8/9/23

Τριάδα – Triada - Triptych

Μεξικανική δραματική σειρά αστυνομικού μυστηρίου και οκτώ επεισοδίων, που από το Netflix παρουσιάζεται ως εξής: Η ντετέκτιβ Μπέκα (απ’ το Ρεμπέκα) συναντά μια ετοιμοθάνατη γυναίκα που γνωρίζει το όνομά της και της μοιάζει. Η γνωριμία τους πυροδοτεί μια θύελλα περίεργων καταστάσεων.
Η σειρά ξεκινά με μια γυναίκα, την Αλέιντα, που αναγκάζεται να μπει σε ένα κτίριο, πυροβολεί και τραυματίζει μερικούς ανθρώπους και στη συνέχεια παίρνει όμηρο μια γιατρό στην ταράτσα του κτιρίου. Ακολουθεί ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία που καταφθάνει και η γυναίκα τραυματίζεται. Όταν η Μπέκα, φτάνει στη σκηνή, σοκάρεται διαπιστώνοντας ότι η Αλέιντα της μοιάζει σαν δίδυμη. Το μυστήριο της σειράς αυξάνεται όταν ανακαλύπτει ότι δεν είναι δίδυμες αλλά υπάρχει και τρίτη που της μοιάζει (τρίδυμα;) η Ταμάρα. 
Στο ρόλο και των τριών, της νυχτόβιας Ταμάρα, της επιδέξιας και επικίνδυνης  Αλέιντα και της νομιμόφρονης Μπέκα, βρίσκεται η εξαιρετική Μάιτε Περόνι, της οποίας οι τρεις διαφορετικές ερμηνείες είναι ελκυστικές και ενδιαφέρουσες, αλλά τί να το κάνεις; Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.
Υπάρχουν βέβαια πολλές ανατροπές, μερικές προβλεπόμενες και άλλες όχι. Η σειρά ενώ ξεκινάει με νεύρο και ένταση, αρχίζει να κάνει κοιλιά προς το μέσον και καταλήγει μελοδραματική και αργόστροφη προς το φινάλε. Πάντως δεν παύει να είναι αξιοπρεπής. 
Βλέπεται με σχετικό ενδιαφέρον. (Κριτική μου για το myFilm)
INFO
Είδος: Σειρά, Αστυνομική, Δράμα (8 επεισόδια των 45΄)
Χώρα: Μεξικό, 2022
Δημιουργός: Λετίσια Λόπεζ Μάργκαλι
Σκηνοθεσία: Άλμπα Τζιλ & Λεονάρντο Ντ’ Άντονι
Παίζουν: Μάιτε Περόνι, Νταβίντ Τσοκάρο, Φλάβιο Μεντίνα
Προβάλλεται στο Netflix