12/8/23

Heart of Stone

Χορταστική περιπέτεια στο πνεύμα της σειράς ταινιών Mission Impossible με κεντρικό χαρακτήρα (κάτι αντίστοιχο του Ίθαν Χαντ) την Ρέιτσελ Στόουν, την οποία υποδύεται η Γκαλ Γκαντότ, η ομολογουμένως επιτυχημένη ως Wonder Woman.
Η Ρέιτσελ Στόουν είναι μια πράκτορας που δουλεύει ομαδικά και από τα «μετόπισθεν» για την βρετανική υπηρεσία MI6, αλλά αυτή η ιδιότητά της είναι απλώς η βιτρίνα της. Η Στόουν στην πραγματικότητα εργάζεται για μια σκιώδη και βαθιά μυστική υπηρεσία που λέγεται The Charter, της οποίας τα μέλη έχουν ονόματα τράπουλας (η ίδια είναι η Εννέα Κούπα ή Nine of Hearts) και σκοπός τους είναι η διατήρηση ισορροπιών και ειρήνης σε όλο τον κόσμο.
Μια οργάνωση που αποτελείται ουσιαστικά από ακατανίκητα cyborgs, αφού οι πράκτορές της ενεργούν και κινούνται έχοντας πάντοτε πίσω τους «κάποιον να τους προσέχει», όπως λέει η Ρέιτσελ Στόουν, ενώ οι ίδιοι αποτελούν τα παρακλάδια ενός κβαντικού υπερυπολογιστή  που ονομάζεται The Heart και μπορεί να χακάρει «τα πάντα, παντού» με ολογράμματα και χωρίς οθόνες.
Με την έναρξη της ταινίας, το πρόβλημα προέρχεται από μια πανέξυπνη χάκερ, την Κέια (Άλια Μπατ, γνωστή από ταινίες του Μπόλιγουντ) που θέλει να βάλει στο χέρι τον πυρήνα του The Heart, με άγνωστες συνέπειες για όλο τον κόσμο. 
Η Ρέιτσελ Στόουν που είναι υποστηρικτικό μέλος μιας ομάδας της ΜΙ6, χωρίς εντολή ή εξουσιοδότηση από τη δική της αρχηγό τη Νομάντ (Σόφι Οκονέντο) να εκδηλώνεται και να μάχεται στο πεδίο, θα αναλάβει πρωτοβουλίες με συνέπεια να αποκαλυφθεί κάποια στιγμή, αφήνοντας άναυδους τους συνεργάτες της, που την νόμιζαν ευαίσθητη και εύθραυστη. 
Όμως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται ακόμα και στη συνέχεια, η οποία είναι προβλέψιμη όπως σε όλες τις ταινίες του είδους «να σώσουμε τον κόσμο».
Ο Τομ Χάρπερ (που μας είχε δώσει το 2018 το Wild Rose) προσφέρει καταιγιστική δράση και ανατροπές, με τις μάχες σώμα με σώμα και τις καταδιώξεις να θυμίζουν έντονα τις Επικίνδυνες Αποστολές, ενώ η Γκαλ Γκαντότ γεμίζει πληθωρικά την οθόνη, ταξιδεύοντας από τις Ιταλικές Άλπεις, στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, την Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την έρημο Σαχάρα.
(Κριτική μου για το myFILM)
INFO
Προβάλλεται από 11/8/23 στο Netflix
Είδος: Περιπέτεια, Δράση, 122΄
Χώρα: ΗΠΑ, 2023
Σκηνοθεσία: Τομ Χάρπερ
Παίζουν: Γκαλ Γκαντότ, Άλια Μπατ, Τζέιμι Ντόρμαν, Σόφι Οκονέντο, Ματίας Σβάιτσχοφερ, Γκλεν Γκλόουζ