν (ήταν bisexual) και λιγότερη στο μουσικό του έργο και τη φυσιογνωμία του ως μουσουργού, που τον είχε κάνει διάσημο.
Η ταινία, ασπρόμαυρη στο πρώτο μέρος από τα πρώτα χρόνια του νεαρού Μπερνστάιν και έγχρωμη στη συνέχεια, είναι προσεγμένη τεχνικά και με έξοχη φωτογραφία από τον Μάθιου Λίμπατικ δεν προσφέρει κάποιες επιπλέον γνώσεις για τον μουσουργό, παρά μόνο μια εμπνευσμένη σκηνή, όταν διευθύνει με ένταση μια συναυλία σε μια εκκλησία, η οποία εκφράζει τη λατρεία του και το πάθος του για τη μουσική. Συναυλία που συμβάλλει και στην επανένωση με τη γυναίκα του.
INFO
Προβάλλεται από 20/12/2023 στο Netflix 
Είδος: Ρομαντική, Βιογραφία, 129΄
Χώρα: ΗΠΑ, 2023
Σκηνοθεσία: Μπράντλεϊ Κούπερ
Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Ματ Μπόουμερ, Βιντσέζο Αμάτο
Προηγήθηκε στους κινηματογράφους από την The Film Group