8/10/23

Fair play

Δράμα χαρακτήρων με φόντο τον σκληρό και γεμάτο εντάσεις χώρο των χρηματιστηριακών επιχειρήσεων και ταυτόχρονα μια ταινία που αναδεικνύει τι μπορεί να συμβεί σε ένα χώρο γεμάτο ανταγωνισμό, ζήλια και φθόνο, όταν αλλάζει η δυναμική της εξουσίας.
Η Έμιλι (Φίμπι Ντίνεβορ) και ο Λουκ (Άλντεν Έρενραϊχ), πολύ ερωτευμένοι και με έντονη διάθεση να αλληλοβοηθούνται, ζουν μια σχετικά άνετη ζωή εργαζόμενοι και οι δύο σε μια χρηματιστηριακή εταιρεία, στην οποία δεν έχουν δηλώσει τη μεταξύ τους σχέση και ότι ετοιμάζονται να αρραβωνιασθούν, λόγω του ότι το απαγορεύουν οι κανόνες της εταιρείας. 
Μετά από μια απροσδόκητη απόλυση του προϊσταμένου τους αναλυτή, το ζευγάρι πανηγυρίζει δεδομένου ότι ο Λουκ προσδοκά να πάρει τη θέση του και στη συνέχεια να βοηθήσει και την Έμιλι να πάρει προαγωγή. Όμως η θέση του απολυμένου αναλυτή δίνεται στην Έμιλι και το γεγονός αυτό ανατρέπει τη μεταξύ τους σχέση. Ο Λουκ χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του και τώρα είναι η Έμιλι που τον καθησυχάζει ότι θα τον βοηθήσει να πάρει κι εκείνος προαγωγή. Αυτό δεν αρέσει στον Λουκ, που έχει συνηθίσει να πατρονάρει την Έμιλι και έρχεται σε αντίθεση φυσικά με τις φιλοδοξίες της, διότι και εκείνη θέλει να επιτύχει με τη δική της αξία. 
Η σχέση των δυο νέων μετατρέπεται σε σχέση έρωτα-μίσους και ο «πόλεμος των φύλων» ξεσπά με τη Κλόε Ντόμοντ (που έχει γράψει και το σενάριο) μέσα από μια σφιχτή σκηνοθεσία γεμάτη suspense και ένταση, να αναδεικνύει τη γυναικεία δυναμική, αλλά και την αντρική ευθραυστότητα.  
Οι ερμηνείες είναι πολύ καλές με τη Φίμπι Ντίβενορ να κερδίζει τις εντυπώσεις, ως μια μορφωμένη και δυναμική γυναίκα που εξαντλείται όλο και περισσότερο από την αδυναμία του μελλοντικού άντρα της να αντιμετωπίζει κρίσεις καθώς και από την εμμονή της μητέρας της να τους παντρέψει οπωσδήποτε και στα γρήγορα. Αλλά και ο Άλντεν Έρενραϊχ δεν είναι κακός, υποδυόμενος αυτόν που έχει ανελιχθεί όχι απόλυτα με την αξία του, αλλά έχει μελετήσει καλά τον οδηγό «Πώς να επιτύχετε κοινωνικά και επαγγελματικά με γρήγορο τρόπο». 
Μια συναρπαστική ταινία, σκληρή, κυνική, αλλά γοητευτική. (Κριτική μου για το myFilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Θρίλερ, Δράμα, 113΄
Χώρα: ΗΠΑ, 2023
Σκηνοθεσία: Κλόε Ντόμοντ
Παίζουν: Φίμπι Ντίνεβορ, Άλντεν Έρενραϊχ, Έντι Μάρσαν