12/9/23

Μυστήριο στη Βενετία – A haunting in Venice

Ένα μυστήριο της Άγκαθα Κρίστι, με γοτθική ατμόσφαιρα και φόντο τη Βενετία, αντί του Λονδίνου, που θέλει το μυθιστόρημα στο οποίο βασίστηκε.
Βρισκόμαστε στο 1947. Ο ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό (Κένεθ Μπράνα) έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση και ζει στην απόκοσμη, μεταπολεμική Βενετία. Όλα αλλάζουν όταν τον επισκέπτεται η Αριάδνη Όλιβερ (Τίνα Φέι), η πιο διάσημη συγγραφέας μυστηρίου, που ισχυρίζεται ότι έχει κάτι να μοιραστεί μαζί του και του υπόσχεται ότι δεν πρόκειται για έγκλημα. Ο Πουαρό ενδίδει και συμμετέχει σε μια σεάνς της μέντιουμ Τζόις Ρέινολντς (Μισέλ Γιεό) που οργανώνεται στο παρηκμασμένο και στοιχειωμένο παλάτι που ανήκει στη διάσημη τραγουδίστρια όπερας Ροβένα Ντρέικ (Κέλλυ Ρέιλι), προσπαθώντας να αποδείξει ότι πρόκειται περί απάτης. Όταν ένας από τους συμμετέχοντες βρεθεί δολοφονημένος, όλοι θεωρούνται ύποπτοι και ο Βέλγος ντετέκτιβ βυθίζεται σε έναν νοσηρό κόσμο που κρύβει πολλά μυστικά.
Ο Κένεθ Μπράνα, σκηνοθετεί τυπικά τον εαυτό του ως Πουαρό, χρησιμοποιώντας gothic horror οπτικά και ηχητικά κλισέ (που τα έχουμε δει σε δεκάδες ταινίες), που πράγματι δημιουργούν μια ζοφερή και εξωπραγματική ατμόσφαιρα, με τη βοήθεια βεβαίως και της εξαίρετης νυχτερινής φωτογραφίας του Χάρη Ζαμπαρλούκου. (Κριτική μου στο myFilm)
INFO
Προβάλλεται από 14/9/2023 στους κινηματογράφους
Είδος: Θρίλερ, Μυστηρίου, 103΄
Χώρα: 2023
Σκηνοθεσία: Κένεθ Μπράνα
Παίζουν: Κάιλ Άλεν, Κένεθ Μπράνα, Καμίλ Κοτέν, Τζέιμι Ντόρναν, Τίνα Φέι, Τζουντ Χιλ, Αλί Χαν, Έμα Λερντ, Κέλλυ Ρέιλι
Διανομή: Feelgood